Zwangerschapsupdate #10 Week 37 t/m 39 - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
08.02.2016 | Geplaatst in Zwangerschap | 14 reacties

PicMonkey Collage

De laatste zwangerschapsupdate op mijn blog. Op moment van typen is het woensdag 3 februari 07.00uur in de ochtend. We gaan zo naar het ziekenhuis toe want vandaag wordt ons kindje geboren door middel van een geplande keizersnede. Natuurlijk had de baby zich eerder kunnen melden maar dit is niet het geval geweest. Hoe het allemaal gaat lopen weet ik dus niet op dit moment maar voor nu kan ik wel mijn laatste zwangerschapsupdate plaatsen.

Ben je benieuwd hoe ik de laatste 3 weken van mijn zwangerschap heb ervaren? Lees dan verder.

Week 37
We moesten deze week weer naar de gynaecoloog. Toen we binnen kwamen vertelde ze eigenlijk vrij snel dat ze niet nog een draaipoging wilde gaan doen. Aangezien het de vorige keer ook niet lukte en de baby alweer meer was ingedaald en ik weinig vruchtwater had zou ze het niet nog eens proberen. Ze vroeg of we al hadden nagedacht over een eventuele stuit bevalling of een keizersnede.
Hier hadden we zeker over nagedacht. Een stuitbevalling leek mij helemaal niet prettig en daardoor zijn we voor een geplande keizersnede gedaan.
We konden gelijk een hele vragenlijst invullen over mijn gezondheid en moesten een nieuwe afspraak maken voor controle.

Die vrijdags moest ik weer naar het ziekenhuis. Omdat ik met een keizersnede zou gaan bevallen had ik een afspraak met een verpleegkundige en met de anesthesist. Zij vertelden mij hoe de keizersnee zou gaan verlopen en hoe de dag van de operatie er een beetje uit zou komen te zien. Ook werd ik onderzocht, bloeddruk, zuurstofgehalte in het bloed werd gemeten etc. Ik had gehoopt dat we ook al een datum zouden krijgen maar helaas. Nog even afwachten dus.

Week 38
Op maandag 25 januari hadden we een afspraak met de klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Alles was gelukkig helemaal goed met de baby. Die dinsdag kregen we de datum van de geplande keizersnede. 3 Februari 2016. Wat spannend allemaal! Ook een heel gek idee dat we nu al weten dat ons kindje sowieso die dag, of eerder zou worden geboren.
Deze week was wel een gekke week. Sinds we de datum wisten leef je er ook echt naar toe. Stiekem hoopte ik ook dat ik niet eerder weeën zou krijgen of dat mijn vliezen eerder zouden breken. Dan zou het nog allemaal snel snel moeten. Nee, laat ons kindje maar de 3e komen. Vooral het laatste weekend samen vond ik erg raar. Natuurlijk zullen er straks ook wel weer weekenden komen dat we eens samen, met z’n tweeën weg gaan, maar het is toch anders. Dit was echt het laatste weekend zonder kindje in ons leven. Al leef je er maanden naar toe en is ons kindje meer dan welkom, het gevoel was heel apart.

Week 39
De week dat ons kindje zou komen. We moesten nog een keer voor de wekelijkse controle naar de klinisch verloskundige. Alles was nog steeds goed. Verder is het echt de dagen aftellen. Ik heb de afgelopen dagen nog wat afgesproken met vriendinnen, ben met mijn vriend nog even wat gaan lunchen buiten de deur en we zijn er nog even op uit geweest. Ook hebben we elke dag nog even een stuk te gelopen. Hele dagen in huis zitten vind ik helemaal niets, ik moet echt even naar buiten.

Inmiddels is het bijna half 8 in de ochtend. Ik mag niets meer eten of drinken dus ik ga mij zo maar eens klaar maken om naar het ziekenhuis te gaan. Heel zenuwachtig ben ik niet. Ik laat het allemaal maar op mij af komen, het komt vast allemaal goed! Over een paar uur zijn wij hopelijk trotse ouders.

Dit was dus zoals ik zei de laatste zwangerschapsupdate. De updates zijn elke keer super goed bekeken/gelezen. Ik wil jullie hiervoor heel erg bedanken! Ik vond het ook erg leuk om ze te schrijven.

Mijn blog is en blijft een persoonlijke lifestyleblog en daar hoort natuurlijk ook ons kindje bij. Ik zal ook na de bevalling dingen gaan delen over haar. Ik zal haar niet elke keer vol in beeld brengen op mijn blog. Wel zal ik outfit posts delen, mama posts etc. Maar natuurlijk ook gewoon de andere dingen die ik erg leuk vind zoals jullie van mij gewend zijn.

Fijne (werk)week allemaal lieve mensen!

Liefs, Dita Rithika.

14 reacties


  8 februari 2016


  En je bent zo mooi op de foto’s! <3


  8 februari 2016


  Aah lief, dank je wel Dina!  8 februari 2016


  Zo gek om dit te lezen terwijl je nu al mem bent ;) Ik ben benieuwd naar alle blogposts over het moederschap en jullie dochter.
  Liefs


  8 februari 2016


  Haha ja ik vond het ook erg gek om dit te schrijven toen.  8 februari 2016


  Ze waren superleuk om te lezen! Nu straks genieten van je verhalen over het moederschap! xx


  8 februari 2016


  Dank je wel Suuz!


  Moniek

  8 februari 2016


  Lekker genieten van jullie meisje?  8 februari 2016


  Lijkt mij een apart gevoel om zo af te moeten wachten, dat je weet dat dit jullie laatste weekend samen was. Ik kijk erg uit naar je moederschaps blogjes!


  Feinette

  8 februari 2016


  Wat nog een mooie buikfoto’s! Hoe gaat het nu met jullie? Hebben jullie een lieve kraamhulp?


  8 februari 2016


  Alles gaat prima! En ja de kraamhulp is erg lief.  9 februari 2016


  Wat een prachtige kleur jurk draag je op de week 39 foto :) Ik vond de zwangerschapsupdates erg leuk om te volgen! Bijzonder, maar ergens ook wel fijn dat je een datum hebt waarop je kindje geboren wordt (of eventueel eerder inderdaad) X


  9 februari 2016


  Dank je Elise!  9 februari 2016


  Gek om te lezen hoe het met je zwangerschap gaat, terwijl je al moeder bent. En dat je op de ochtend dat je moeder werd nog een artikeltje hebt geschreven. Je had echt een prachtige buik!


  9 februari 2016


  Dank je wel Cindy!Laat een reactie achter