Zwangerschapsupdate #8 Week 31 t/m 33 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
28.12.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 8 reacties

De weken vliegen voorbij, inmiddels hebben we de kerstdagen al weer achter de rug en kijk ik uit naar het nieuwe jaar. Weer 3 weken ben ik verder in de zwangerschap dus het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate, nummer 8 al weer.

Zwangerschap

Week 31
Afgelopen week hebben we Sinterklaas feest gevierd op school. Ik heb allemaal spullen voor de baby gekregen van degene die mij had met lootjes. Zo leuk en lief allemaal! Ook thuis hebben we Sinterklaas gevierd. Mijn zwager had mij en had een heel mooi, ontroerend gedicht wat betrekking had op onze baby. Zo lief! Verder had ik deze week geen afspraken bij de verloskundige. Ik heb gewoon gewerkt en voelde mij prima!

Week 32
We hadden in deze week de intake voor de kraamzorg. Dit is wel iets waar ik een beetje tegen op kijk. Ik ben iemand die de dingen thuis niet graag uit handen geeft, helemaal niet aan iemand die ik niet ken. Ook hou ik er niet van dat er iemand in je huis is aan je spullen zit die je niet kent. Maar de intake ging goed en ik denk als de tijd daar is dat ik het ook wel fijn vind dat er iemand is die bepaalde dingen voor je doet. Ik ben wel erg blij dat mijn vriend een paar weken vrij is als de baby er is.
De enveloppen voor de geboortekaartjes zijn ook binnen gekomen. Ik wil ook deze mooi gaan maken, hier heb ik genoeg tijd voor in mijn verlof. Dit was tevens de laatste week werken op school en op mijn eigen locatie van de BSO.
Op school heb ik nog een cadeautje gekregen van een collega en van een meisje uit mijn klas. Van mijn lieve collega’s op de BSO heb ik een mand vol met spullen voor de baby gekregen, super lief!
Ook hebben we deze week de fotoshoot bij mijn vriendinnetje Margriet gehad. We hadden de shoot in een mooi natuur gebied. Het was gelukkig droog en mooi weer. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Al met al een drukke week met veel afspraken buiten werktijd maar wel erg gezellig allemaal. Ik merk wel dat ik na 3 avonden achter elkaar weg ‘s avonds, wat meer moe ben. Verder voel ik mij nog steeds erg goed.

Week 33
De eerste week van de kerstvakantie en ook al moet ik nog 2x een middag werken op de BSO, het voelde deze week al als verlof. Ik heb met vriendinnen afgesproken, lieve vrienden kwamen langs en ik heb een middag gewerkt.
Op maandag avond hadden we de groei echo bij de verloskundige. Ze controleerde weer hoe de baby lag en of alles goed groeit. De baby lag nog steeds in stuit. Ik voelde dit zelf ook al, dus over 2 weken hebben we een extra echo en dan kijken ze weer hoe de baby ligt.
Verder zag alles er goed uit. De baby groeit goed, als het zo door zou groeien zou het met de geboorte rond de 7 á 8 pond zijn zei de verloskundige. Ook voel ik ons kindje elke dag erg goed.
Wel had ze zelf niet het idee dat de baby nog uit zichzelf zou gaan draaien. Ik heb niet heel veel vruchtwater, iets waardoor het ook minder snel uit zichzelf zou gaan draaien. Als de baby over 2 weken nog steeds in stuit ligt, en deze kans is heel groot, dan word ik doorverwezen naar de gynaecoloog.
Eventueel kan deze nog proberen de baby van buiten uit te draaien maar ik wil mij eerst even goed laten informeren voordat we dit besluiten te doen. Als de baby zo blijft liggen dan zal het een geplande keizersnee worden. Iets wat ik ook niet erg vind. Natuurlijk is het herstel na een keizersnee vaak langer dan bij een natuurlijke bevalling maar dit is dan maar zo. Ik kijk er totaal niet tegen op en heb ook niet het gevoel dat ik per se natuurlijk wil gaan bevallen. Als de baby maar gezond op de wereld komt, dat vind ik het belangrijkste!

Ook nu voel ik mij nog steeds erg goed. Wel merk ik dat het voorover bukken wat lastiger gaat en vooral als ik veel heb gegeten gaat dit moeilijk. En dat vele eten wil natuurlijk wel met de kerst.
Verder hebben we deze week het matrasje voor het wiegje gehaald. Dit was de vorige keer niet goed gegaan met bestellen, toen hadden we een te kleine maat gekregen. Gelukkig was de nieuwe wel goed. Ook heb ik de eerste baby kleertjes gewassen en verder is alles klaar voor de komst van de baby.

Komende week moet ik nog 1 middag werken en dan heb ik echt verlof. Ook zal dit een bijzondere jaarwisseling zijn aangezien we over een paar weken niet meer met z’n 2en zijn. Ik kijk zo uit naar de baby! ♥
De box zal ik deze week even in elkaar zetten en verder ga ik eens kijken wat ik de komende weken zal gaan doen. Sowieso lekker bloggen, genieten van mijn verlof en leuke dingen doen met vriendinnen.

Ik wens jullie allemaal alvast een heel goed 2016 lieve mensen!
Fijne (werk)week!

Liefs, Dita Rithika.

8 reacties


  28 december 2015


  Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Ik wens jullie ook een super mooi 2016!

  Dita Rithika

  28 december 2015


  Dank je wel Deepa!  28 december 2015


  Fijn verlof! Straks samen ff by Kees wat drinken! Gezellig!!

  Dita Rithika

  28 december 2015


  Ja leuk!! :)  28 december 2015


  Wat gaat het snel allemaal en wat is je buik mooi rond! Fijn dat alles goed gaat met jullie en dat je bijna met verlof mag. Ik wens jou (jullie!) een heel mooi 2016!  28 december 2015


  Wat gaat het snel inderdaad zeg! Wat fijn dat het allemaal goed gaat. Een hele fijne jaarwisseling! X

  Dita Rithika

  30 december 2015


  Dank je meis!  3 januari 2016


  oeh spannend, het duurt niet lang meer! je bent mooi zwanger!Laat een reactie achter