Waar geef jij graag je geld aan uit? - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
09.06.2014 | Geplaatst in Lifestyle | 10 reacties

Geld is altijd een beetje een gevoelig onderwerp om over te spreken. Als het eenmaal over je salaris gaat wordt het vaak wat oppervlakkig. Dat is heel logisch vind ik zelf want niet iedereen hoeft te weten hoeveel jij verdiend.

Mijn vriend en ik werken allebei, we kunnen de vaste lasten betalen, boodschappen doen en ook genieten van leuke dingen doen. Dit doen we dan ook regelmatig. Ik spaar ook elke maand nog wat voor onvoorziene uitgaven, vakanties etc.

Ik geef graag geld uit en leuke dingen mogen van mij ook best wat kosten. Het is wel zo dat ik niet alleen maar gelukkig word van materialistische dingen. Ik kan net zo genieten van een avondje samen op de bank met een kop thee.

Maar zoals ik al zei geef ik ook graag geld uit aan leuke dingen, spullen waar ik blij van word.

IMG_4019

Zo geef ik graag geld uit aan tijdschriften. Ik koop elke maand de 101Woonideeën en VT Wonen en ook vaak de Flair en andere tijdschriften. Ik hou er gewoon zo van dat ik de verleiding soms niet kan weerstaan, die soms is bij mij ook wel eens wat te vaak ;)

IMG_4023

Ook geef ik graag geld uit aan eten. Niet aan het eten van bijvoorbeeld snacks maar wel aan het uit eten gaan en even ergens lunchen. Vaak gaan wij 2x per maand uit eten, soms wat vaker soms een maand niet. Als we een week niet uit eten gaan halen we wel vaak een keer per week iets. Dit kan pizza zijn, Grieks, Indiaas etc. Ik vind het ook erg leuk om buiten de deur te lunchen. Samen met mijn vriend gezellig in het weekend of met vriendinnen. Ik kan van dit soort dingen ook echt genieten. Vaak doen we dit wel in het weekend. Ik probeer verder thuis altijd zo gezond mogelijk te koken en ik vind koken ook heel leuk om te doen.

Wat ook wel meewerkt is dat wij nu midden in het centrum wonen. Het is zo makkelijk om even te zeggen in het weekend ‘zullen we even ergens een hapje eten?’. Dit zal straks als we buiten het centrum wonen wel veel minder worden.

Waar ik ook dol op ben is het kopen van leuke spullen voor in ons huis. Kleding en make up koop ik veel minder dan voorheen.

Op dit moment ben ik wel blij met mijn uitgave patroon, ik zit alleen wel een beetje met het idee dat ik straks waarschijnlijk niet meer op school zal werken na de zomervakantie. Hierdoor zal ik ook weer minder gaan verdienen maar ik hoop dat ik snel een leuke andere baan zal vinden.

Waar geef jij graag je geld aan uit?

Tags:

10 reacties


  9 juni 2014


  Ik geef altijd mijn geld uit aan kleding voor mezelf, maar ik denk dat dat nu gaat veranderen haha.

  Dita Rithika

  9 juni 2014


  haha ja nu voor de babyboy ook lekker shoppen, lijkt me zo leuk!


  Deepa

  9 juni 2014


  Leuk artikel. Dat je ook naast de grote uitgave ook van kleine dingen kunt genieten wat niks kost. Dit heb ik net als jou , Ik kan ook genieten van gezelligheid thuis. Maar ook ik geef graag geld uit aan , nachtjes weg, shoppen, bios, uiteten, stappen,lunchen met vriendinnen of met mijn vriend, Beau monde kopen, online shoppen, boodschappen doen en cadeautjes kopen voor verjaardagen die ik iedere maand wel heb ( heb een grote fam ). Eten en stappen en shoppen is bijna wel iedere maand.

  Dita Rithika

  9 juni 2014


  Leuk om te lezen Deepa  9 juni 2014


  Wij hebben niet zoveel geld, maar binnenkort kopen we een nieuw bed, daar kijk ik wel erg naar uit. We liggen nu al een jaar met een matras op de grond, haha.

  Dita Rithika

  9 juni 2014


  oh ja kan me voorstellen dat je dat dan fijn vind.  9 juni 2014


  Ik geef veel geld uit aan kleding. Omdat ik veel ben afgevallen, moet ik elke keer een nieuwe garderobe hebben. Zo dacht ik dat ik al klaar was met mijn zomergarderobe, maar ik heb dus geen enkele korte broek en topjes worden ook alweer te groot. Verder geef ik graag uit aan boeken en leuke dingen.

  Dita Rithika

  9 juni 2014


  Leuk om te lezen meid!  10 juni 2014


  Leuk dit! Ik geef graag geld uit aan ervaringen (vakanties/etentjes/entertainment) – liever dan aan producten eigenlijk.

  Dita Rithika

  10 juni 2014


  Wat leuk om te lezen, dat vind ik idd ook erg mooi om daar geld aan uit te geven.Laat een reactie achter