Zwangerschapsupdate #4 week 19 t/m 21 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
05.10.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 9 reacties

PicMonkey Collage

Het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate. Dit keer de update van week 19 t/m week 21.

Week 19
Alles gaat helemaal goed. Ik voel mij goed en ook voel ik de baby bijna elke dag wel. Vooral als ik ‘s avonds in bed lig voel ik de baby. Wat begon met blubjes/plopjes zijn nu meer schopjes. Het blijft bijzonder. Mijn buik begint ook steeds meer te groeien. Elke zondag maken we een foto, leuk voor later.

Week 20
Tijd voor de 20 weken echo. Precies op de dag dat ik 20 weken zwanger ben, maandag 21 september. Ik sta redelijk nuchter in het leven en ook in de zwangerschap maar nu vond ik het toch wel erg spannend. De nacht voor de echo heb ik niet heel goed geslapen. Er ging van alles door mijn hoofd. Wat als dit, wat als dat… etc. Je gaat je van allerlei dingen bedenken en ik had ook heel goed het besef dat ze slecht nieuws konden geven. Al snel ging de verloskundige aan de slag. We konden onze baby al mooi zien bewegen en de verloskundige ging uitleggen wat de bedoeling was. Zelf had ik nooit gedacht dat ze zo gedetailleerd aan de slag gingen. Ze gaan de baby helemaal van boven tot beneden checken. Ze meten de omtrek van het hoofdje, de hersenen worden bekeken en je kon precies zien hoe het bloed stroomt in het lichaam. Zo bijzonder! De verloskundige vertelde ook dat ze gelijk zou zeggen als iets niet goed was. Ik hou hier persoonlijk wel van. Maar in ons geval was alles gelukkig goed. We waren zo blij. Ook weten we of het een jongen of een meisje gaat worden. Wie mij volgt op Instagram weet dit misschien al. Ik zet het niet op mijn site aangezien er een klein aantal mensen zijn in ons naaste omgeving die het niet willen weten waaronder mijn vader. Zelf denk ik dat hij het al wel snel te weten zal komen maar dat zullen we zien. Veel mensen in onze naaste omgeving weten het ook al wel.
Nu we weten wat het geslacht is van het kindje kunnen we ook net wat gerichter gaan shoppen. Ik heb al best veel spulletjes maar nog een paar dingen er bij is altijd leuk.
Wat ook erg fijn is, er is een DVD gemaakt van de 20 weken echo. Leuk voor de mensen in onze naaste omgeving die dit willen zien en leuk voor later, voor het kindje zelf.

Week 21
Op school heb ik meegedaan met de yoga les die de leerlingen hadden en ook heb ik zelf elke zondag weer yoga. Heerlijk! Je komt helemaal tot rust en bent weer helemaal zen na die tijd. Ook de baby vind het blijkbaar heerlijk want als ik de ontspanningsoefening doe bij yoga voel ik de baby erg goed. Over een paar weken is het herfstvakantie en omdat ik dan minder hoef te werken ga ik een dagje baby spullen shoppen met mijn moeder. We hebben nog wat lakentjes, dekentjes etc nodig. Helemaal leuk dus. Verder voel ik mij prima. Ik ben zo blij dat ik mij tot nu toe nog niet heel slecht heb gevoeld. Ik hoor ook vaak genoeg anders van mensen die zwanger zijn.

Vandaag gaan we week 22 al weer in. Hopelijk komt de schilder in de komende weken want als die is geweest kan ik de baby kamer gaan inrichten. Dit is natuurlijk erg leuk. De meubelen hebben we allemaal al in huis dus het wachten is op de schilder. Komende weken hebben we nog een controle staan en over 2 weken heb ik een weekje herfstvakantie. Ik ben in ieder geval vrij van school, bij de kinderopvang hoef ik vaak maar 1 of 2 dagen te werken dan. Verder staan er geen bijzondere dingen op de planning. Ik ga lekker verder met genieten van mijn zwangerschap.

Liefs, Dita Rithika.

9 reacties


  5 oktober 2015


  Fijn dat het zo goed gaat! Leuk zijn die schopjes he! en prachtige buik! Zie je wel dat hij is gaan groeien! Lekker verder genieten! Ik zie je woensdag! X  5 oktober 2015


  Wat een leuke post, ik ben benieuwd hoor naar het geslacht ik heb geen insta dus ik zal nog even moeten wachten. Fijn dat het zo goed met je gaat en je je goed voelt. Geniet lekker over een paar weekjes van je weekje vrij en ga lekker shoppen! Ik zie graag je gekochte items terug op je blog haha. Blijf lekker genieten liefs Lisanne


  Deepa

  5 oktober 2015


  Gelukkig gaat alles goed! En fijn dat alles goed is met de baby . Geniet lekker van je zwangerschap .  5 oktober 2015


  Super om te lezen dat het allemaal goed gaat en dat de baby helemaal in orde is! Fijn! Leuk dat je iedere week buikfoto’s maakt. Vind ik altijd zo leuk om te zien! X  5 oktober 2015


  Mooi verhaal, heel leuk geschreven! Wat fijn dat het zo goed gaat :)

  Liefs xx  6 oktober 2015


  Mooi om het proces van zwanger zijn zo in foto’s vast te leggen!  7 oktober 2015


  Leuk weer een update :) Fijn dat het goed gaat! Ben wel erg benieuwd hoe de babykamer uiteindelijk wordt :)  7 oktober 2015


  wat leuk dat je zwanger bent! gefeli! leuk die weekfoto’s naast elkaar!  8 oktober 2015


  Fijn dat het goed gaat! En heel leuk dat jullie iedere week een foto maken, ik maakte wel vaak foto’s tijdens mijn zwangerschap maar niet standaard elke week, leuk idee!Laat een reactie achter