Zwangerschapsupdate #5 Week 22 t/m 24 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
26.10.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 11 reacties

Vandaag ben ik 25 weken zwanger. Tijd voor de zwangerschapsupdate #5. Een update van week 22 t/m week 24.

PicMonkey Collage

Week 22
Dit was voor mij een gezellige en drukke week qua sociale afspraken. Dinsdag kwam een oud collega ‘s ochtends voor een bakje thee en woensdag ging ik ‘s ochtends en ‘s middags naar vriendinnen om bij te kletsen. Die oud collega heeft ook een kindje dus we konden mooi over mama dingen spreken. Erg leuk en gezellig. Bij mijn vriendin waar ik op woensdag ochtend heen ging kreeg ik nog een lief cadeautje voor de baby. Zo lief!
Het weekend hadden we dorpsfeest. Waar ik anders vaak wel een avond ging feesten heb ik dat dit jaar over geslagen. Het voelde voor mij niet goed om in die drukte te staan met een baby in de buik en harde muziek en veel geluid om mij heen. Ik moet zeggen, ik heb het ook niet gemist. Ik ben sowieso niet echt iemand die echt van dat soort feestjes houdt. Ik ga liever lekker uit eten of borrelen en gezellig bijkletsen met lieve mensen om mij heen. We hebben wel even bij de optocht gekeken in het dorp en ik heb nog geholpen met de make up. Dit was weer erg leuk om te doen en om te zien. Verder heb ik deze week gewoon gewerkt. Dit gaat ook nog steeds prima.

Week 23
Een normale week. Ik heb gewerkt en verder niet heel veel bijzonders gedaan deze week. Op woensdags ben ik vrij en ga ik vaak in de ochtend even naar het centrum voor boodschappen. Soms werkt mijn vriend thuis en dan kunnen we gezellig samen lunchen. De laatste tijd ben ik dol op croissants dus op woensdag neem ik nu soms ook croissants mee voor de lunch, zo lekker! Dit is echt sinds ik zwanger ben ik want voorheen vond ik het niet eens zo lekker. Oh, en de vers geperste jus is van de AH of Jumbo is ook heerlijk! ;)

Week 24
Een week waarin ik maar 1 middag op de BSO hoefde te werken i.v.m. de herfstvakantie. Van mijn werk op school had ik lekker een weekje vrij. Maar ik moet zeggen dat het best een drukke week was. Wel erg gezellig en leuk overigens. Op maandag kwamen mijn lieve buren langs met een cadeautje voor onze baby. Zo ontzettend lief! ♥ ‘s Avonds hadden we de controle afspraak bij de verloskundige. We hebben besproken wat we willen qua voeding en waar ik wil bevallen. Natuurlijk werd mijn bloeddruk weer gemeten, dit was prima en konden we het hartje van onze baby even horen. Dit blijf bijzonder. Ik voel de baby sinds deze week ook erg goed. Eerst voelde ik de baby vooral ‘s avonds als ik op bed lag, nu is de baby ook overdag lekker druk soms.

Deze week zijn we (vooral mijn vriend) ook druk bezig geweest in huis. De werkkamer is nu helemaal af, compleet met een nieuw mooi gordijn en alles is opnieuw geschilderd. In de kamer wat de babykamer moet worden stonden nog wat dozen die naar het stort moesten en er lag nog een oude vloerbedekking in. Dit hebben we er ook allemaal weggehaald. Donderdags ben ik gezellig een dagje met mijn moeder op pad geweest. Er moest nog van alles komen voor de baby qua verzorgingsproducten, lakentjes, dekentjes etc. Ik had via internet een lijstje gevonden en aan de hand daarvan heb ik het een en ander gekocht. Qua kleding voor de baby kon ik bij de babywinkels niet veel vinden. Nja, er was wel genoeg maar om nou allemaal kleine broekjes van dure merken te kopen gaat mij een beetje te ver. Daarom heb ik afgelopen zaterdag bij de Hema nog wat basic broekjes en shirtjes gekocht. Ik vind het overigens wel lastig hoeveel ik van alles moet halen. Sommige mensen zeggen ‘je krijgt ook nog veel dus koop niet te veel’. Bij anderen zie ik een hele kledingkast vol met allemaal leuke kleertjes. Hebben jullie hier nog ideeën over?

