Zwangerschapsupdate #9 Week 34 t/m 36 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
18.01.2016 | Geplaatst in Zwangerschap | 21 reacties

Tijd voor de 9e zwangerschapsupdate! Deze update is van de afgelopen 3 weken, week 34 t/m week 36.

Zwangerschap

Week 34
De 2e week van de kerstvakantie. De kerstdagen zijn geweest en ik moest nog 1 middag werken op de BSO. Verder verliep deze week redelijk rustig. Op Oudjaarsdag hebben mijn vriend en ik oliebollen gebakken. We hebben ze wat verdeeld onder familie en daardoor waren we de hele dag toch nog druk in de weer. Dit merkte ik die avond wel. Dus de laatste oud en nieuw samen was gezellig thuis op de bank. Nieuwjaarsdag gingen we zoals elk jaar even naar pake. Daar komt altijd iedereen van mijn familie om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Erg gezellig! Zondag 3 januari waren mijn vriend en ik 6 jaar samen. Ook is dat de dag dat ik naar Nederland ben gekomen, dit jaar was dat 26 jaar geleden. Mijn vriend had stiekem een nachtje weg geboekt naar Amsterdam. Hij had de begeleiders van mijn zusje gebeld dat we niet zouden komen (want daar zouden we in eerste instantie heen). Heel lief! We hebben een heel leuk weekend gehad. Wel merkte ik ook nu dat ik ‘s avonds wat meer moe was. Verder voelde ik mij deze week goed, de baby is elke dag nog lekker druk. Altijd fijn om de baby te voelen.

Week 35
Mijn eerste echte week verlof. Ik dacht dat ik mij een beetje zou gaan vervelen maar deze week liep wat anders dan gedacht. Door de vele ijzel die er is gevallen konden we eigenlijk de deur niet uit. Mijn vriend heeft een aantal dagen thuis gewerkt en woensdags moesten we naar de verloskundige. Ik wilde deze afspraak wel graag door laten gaan want we zouden te horen krijgen hoe ons kindje zou liggen en hoe nu verder. Zelf dacht ik al dat de baby nog steeds in stuit lag, ik voelde het hoofdje nog steeds boven in mijn buik. En dat was ook het geval, de baby lag nog steeds in stuit. De verloskundige vertelde dat we nu naar de gynaecoloog zouden moeten en dan kijken of ze nog een draaipoging zouden gaan doen of niet. Dit was voorlopig de laatste keer bij de verloskundige.
Donderdag kwam mijn moeder bij mij om te helpen met schoonmaken, heel lief van haar! We hebben er een gezellige ochtend van gemaakt en alles is weer lekker schoon voor de baby komt. Zaterdag gingen we naar mijn lieve zusje toe. Waarschijnlijk de laatste keer zonder baby. Best een gek idee, ik ben ook zo benieuwd hoe zij op de baby zal gaan reageren.

Week 36
Week 36 was een week vol met gezellige afspraken en de afspraak met de gynaecoloog. Maandag avond had ik wel wat last van harde buiken aangezien ik de hele middag in Leeuwarden had rondgelopen. Dinsdag moesten we naar de gynaecoloog. Ik was heel benieuwd hoe dit zou gaan.
De gynaecoloog was een hele leuke vrouw, ze legde alles heel duidelijk uit. Eerst voelde ze aan mijn buik en daarna maakte ze een echo. Ze keek hoeveel vruchtwater ik had en of ze het zag zitten om een draaipoging uit te voeren. De verloskundige had al gezegd dat ik niet veel vruchtwater had en dit bleek ook zo te zijn. Maar de gynaecoloog zei wel dat het wel voldoende was om een draaipoging te gaan proberen. Na wat meer uitleg hoe het allemaal zou gaan besloten we er voor te gaan. Eerst dacht ik dat ik een paar dagen later terug moest komen maar de draaipoging kon gelijk worden uitgevoerd.
Ik had al wel verhalen gelezen dat het nogal pijnlijk zou kunnen zijn dus ik had verwacht dat het best pijn zou doen.
We konden gelijk door naar de afdeling, ik werd aan de CTG gelegd zodat ze de hartslag van de baby in de gaten konden houden. Daarna werd er een infuus bij mij aangelegd zodat daar eventueel weeënremmers door worden gegeven. Dit was bij mij uiteindelijk niet nodig omdat ik wel ontspannen was. Na ongeveer een half uur kwam de gynaecoloog en die voerde de draaipoging uit. Ze sjorde flink aan en op mijn buik. Prettig is anders maar het was zeker niet pijnlijk. Ze heeft dit uiteindelijk zo’n kleine 10 minuten denk ik geprobeerd, maar zonder resultaat. Eerst kwamen de billetjes nog wel een keer uit het bekken maar al snel gingen die weer terug. De baby vind het blijkbaar erg fijn om zo te liggen.
Na de draaipoging moest ik weer een half uurtje aan de CTG liggen en daarna mochten we naar huis.

