Zwangerschapsupdate #2 week 8 t/m 15 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
24.08.2015 | Geplaatst in Zwangerschap | 8 reacties

DSC_7811

Zoals ik afgelopen zaterdag al schreef zou ik vandaag de 2e zwangerschapsupdate schrijven. Op dit moment ga ik week 16 in en ik vond het wel leuk om tot deze week nog even bij te blijven qua updates. De komende tijd ga ik niet elke week een update schrijven maar zo nu en dan. Ben je benieuwd naar deze? Lees dan verder.

De eerste 8 weken ging alles lekker z’n gangetje. De 1e echo gehad en een kloppend hartje gehoord. Best gek want je voelt verder niets. Vrijdag 10 juli hadden we de 2e afspraak bij de verloskundige. Ze deed als eerst de echo omdat dit toch het meest spannend is. De baby was al weer meer gegroeid, erg leuk om te zien. Je kon nu echt een mini mensje zien. Normaal gesproken vind ik het wel leuk als mensen zo’n echo foto laten zien maar als het dan bij jezelf in de buik zit is het wel erg bijzonder. De armpjes en beentjes kon je al duidelijk zien bewegen. Na de echo hadden we het intake gesprek. Er werden allemaal vragen gesteld en na afloop moest ik even langs het ziekenhuis om bloed te prikken. Dit hoort er ook allemaal bij.

We waren helemaal enthousiast en die middag heb ik het ook verteld aan onze beste vrienden en familie. Op dat moment was ik 10 weken zwanger en hadden we dus 2 echo’s gehad en 2x een kloppend hartje gehoord. Iedereen was zo enthousiast en lief! Van lieve vrienden kregen we een paar dagen later al een lieve kaart en een rompertje met de post en later volgden nog meer kaartjes. Zo lief allemaal. Ik voelde me ook nog steeds prima. Alles ging goed.

Maandag 20 juli hadden we de volgende afspraak bij de verloskundige. Dit keer de termijnecho. Weer leuk om te zien, zo’n klein hummeltje in de buik. Het was ook de dag dat we op vakantie gingen. De verloskundige zei dat we met een gerust hart op vakantie konden gaan. We hadden er zin in, helemaal na een goede echo. De uitgerekende datum werd vastgesteld op 9 februari 2016. Later zag ik in de papieren dat de uitgerekende datum nog op 8 februari stond maar dat maakt niet uit.

We zijn die week met de boot weggeweest zoals jullie ook al op mijn blog hebben kunnen lezen, lekker een paar dagen Vlieland. We hebben genoten.

Vrijdag 24 juli ging ik ‘s ochtends even naar de wc. Bij het plassen verloor ik bloed, ik schrok me dood! Er ging van alles door mij heen, ook bij het afvegen was er nog duidelijk bloed te zien. Zo snel ik kon liep ik weer naar de boot. Toen ik mijn vriend zag moest ik echt heel erg huilen. Ik dacht ‘dit is mis’. Mijn vriend heeft gelijk de verloskundige gebeld. We zaten tenslotte op een eiland en als we met ons eigen boot richting huis moest varen ben je echt uren onderweg. Gelukkig hadden we de veerboot nog kunnen nemen mocht dit nodig zijn geweest. Maar de verloskundige stelde ons gerust. Ze vertelde dat bloedverlies wel vaker voorkomt in de zwangerschap. Ondanks de geruststellende woorden bleef het de hele dag in ons hoofd zitten. Ik heb zo veel gehuild die dag. Gelukkig bleef het bij 2x bloedverlies.

De directeur van mijn school heb ik in de laatste week van mijn vakantie gebeld met het nieuws. Ook hij was erg blij gelukkig. Ik vond het best spannend, ik had immers net een schooljaar contract verlenging gekregen en nu moest ik dus vertellen dat ik zwanger ben wat er op neer komt dat ik straks een aantal maanden niet aan het werk kan. Ook mijn leidinggevende van de kinderopvang reageerde heel positief net als mijn collega’s.

Ik ben ook al druk bezig met lijstjes maken van wat we allemaal nodig zijn (dit is best veel trouwens). Zo nu en dan kopen we wat spulletjes en wat kleertjes. Er is zo veel leuks!

17 Augustus hadden we de 1e controle afspraak. Dit keer geen echo maar even een controle. Bloeddruk werd gemeten, dit was goed. Ook werd er even naar het hartje geluisterd. Heel fijn om dit te horen, zeker na die dag bloedverlies. Ik moest alleen meer water drinken, dus dat gaan we maar braaf doen dan. Ik weet dat dit een aandachtspunt is van mijzelf maar het gaat steeds beter. De dag erna hebben we de kraamzorg geregeld en we zijn langs de schilder gegaan. Hij komt binnenkort even kijken en hopelijk kan die snel beginnen met het kamertje. Daarna kunnen we kijken wat we willen qua spulletjes. Ik er zo naar uit om het kamertje in te gaan richten.

Zelf voel ik mij trouwens nog steeds goed. Mijn buik begint nu wel echt te groeien, we maken elke week een foto, leuk voor later. Ook schrijf ik regelmatig dingen op in mijn ‘baby boekje’.

Dit was de update t/m week 15. Ik hoop dat alles lekker zo doorgaat. Over een paar weken hebben we de 20 weken echo, ook weer spannend.

Fijne week allemaal!

Liefs, Dita Rithika.

8 reacties


  24 augustus 2015


  Wat zul je geschrokken zijn, meis, maar wat ben ik blij om te lezen dat het allemaal goed is. Als ik het zo lees bij Kelly en Manon en zo moet je echt lekker alles bijhouden. Het is zo leuk om terug te lezen straks en om je buikfoto’s te zien. Wat een mooie tijd maken jullie mee. Geniet ervan! Ik doe met je mee trouwens met meer water drinken!

  Dita Rithika

  24 augustus 2015


  Ja ik was zeker geschrokken. Goed dat je meedoet met meer water drinken ;)  24 augustus 2015


  Nog gefeliciteerd met je zwangerschap, en wat fijn dat alles goed is! Een zwangerschap is zo ontzettend onzeker.. En inderdaad veel opschrijven hoe je je voelt en foto’s maken, je bent het allemaal zo snel kwijt. Mijn dochtertje is nog maar 4 maanden en het lijkt al eeuwen geleden!

  Dita Rithika

  27 augustus 2015


  Dank je wel. Ja de tijd vliegt…  24 augustus 2015


  Wat een schrik Dita! En dan ook nog op de boot.. brr.. mooi dat je alles opschrijft! Wij kunnen niet wachten tot het eenmaal zover is :) Ben benieuwd naar je volgende updates. Ook al ben ik niet helemaal thuis in al die zwangerschapdingetjes, ik vind jouw updates toch erg leuk om te lezen :) Liefs

  Dita Rithika

  27 augustus 2015


  Aah wat lief Tanya!  24 augustus 2015


  Ik ga ook meer water met je mee drinken, sowieso is dat altijd goed. Maar wat verschrikkelijk lijkt me het bloed verlies, gelukkig was het loos alarm.

  Dita Rithika

  27 augustus 2015


  Ja gelukkig wel. En water drinken is altijd goed ;)Laat een reactie achter