Volop energiek de lente in - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
18.02.2019 | Geplaatst in Lifestyle | 0 reacties

Dit is een samenwerking

Werd jij ook zo vrolijk van de weerberichten van afgelopen week? En dan was het eindelijk zover: de eerste echte warme zonnestralen. Lekker buiten wandelen, een terrasje pakken (wel een beetje achter het glas nog) of sporten buiten. De afgelopen dagen en zeker nog de komende week laat het weer het toe. Het betekent ook dat je vanzelf meer energie krijgt. Wat zijn de voordelen van het goede weer en hoe kun je die voordelen zo goed mogelijk inzetten om productiever te worden?

Zonlicht

Wanneer je de kans krijgt om buiten te kunnen zijn, pak die dan met beide handen aan! Als er een bron van energie op dit moment is, is het wel de laagstaande zon in combinatie met de frisse buitenlucht. Wist je dat zonlicht lichtelijk desinfecterend werkt? Zo overleven bacteriën en virussen minder lang buiten het lichaam. Niet zo raar dus dat minder mensen verkouden en ziek zijn met goed weer! De vitamine D die je lichaam aanmaakt onder invloed van zonlicht heeft ook een gunstig effect. Zo bevordert het bijvoorbeeld de opname van calcium. Een essentiële bouwstof voor gezonde botten en een gezond gebit.

Frisse buitenlucht en beweging

Buiten zijn brengt meerdere voordelen met zich mee. Enerzijds neemt je huid meer vitamine D op, anderzijds adem je meer zuurstofrijke lucht in. Kun je dus buiten studeren voor dat havo examen aardrijkskunde dat eraan komt? Pak je boeken en ga in de tuin of op het balkon zitten. Mag je tijdens de lunchpauze naar buiten van je leidinggevende? Doe het en vraag of je collega’s ook zin hebben om naar buiten te gaan. Je zal zien dat een afterlunch-dip een stuk minder erg uitpakt na het inademen van frisse lucht. Lekker wandelen met de kids? Ga erop uit. Een halfuurtje lopen versterkt het hart en de longen en je geheugen wordt er beter van. Zowel mentaal als lichamelijk dus heel belangrijk! Moet een van je kinderen studeren voor het centraal examen in mei of zit je zelf midden in een studie? Even de boeken opzij en een halfuurtje een wandelingetje maken zal wonderen doen!

Zet lichamelijke energie om in mentale energie

Je bent veel buiten en krijgt daar meer energie van. Hoe kun je die lichamelijke energie efficiënt inzetten om nog meer voor elkaar te krijgen? Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het kan weleens zijn dat je lichamelijk energie hebt maar dat je hoofd overloopt. Of je nu meerdere examens hebt lopen, deadlines op werk hebt of van alles moet regelen voor de kinderen. Soms is het heel veel. Hoe zou je daarom die lichamelijke energie kunnen omzetten in mentale energie?

Geordend leven

Het klinkt misschien cliché maar eigenlijk is een voorjaarsschoonmaak helemaal niet zo gek. Oké, misschien krijg je de kriebels van schoonmaken dus laten we het geen grote voorjaarsschoonmaak noemen. Laten we het op een opruiming houden. Geen compleet ontsmet huis dus, maar wel een geordende omgeving. Een propere omgeving geeft namelijk rust in je hoofd en als het mentaal rustig is, dan krijg je heel wat meer voor elkaar. Extra lichamelijke energie inzetten om het huis wat meer opgeruimd krijgen, is dus eigenlijk dubbele winst. Studeren, werken of leven in een ordelijke omgeving geeft minder afleiding. Je zal zien dat je veel meer informatie opslaat tijdens een examentraining, cursus of bespreking op je werk of dat je opeens al die afspraken wel goed onthoudt. Ga dus goed om met de energie die de natuur je geeft en zet deze tactisch in!

0 reacties


Laat een reactie achter