Vriendschappen ♥ - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
25.02.2015 | Geplaatst in Persoonlijk | 4 reacties

Familie, vrienden, collega’s. Er zijn veel mensen in je leven die komen en gaan. Laatst was ik uit eten met mijn (oud)collega’s en dit was zo gezellig. We hadden allemaal zo iets van ‘dit moeten we vaker doen’. 


Nou weet ik wel dat het er heel vaak niet meer van komt, dat dit soort contacten wellicht gaan verwateren maar ik zou dat wel erg jammer vinden.

Zelf ben ik nooit het type geweest van het hebben van grote vriendengroepen. Sommige mensen hebben dat en vinden dit erg fijn, zelf ben ik meer van de een op een vriendschappen. Ik heb 3 beste vriendinnen. 2 Daarvan ken ik al zolang ik in Nederland woon, dus vanaf jongs af aan. En die andere vriendin heb ik leren kennen op de opleiding onderwijsassistent. Inmiddels ook al weer 10 jaar geleden. Deze meiden kennen elkaar wel maar zijn niet bevriend met elkaar. Daarnaast heb ik nog collega vriendinnen. Hiermee spreek ik ook regelmatig af en dit is ook heel leuk. Ook mijn vriend heeft niet een grote vriendengroep. Al onze vrienden zijn inmiddels ook wel gezamenlijke vrienden geworden.

Wat ik wel jammer vind is dat sommige vriendschappen verwateren. Vroeger was ik heel goed bevriend met een meisje, we spraken elkaar wekelijks. Ze ging verhuizen en daar ben ik ook nog wel een aantal keren geweest. Ik vond het erg jammer dat we op een gegeven moment geen contact meer hadden maar ik had het idee dat zij het wel goed vond zo. Dus met haar heb ik geen contact meer. Ik vind het ook wel prima zo maar wel jammer dat het verwaterd is. Laatst kreeg ik wel een bericht van een vriendin van de middelbare school. We gaan binnenkort even afspreken. Ik ben erg benieuwd of het dan nog zo goed klikt of misschien wel helemaal niet. De laatste keer dat we elkaar hebben gezien in real life is al weer een aantal jaar geleden.

Ook met mijn reis naar India in 2008 heb ik een paar meiden leren kennen. Deze ken ik dus ook al weer jaren en hiermee spreek ik vaak 1 á 2x per jaar af. We hebben toch een speciale band met elkaar en hebben een hele bijzondere reis gemaakt.

Ik vind het zelf altijd erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen maar noem iemand niet zo snel een vriendin. Een vriendin is voor mij iemand waarvoor ik altijd klaarsta en als dit nodig is, ook andersom. Ze weet eigenlijk alles van mij en kent mij goed. Natuurlijk is het leuk om met mensen contact te hebben die je niet goed kent maar toch merk ik dat ik steeds meer de behoefde heb om mij te omringen met mensen die echt iets om mij geven en waarvan ik weet dat ze altijd voor mij zijn. Ook al, zoals ik net al zei, is het leuk om ook contact te hebben met mensen die je niet zo goed kent. Deze mensen zijn meer kennissen naar mijn idee. Ook hiermee kan ik het dan heel gezellig hebben maar die dingen die ik deel met vriendinnen, bepaalde gesprekken ed. doe ik niet met deze mensen.

Ik vind dit zelf altijd wel een heel interessant onderwerp omdat iedereen hier vaak heel verschillend over denkt. De een heeft behoefde aan heel veel vrienden en de ander heeft misschien maar een goede vriendin.

Ik ben heel erg blij met alle lieve vriendinnen en vrienden in mijn leven en hoop dat we ook nog lang bevriend zullen blijven. ♥

Ik ben wel erg benieuwd, heb jij veel vrienden? Ben jij het type van een grote vriendengroep of juist de een op een vriendschappen?

Liefs, Dita Rithika.

4 reacties


  25 februari 2015


  Ik had een grote vriendengroep. Uiteindelijk is dat verwaterd, doordat we allemaal een eigen leven kregen. Ik moet eigenlijk zeggen dat ik in het begin hier meer moeite mee had, maar nu ik het heb afgesloten, zie ik dat ik in die groep niet mezelf kon zijn. Ik heb nu een aantal vriendinnen, 2 waar ik één op één contact mee heb en een meidengroep die elkaar ook kennen, met 3 andere meiden. En ik vind het prima zo. Ik kan mijzelf zijn en we zien elkaar misschien niet wekelijks, maar ik ben heel blij met deze meiden! De grote vriendengroep hoeft van mij niet zo meer. Mooi onderwerp.

  Dita Rithika

  25 februari 2015


  Wat fijn om te horen dat je zo blij bent met je vriendinnen. Ook jammer om te lezen dat het is verwaterd maar goed dat je je er nu wel goed bij voelt.  25 februari 2015


  Leuk stuk om te lezen. Ik denk hoe ouder je wordt hoe meer je neigt naar de één op één vriendschappen, Uiteindelijk kun je je echte vrienden op één hand tellen toch. Leuk geschreven

  Dita Rithika

  26 februari 2015


  Bedankt. Ik denk dat het inderdaad ook erg aan de leeftijd ligt ;)Laat een reactie achter