Ik heb na de tijd geen last gehad van de draaipoging en voelde me net als anders gewoon goed.
Morgen moeten we weer naar de gynaecoloog. Ik ben benieuwd wat ze dan gaat zeggen en wat we gaan bespreken. Mogelijk wordt er een datum gepland voor een keizersnee. We zullen het zien.

Ik ben op dit moment 37 weken zwanger en de baby mag van mij nu ook wel komen. Alles staat klaar en we kijken er heel erg naar uit.

Wellicht is dit de laatste zwangerschapsupdate of misschien komt er nog een. Jullie zien het vanzelf. Als de baby er is zal dit zeker snel op mijn blog komen.

Fijne (werk)week allemaal lieve mensen!
Liefs, Dita Rithika.

21 reacties


  18 januari 2016


  Zo spannend dat het vanaf nu al kan komen! Ik ben erg benieuwd naar jouw baby en wat fijn dat je je nog zo goed voelt.
  Liefs

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Ja heel spannend! Ik ben ook erg benieuwd naar jullie kleine mannetje! :)


  Jildou

  18 januari 2016


  Echt aftellen nu…spannend!!!
  Geniet nog even van je laatste dagen rust, straks volop genieten van jullie baby! Ben benieuwd :)

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Dank je wel Jildou.  18 januari 2016


  Oh! Zo spannend en leuk!! Het kan gewoon elk moment gebeuren!! Bijna papa en mama!! ?? je lijkt wat moe op de bovenstaande foto’s. Lekker blijven relaxen en niet teveel hooi op je vork nemen he! Dat je je goed voelt is heerlijk en gelukkig maar! Nou ik blijf in spanning afwachten!! Xx

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Ja spannend! Ik ga inderdaad lekker rustig aan doen. :)  18 januari 2016


  Succes met de laatste loodjes en dan lekker genieten als jullie baby er is:)!!!

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Dank je Deepa!  18 januari 2016


  Oh wat spannend allemaal he.. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Inderdaad maar lekker relaxen, niet druk maken en alles op je af laten komen. Dat is enorm goed voor je kindje :)  18 januari 2016


  Wat spannend, je straalt op de foto’s!

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Zeker spannend! :)  18 januari 2016


  Wauw, wat is dat snel gegaan zeg! Ik weet nog dat je het nieuws bekend maakte op je blog. En nu is het al bijna zover. Spannend, meis! XXX  18 januari 2016


  Wat jammer dat het niet lukte om Baby te draaien. Spannende afspraak dus volgende week bij de gyneacoloog, er wordt misschien een datum gepland voor een keizersnede. Je weet dan dus precies wanneer jullie de kleine in jullie armen mogen vasthouden.

  Dita Rithika

  18 januari 2016


  Morgen hebben we de afspraak dus ik ben benieuwd.  18 januari 2016


  Hi meis,
  Trouw lees ik je updates.
  Je schrijft zo fijn en leuk!

  Nog eventjes en jullie baby is er!
  Wat is het snel gegaan zeg, ontzettend snel.

  Liefs Suus

  Dita Rithika

  19 januari 2016


  Aah wat lief, dank je wel!  19 januari 2016


  Bijzonder eigenlijk dat ze zo’n draaipoging kunnen doen. Ondanks dat het niet gelukt is. Lekker rustig aan doen hoor! :) Kopje thee, leuk tijdschrift er bij, even je rust pakken als het kan.

  Dita Rithika

  19 januari 2016


  Ga ik zeker doen Elise! :)  19 januari 2016


  Wat gaat het toch ontzettend snel en wat heeft je buik een groeispurt gemaakt, als je de foto van week 34 met week 36 vergelijkt. Heel fijn dat je nog maar eventjes moet. Geniet ervan meid!


  Aarti

  24 januari 2016


  Veel succes met alles en geniet ervan als de kleine er dadelijk is. Liefs Aarti

  Dita Rithika

  25 januari 2016


  Dank je Aarti!Laat een reactie achter