Zwangerschapsupdate #6 Week 25 t/m 27 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
16.11.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 16 reacties

Desktop

Weer 3 weken die voorbij zijn. Dus weer tijd voor een zwangerschapsupdate. Dit keer update 6 alweer.
Op dit moment ga ik week 28 van de zwangerschap in. Deze update zal niet heel lang worden want alles gaat gelukkig nog steeds goed.

Week 25
Een fijne werkweek en verder niet veel bijzonderheden. Ik voel me nog steeds goed en ik voel de baby de hele dag door. Erg fijn!

Week 26
Weer niet veel bijzonders deze week. Ik kan nu wel een heel verhaal gaan schrijven maar er is niets anders dan vorige week. ;)

Week 27
Dinsdags hadden we ‘s ochtends een controle afspraak bij de verloskundige. Het is altijd wel weer heel fijn om het hartje van de baby te horen. De verloskundige ging de baby ook opmeten. Ze kon precies voelen waar de baby zat en hoe het in mijn buik lag. Ook moest ik even bloedprikken. Dit om te zien of ik ook antistoffen aanmaak i.v.m. de rhesusfactor. Het bloedprikken kon gelijk bij de verloskundige, dat vond ik wel erg fijn. Ook werd mijn ijzergehalte gelijk getest. Dit was prima! De baby groeide goed zei de verloskundige en alles leek verder ook weer goed.

‘s Avonds hadden we een info avond over bevallen in het ziekenhuis. Zelf wil ik poliklinisch bevallen en het was ook een zeer interessante avond. Eerst was er een verloskundige aan het woord en daarna kregen we een rondleiding over de kraamafdeling en konden we een kijkje nemen in de verloskamer. Na de pauze en rondleiding kwam er een gynaecoloog aan het woord. Er werd verteld over een natuurlijke bevalling, pijnbestrijding en over een keizersnede. Erg interessant! Ook waren er wel een aantal dingen die ik nog niet wist over het bevallen ondanks dat ik er wel het een en ander over heb gelezen.

En misschien vraag je je nu af, ben je bang voor de bevalling? Nou nee, eigenlijk helemaal niet. Voordat ik zwanger werd was ik altijd heel bang voor een bevalling, ik zei altijd dat ik het liefst met een keizersnede zou willen bevallen want een natuurlijke bevalling leek mij zo eng. Sinds ik een paar maanden terug het programma ‘Birth day’ heb gekeken en zag hoe vrouwen in andere landen bevallen ben ik totaal niet meer bang voor de bevalling. Je zag daar hoe vrouwen in bijvoorbeeld India (die uitzending staat mij het meest bij) moesten bevallen. Ze lagen daar op een metalen bed met tientallen vrouwen op een zaal en moesten soms helemaal alleen bevallen. Heel snel nadat het kindje er was moesten sommige vrouwen alweer naar huis. Echt omstandigheden die je niemand gunt!
Ik zie wel hoe het allemaal gaat lopen, het komt vast goed.
Mijn buik begint nu wel echt te groeien. Ik merk dat dat mijn buik wel wat zwaarder wordt maar alsnog niet te zwaar. Ik voel me ook niet overdreven moe, heel soms als ik een drukke dag heb gehad merk ik het wel, maar verder gaat het nog erg goed. Ik heb ‘s avonds wel meer trek dan normaal en moet mijzelf dan bedwingen om niet elke avond te gaan snaaien. Ik wil namelijk niet mega veel aankomen door extra te snacken want dat moet er na de zwangerschap ook weer af ;).

Ook is de babykamer en onze slaapkamer geschilderd. Ik ben er zo blij mee! Vandaag ga ik de spullen in elkaar zetten en dan is het af. Ik zal nog wel het een en ander gaan verschuiven en kijken wat het mooiste staat qua inrichting maar als alles klaar is zien jullie natuurlijk snel het resultaat.

Fijne (werk)week allemaal!

Liefs, Dita Rithika.

16 reacties


  16 november 2015


  Hi meis,

  Je buik groeit mooi zeg!
  Wat heerlijk dat je je nog steeds goed voelt.
  Keep us posted :-)

  Liefs Suus

  Dita Rithika

  16 november 2015


  Bedankt voor je reactie meid!  16 november 2015


  Wat ben je toch mooi zwanger, en fijn dat alles goed gaat!

  Dita Rithika

  16 november 2015


  Aah dank je wel meid!  16 november 2015


  Gelukkig gaat het erg goed! Jij krijgt al een mooi buik! Stiekem kan ik ook niet wachten tot ik mijn kindje eindelijk ga voelen. Wanneer begon dit bij jou?
  Liefs

  Dita Rithika

  16 november 2015


  Dank je wel Tineke. Ik begon rond de 20e week het kindje te voelen. Zal bij jou vast ook snel komen.  16 november 2015


  mooooi buikje? fijn dat alles goed gaat.. gauw weer afspreken xx?

  Dita Rithika

  16 november 2015


  Dank je lieverd!  16 november 2015


  Fijn dat alles goed gaat, je ziet er ook prachtig uit! Handig he, voorlichting in het ziekenhuis. Dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. Leuk, bezig zijn de met babykamer. Voor je ‘t weet is je kleintje er en dan kun je je haast niet meer voorstellen hoe het was zonder!


  Margreet

  16 november 2015


  Fijn dat alles zo goed gaat, hopelijk voel je je nog lang zo! Bevalling inderdaad maar gewoon over je heen laten komen. De natuur doet zijn werk wel en anders ben je in het ziekenhuis op de juiste plek :-)  16 november 2015


  Wat een mooie buik en fijn dat je je zo goed voelt. Leuk om te zien en te lezen! :)  16 november 2015


  Oooh, weer een puntje van iets wat ik nog moet doen, informatie avond over bevallen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk moet ik klinisch bevallen en dat is prima. Ik wil dan wel gelijk in een kraamhotel bevallen, dan maar gelijk wat luxer. Wat heb je een prachtige buik!  16 november 2015


  mooie buik hoor!  17 november 2015


  In de laatste foto is je buik het kleinst : )

  Grappig hoeveel kleding kan doen.

  Dita Rithika

  17 november 2015


  Ja idd, heel grappig om te zien hoe kleding je buik goed kan laten zien of juist niet ;)  18 november 2015


  Wat ben je mooi zwanger zeg!
  En zo veel informatie aan het verzamelen… heb ik dus totaal niet gedaan, ook al was ik niet bang voor de bevalling… en alles goed verlopen. Poliklinisch, heb ik niet gedaan, en nu ik het meegemaakt heb, zou ik het ook niet overwegen, maar ja, dat is ieder voor zich natuurlijk! :)Laat een reactie achter