Waar ben jij over 5 jaar? - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
18.02.2015 | Geplaatst in Persoonlijk | 7 reacties

Via de site van Cindy van Sunshine Cin zag ik de post ‘Waar ben jij over 5 jaar?’. Deze post is onderdeel van de challenge #spijtisvooraltijd die Marieke van Marieke van Woesik heeft bedacht. Net als Cindy doe ik niet mee met het hele project maar deze opdracht vond ik wel erg leuk om te doen: Waar ben jij over 5 jaar?

Ik heb een super fijn leven, ik ben erg gelukkig en geniet van iedere dag maar nu ik 25 ben ga ik wel steeds meer nadenken over de toekomst. Leuk om deze opdracht met jullie te delen dacht ik zo. Waar zie ik mijzelf over 5 jaar op de onderstaande dingen?

IMG_7293[1]

Persoon
Over 5 jaar ben ik 30 jaar. Ik hoop dat ik dan mama mag zijn en dat ik verder nog dezelfde persoon mag zijn die ik nu ben. Ik hoop, als ik ooit mama mag worden dat ik gewoon zo blij qua kleding, dingen die ik doe etc. Natuurlijk veranderd er heel wat maar ik hoop dat ik gewoon een ‘hippe mama’ mag zijn die over meer spreekt dan alleen kinderen. En nogmaals, ik hoop dat het ons gegund is. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend.

Liefde
Ik hoop dat ik over 5 jaar nog steeds zo gelukkig ben met mijn lieve vriend. Op dat moment zouden we dan 10 jaar samen zijn. Ik ben nu erg gelukkig met hem en hoop zeker dat wij samen oud mogen worden.

Vrienden
Ik heb 3 beste vriendinnen, deze ken ik al jaren en over 5 jaar hoop ik natuurlijk nog steeds met hun bevriend te zijn. Ook heb ik een aantal collega vriendinnen, ook hiermee hoop ik nog bevriend te zijn. Al onze vrienden zijn eigenlijk wel gezamenlijke vrienden geworden dus ik hoop ook zeker dat we nog vele leuke dingen met elkaar mogen beleven.

Werk/studie
Het liefst zou ik over 5 jaar een vaste baan in de kinderopvang hebben van 25/30u. Op dit moment heb ik een vaste aanstelling voor 7 uren en op school werk ik 4 ochtenden maar dit loopt per de zomervakantie weer af. Daarna is het maar de vraag hoe het komt. Het lijkt me heerlijk om op 1 plek te werken, binnen 1 organisatie. En zoals ik al zei, het liefst voor een mooi aantal uren. Helaas is het vinden van zo’n baan op dit moment erg moeilijk tot niet te doen. Banen in de kinderopvang zijn er bijna niet en ook in het onderwijs loopt het niet storm. Ik kijk wel om mij heen en hoop dus zeker dat er over 5 jaar verandering in zit.

Woning
Over 5 jaar wonen we wat mij betreft nog steeds in het huis waar we nu wonen. Wel hoop ik dat ons appartement dan eindelijk eens verkocht is (het zal toch wel, over 5 jaar :P!). Op dit moment hebben we gelukkig geen dubbele lasten omdat we ons appartement verhuren maar het is niet ideaal. Je zit er nog altijd aan vast. Ons huis waar we nu wonen bevalt echt uitstekend en ik zou echt nooit meer anders willen.

Ambities
Zoals ik al zei, ik hoop dat ik dan een baan heb voor meer uur op 1 plek. Het lijkt me soms ook wel leuk om totaal iets anders te gaan doen dan het werken met kinderen. Maar toch blijft het werken met kinderen denk ik wel mijn favoriet. Misschien eens op een ander vakgebied. Het werken met buitenlandse kinderen in een asielzoekerscentrum oid lijkt me ook erg mooi om te doen. Verder heb ik niet veel ambities. Ik hoop dat ik dan ook nog met veel plezier kan bloggen over alles wat ik leuk vind.

Hobby’s/vrije tijd
Ik heb veel dingen die ik in mijn vrije tijd doe zoals het lezen van blogs, koken, shoppen, bezig zijn met ons interieur etc Ik hoop dat ik deze dingen nog steeds met veel plezier kan doen en ook hoop ik dat ik nog aan yoga kan doen. Dit vind ik ook super leuk! Ik ben dol op leuke dingen doen en buiten de deur eten, lunchen, dagjes uit. Ook dit hoop ik dan nog regelmatig te kunnen doen.

Deze 3 punten heb ik van mijn bucket list afgestreept

– Mama worden
– Naar Curaçao en India (India voor de 3e keer dan) gaan
– Mijn biologische familie vinden of in ieder geval meer te weten te komen over mijn roots

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Liefs, Dita Rithika.

7 reacties


  18 februari 2015


  Wat ontzettend leuk dat je deze opdracht hebt ingevuld! :) Heel veel dingen wil je eigenlijk min of meer hetzelfde houden, wat een fijn gevoel! Ik hoop dat je je drie dromen van je bucket list kunt gaan strepen :)  18 februari 2015


  Wat een leuk artikel en wat fijn dat je echt bepaalde doelen voor jezelf hebt. Ik hoop dat al je dromen natuurlijk uit mogen komen en dat je die te gekke baan en leuke mama mag worden :-) Wat leuk trouwens dat je geadopteerd bent, ik ook dus vind het altijd interessant om mensen te ontmoeten die dat ook zijn. X

  Dita Rithika

  18 februari 2015


  Wat leuk! Uit welk land kom jij?


  19 februari 2015


  Uit Colombia, Zuid – Amerika.. :-)  18 februari 2015


  Oh wat heb jij ‘m ook leuk ingevuld. Vrijwel een beetje hetzelfde als ik hihi. Ik hoop dat je bucket list uit komt!  19 februari 2015


  Ik hoop dat alles uit mag komen voor je. Ben je eigenlijk al op zoek naar je biologische familie of nog niet?

  Dita Rithika

  19 februari 2015


  Dank je wel. En ja ik ben al wel op zoek. Het is in India erg lastig om familie te vinden. De mensen daar werken vaak niet mee helaas.Laat een reactie achter