It's Weekend Tag! - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
02.08.2014 | Geplaatst in Lifestyle | 1 reactie

Via de site van Manon en Bibian kwam ik een hele leuke tag tegen die ik nog nooit eerder had gezien, de It’s weekend tag!
Ik vond het wel leuk om met jullie deze vragen te delen.

IMG_4134[1]

Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Ik heb op zaterdag en zondag sowieso weekend. Ik werk zoals jullie wellicht wel weten in het onderwijs en in de kinderopvang/bso. In het weekend is mijn werk gesloten dus ben ik vrij. Op dit moment heb ik vakantie maar na de vakantie heb ik sowieso 19u per week voor vast. Mijn bso dagen zullen wellicht veranderen omdat de scholen waarmee wij werken overstappen op het continurooster. Maar de ma, woe en dond ochtend werk ik op school. Dan dus nog 2 middagen op de bso en ik hoop dat ik nog wat kan invallen hier en daar zodat ik nog iets meer uur kan werken. Mijn vriend is ook een dag in de week vrij, soms valt dit samen met mijn vrije dag en voelt die dag ook wel wat als weekend. En sowieso is hij op zaterdag en zondag ook vrij dus we hebben altijd weekend samen en dat vind ik erg fijn.

Hoe laat sta je op in het weekend?
Meestal sta ik rond 8 uur op in het weekend. Ik ben totaal geen uitslaper, ook nooit geweest trouwens. Mijn vriend houdt meer van uitslapen dus die ligt vaak wat langer in bed in het weekend. Ik ga dan lekker rustig blogs lezen en ontbijt maken.

Hoe ontbijt je in het weekend?
Dit verschilt heel erg. Meestal op zaterdag gewoon zoals altijd. Ik ontbijt sowieso heel verschillend, de ene keer met yoghurt, dan met brood of een cracker of met een smoothie. Dit doen we dus op zaterdags ook. Op zondag ontbijten we vaak wat later op de ochtend en wat uitgebreider met een eitje, harde broodjes of ander lekkers.

IMG_4174

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Op zaterdag ochtend gaan we eigenlijk altijd als we kunnen naar mijn schoonouders. De opa en oma van mijn vriend komen dan ook altijd voor een bakje koffie en dit doen zij echt al jaren. Erg gezellig. Daarna lunchen we thuis of in het centrum of ik ga met een vriendin ergens lunchen. Zaterdag ‘s middags doe ik vaak lekker waar ik zin in heb. Dit kan shoppen zijn, klussen of een beetje omrommelen in huis. Op zondag ga ik vaak samen met mijn vriend iets doen, ook gaan we zo’n 1x per maand vaak op zondag middag langs mijn zusje. We lunchen even gezellig of drinken ergens een kopje thee. We gaan vaak wandelen en als het mooi weer is gaan we met de boot weg, maar dit doen we dan vaak al op zaterdag middag. Vooral in de wintermaanden hebben we zo af en toe ook een heerlijk bankdagje, lekker niets doen en tv/filmpje kijken.

IMG_1760

Wat doe je het liefst in het weekend?
Even het centrum in, met de boot weg als het mooi weer is, uit eten met mijn vriend of vriendinnen en gewoon leuke dingen doen.

Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Soms al even van te voren, vooral als er een verjaardag is. En ook als we weten dat het mooi weer wordt dan weten we vaak al dat we gaan varen. Maar in de herfst/wintermaanden en als het geen mooi weer is dan plan ik soms niets tot op de dag zelf, dan zie ik wel wat ik gaan doen.

Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Nee, ik hoef eigenlijk niets voor mijn werk te doen ‘s weekends.

Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Meestal rond 23 uur denk ik. Het verschilt ook wel. In de zomer zit ik wel meer buiten ‘s avonds en in de winter vind ik het heerlijk om vroeg in bed te gaan en lekker te gaan lezen.

Ik hoop dat jullie deze tag leuk vonden om te lezen. Overnemen mag natuurlijk altijd maar de credits gaan naar Bibian en Manon :).

Wat doe jij het liefst in het weekend, hoe ziet jou weekend er uit?

Tags: ,

1 reactie


    2 augustus 2014


    Leuke tag! Ik ben ook niet zo’n uitslaper, uitslapen is bij mij echt half 8 tenzij ik de avond van tevoren heel laat naar bed ben gegaan :)Laat een reactie achter