Afgelopen donderdag had ik het aan het einde van de dag wel wat gehad. Ik had dus de hele dag geshopt en ‘s avonds ook nog het een en ander in huis gedaan en boodschappen gedaan. Vrijdags was mijn vriend ook vrij en hebben we ook thuis nog wat gedaan maar we zijn ook samen even het centrum in geweest en hebben samen gezellig geluncht. Ook het weekend hebben we lekker rustig aan gedaan, ik heb even met een vriendin geluncht en gister had ik weer yoga les. Dit is ook zo ontzettend fijn. Mijn yoga lerares houdt ook heel goed rekening met mijn zwangerschap. Echt top! Ik doe mee aan de reguliere lessen maar sommige oefeningen mag ik niet doen. Ze geeft mij dan tips hoe ik de oefeningen op een andere manier wel mag doen en geeft mij ook andere goede tips. Zeker een aanrader dus! Ben je benieuwd naar yoga, wil je ook eens een les meedoen? Kijk dan even op de site van mijn yoga lerares. Ze geeft les op meerdere locaties.

Verder voel ik mij nog steeds erg goed. Ik vind het ook heel fijn om de baby goed te voelen elke dag en vind alle voorbereidingen ook zo leuk. Ik kan niet wachten tot de baby er is.

Over een paar weken verschijnt de volgende update en tussendoor komen er natuurlijk ook baby gerelateerde posts op mijn site. Op mijn Facebook pagina post ik ook regelmatig foto’s van bijvoorbeeld nieuwe spullen die ik heb gekocht.

Liefs, Dita Rithika.

11 reacties


  26 oktober 2015


  Hi meis,

  Ik vind dit soort blogs echt leuk om te lezen ;)
  Echt een kijkje in je leven als mom to be!

  Liefs,
  Suus

  Dita Rithika

  26 oktober 2015


  Dank je wel Suzanne!  26 oktober 2015


  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat valt me op in je foto’s dat je het nu ook meer in je gezicht gaat zien. Wat gaat het ook hard een zwangerschap met hoeveel weken ga je met verlof dat kan je toch kiezen of is dat niet meer zo 6 weken voor of 4 ofzo toch liefs Lisanne

  Dita Rithika

  27 oktober 2015


  Ja het gaat zo ontzettend snel! Ik ga er 5 weken van te voren uit. Het zou best 4 weken kunnen qua hoe ik mij voel maar aangezien dit zou betekenen dat ik dan na de kerstvakantie nog 1 weekje moet werken heb ik besloten er 5 weken van te voren uit te gaan.  27 oktober 2015


  Wat maakt kleding nog veel uit. In de eerste foto lijkt je buik bijna groter dan in de laatste, terwijl dat vroeger inde zwangerschap is.

  Fijn dat je je zo goed voelt!

  Dita Rithika

  27 oktober 2015


  Zeker weten! Het maakt echt nog zoveel uit wat ik aan heb ;)  27 oktober 2015


  Wat fijn dat het zo goed met je gaat. Ook ik sla wel eens oefeningen over van yoga, op advies van de docente. Best prettig dat ik niet meer in een plank hoef te liggen haha. Toffe buikfoto’s!


  Margreet

  27 oktober 2015


  Wat betreft de kleertjes; ik zou het eerst zelf bij maat 50/56 houden. Je krijgt vaak veel in maat 62. Daar had ik wel jasje in gekocht zodat je er wat langer iets aan hebt.
  En koop vooral kleertjes die je heel verschillend kunt combineren. Op zich heb je aan minimaal 6 broekjes en 6-8 shirts eerst wel genoeg vind ik. En dan niet alles in 50, maar bijv 3 of 4 setjes en verder 56. Hema vind ik vaak wat groter vallen met kleine maten. Het hangt er ook vanaf of de baby veel spuugt en hoe vaak je wilt wassen :-). Ik ben zelf niet echt fan van boxpakjes of sokbroekjes, dat hoor ik wel meer. Die staan geloof ik wel op de lijst. Gewoon lekker de sokjes over het broekje doen.
  Je moet ook even afwachten of maat 50 gelijk goed past of dat het kindje daar nog in zwemt. Veel kun je natuurlijk omslaan maar zelf vond ik het fijner dat het ook niet te groot was.
  Maar onthoud..Je kunt na de geboorte ook echt nog best wat bij kopen zo nodig?!

  Dita Rithika

  28 oktober 2015


  Bedankt voor je uitgebreide reactie!


  Margriet

  28 oktober 2015


  mooooi buikje!

  Dita Rithika

  28 oktober 2015


  Dank je wel meid!Laat een reactie achter