Zwangerschapsupdate #3 week 16 t/m 18 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
14.09.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 4 reacties

Untitled

Weer drie weken die voorbij zijn gevlogen. Tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Deze update is van week 16 t/m week 18. Vandaag ga ik de 19e week al weer in, bijna op de helft.

Week 16
De eerste volledige werkweek zit er weer op voor mij. Ik werk dit schooljaar 2 halve dagen op de BSO en 2 hele dagen op school. Prima qua uren en helemaal als de baby er is zijn deze uren ideaal. Ik voel me verder prima. Het werken kan ik goed volhouden, wel merk ik dat ik op de maandag en dinsdag na een middag BSO meer moe ben dan als ik op school werk. Op de BSO ben je constant bezig en vooral op maandag hebben we een grote groep. Maar ik vind mijn werk super leuk. Die moeheid nemen we maar voor lief ;). Zaterdag 29 augustus zijn we even naar Sneek geweest. Hier was een minifair en ik heb veel leuks gezien voor ons kleine hummeltje. Wat is er veel te koop en zo mooi allemaal. Ook zijn we nog even bij babyhuis Wiersma geweest. Ik vond deze winkel leuker dan de Baby dump in Grou. We hebben hier niets gekocht maar wel veel leuke dingen gezien.

Week 17
In deze week was ik jarig. Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een super leuk pakje voor de baby. Deze was van Z8. We hadden dit pakje al eerder zien hangen en vonden het allebei zo leuk. Jullie zullen dit binnenkort wel zien in een blogpost. Verder was het een drukke week. Weer lekker gewerkt, er moesten taarten worden gemaakt voor mijn verjaardag en ook in het weekend hadden we veel leuke dingen te doen. Ik merk wel dat ik vooral ‘s avonds dan meer moe ben. Ook heb ik op mijn vrije dag uitgeslapen tot 09.00u. Iets wat ik normaal nooit doe, vaak ben ik rond half 8 al uit bed, ook op mijn vrije dag en weekends. Vrijdag 4 september zijn we bij lieve vrienden geweest die net een kleintje hebben gekregen. Wat was het leuk! Mijn vriend had de baby ook even vast en zei ook dat hij het nu wel heel ‘echt’ vond worden. Dat wij over een paar maanden niet meer samen maar met z’n drieën zijn is wel heel bijzonder. Volgens mij begin ik de baby nu ook wat te voelen. Ik voel steeds wat blubjes in mijn buik, dit schijnt de baby te zijn. Mijn buik groeit nog niet super hard. Maar ik heb wel gelezen dat dit erg kan verschillen per persoon. Hopelijk is alles goed met de baby en groeit dat wel goed, dat is het belangrijkst. Deze week heb ik ook een maxicosi gekocht via marktplaats, deze zag er nog als nieuw uit. Natuurlijk kopen we ook wel nieuwe spulletjes, want stiekem ben ik niet zo van de tweedehands spullen van ‘vreemde mensen’, maar dingen zoals de kinderwagen en een maxicosi kan je ook prima op marktplaats kopen ben ik nu wel achter gekomen. Het scheelt een hele hoop geld en alles is al duur genoeg dus dit is ideaal.

Week 18
In deze week zijn we naar de Ikea geweest om spulletjes voor de babykamer te kopen. We hebben een ledikant en commode gekocht. Al heb ik wat spijt van de commode en hebben we besloten deze te ruilen voor een andere. We hebben het ledikant Sniglar en bijpassende commode. Erg mooi, houtkleur en past straks goed in de kamer. Alleen zitten er in die commode geen lades. Eerst dacht ik dat het niet per se nodig was maar ik begon toch te twijfelen. Heeft vast met de zwangerschap te maken. We gaan de commode binnenkort dus ruilen en willen dan de Malm kast van Ikea met 4 lades gaan gebruiken als commode. Hierin zit veel ruimte en zo heb je straks alles bij de hand. Verder hebben we een matras, een badje en nog wat kleine spulletjes gekocht. Dekentjes en lakentjes wil ik ergens anders kopen want ik vind het ook erg belangrijk dat alles er mooi uit ziet. En bij de Ikea hebben we niet mooie dekentjes en lakentjes gezien. Ik kan niet wachten tot de schilder komt en ik daarna alles kan inrichten. Daar heb ik zo’n zin in! Ook kopen we zo nu en dan wat kleding, ook heel leuk om te doen. We hebben al best wat spulletjes verzameld zo. Ook heeft onze baby al heel wat leuke knuffeltjes, altijd leuk!

Op dit moment ga ik de 19e week in zoals ik al eerder zei. De tijd gaat zo ontzettend snel, volgende week zit ik al weer op de helft. Zoals ik al zei groeit mijn buik nog niet super veel maar dit gaat hopelijk nog wel komen. En als alles met de baby goed gaat vind ik het ook niet zo erg dat ik niet mega dik word. Volgende week maandag hebben we de 20 weken echo, erg spannend. Ik hoop dat alles goed is, daar gaan we wel van uit maar je weet het natuurlijk niet.

Ook hopen we dan te weten of het een jongen of een meisje gaat worden. Op mijn blog ga ik dit denk ik niet delen aangezien mijn vader het niet wil weten en er meer mensen zijn die het niet willen weten. We vertellen het misschien alleen aan onze naaste familie die het wel wil weten. En je zult het straks toch ook gaan zien in de kinderkamer. Want ook al willen we niet standaard alles roze of blauw, in de kleine dingen ga je het toch zien.

Ook heb ik al besloten wanneer mijn verlof ingaat en wanneer ik weer begin met werken. Ik werk tot de kerstvakantie door en ga er 5 weken van te voren uit, anders zou het betekenen dat ik nog 1 week na de kerstvakantie zou moeten werken. Na die tijd heb ik recht op 11 weken verlof (totaal heb je recht op 16 weken) maar aangezien de school waar ik werk 2 weken meivakantie heeft hoef ik pas begin mei weer te beginnen met werken en heb ik dus sowieso van school wat langer vrij. Bij de kinderopvang moet ik denk ik wel al wat eerder weer beginnen en misschien in de kerstvakantie nog even werken maar dat maakt ook niet uit. Hierover heb ik straks een gesprek met mijn leidinggevende.

Tot nu toe gaat alles dus goed. Ik voel me goed en we vinden het allebei erg leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen voor de baby.

Voor nu sluit ik deze update af. Over een paar weken zal de volgende update komen en ook dan horen jullie hoe de 20 weken echo ging.

Liefs, Dita Rithika.

4 reacties


  14 september 2015


  Heel fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat. Goed dat je ook naar je lichaam luistert en je niet verzet tegen de moeheid en zo. Spannend de 20 weken echo!  15 september 2015


  Fijn dat alles zo voorspoedig loopt! Dan kan je echt onbezorgd van je zwangerschap genieten.


  Deepa

  15 september 2015


  Mooi dat het goed gaat met jou en dat alles tot nu voorspoedig loopt! En lekker van je zwangerschap gaan genieten :) Ik ben heel blij voor jullie!  15 september 2015


  Fijn dat alles goed gaat!! Wij hebben trouwens een commode zonder lades en dat vond ik juist handig, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. veel plezier met het inrichten van de babykamer!Laat een reactie achter