TAG - The mumlife RAW tag - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
13.05.2017 | Geplaatst in Mama | 0 reacties

mumliferawtag

Bron tekening

Op de blog van Manon en Bibian kwam ik een leuke tag tegen, een tag over het moederschap. Mama zijn is ontzettend leuk maar soms ook best pittig. Vandaag een aantal vragen die ik eerlijk ga beantwoorden.1. Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

Vandaag is tot nu toe een heerlijke dag! Mila kwam ontzettend vrolijk uit bed, vanmorgen heeft ze lekker gespeeld. Vanmiddag gingen we even fruit halen in het centrum op de fiets en nu ligt ze lekker te slapen. Verder hebben we ook niet echt plannen, straks lekker eten koken en nog even buiten spelen met Mila.

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?
Hier heb ik eigenlijk geen last van. Op mijn werk spreek ik met collega’s wel eens over onze kinderen. Dit vind ik erg leuk. Sowieso vind ik het fijn om te horen hoe andere ouders omgaan met het opvoeden van hun kinderen. Soms hoor je wel eens dingen waar je je niet echt in kan vinden maar dit laat ik gewoon het ene oor ingaan en het andere weer uit…

3. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.
Op een doorgelekte luier na hebben wij nog niet echt hele erge poep momenten gehad ;P

4. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?
Tot nu toe nog geen publieke driftbui gehad met Mila maar dit zal ongetwijfeld eens komen. Ze is een pittig meisje en thuis kan ze soms best een dramaqueen zijn. Dit probeer ik dan te negeren of haar juist af te leiden. Vaak is het snel weer over.

5. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?
Dit verschilt per dag maar over het algemeen is dit niet heel veel. Op een regenachtige dag kijkt Mila wat vaker tv. Meestal zoek ik een filmpje op Youtube op en die laat ik op de tv afspelen via de chromecast (echt ideaal!) In het weekend kijkt ze vaak in de ochtend een half uurtje tot 3 kwartier tv en na het eten soms even. Verder overdag doen we dit eigenlijk niet.

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?
Een pasta staat zeker 2x per week op het menu. Hierin kan je veel groenten doen en het is heerlijk!
Meestal plan ik het eten van te voren. Werk ik tot laat dan maak ik het in de ochtend klaar, ben ik ‘s middags vrij dan kook ik gewoon die middag en meestal halen we 1x in de week iets. Dit wisselt, van patat, pizza tot Chinees eten. En komt het toch eens voor dat we echt geen zin hebben om te koken dan halen we die dag eten of eten we een maaltijdsalade.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?
Nee vandaag niet. Maar er zijn zeker momenten dat ik even huil hoor. Als Mila een hele dag jengelig is niets wil dan trek ik het soms ook even niet en dan vind ik het best pittig om mama te zijn. Dit kan ik gelukkig goed uiten bij mijn vriend.

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?
De knuffel momenten vanmorgen in bed en Mila die vandaag weer een paar stapjes los liep!

9. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?
Als Mila ‘s middags slaapt vind ik het heerlijk om met een kop thee of cappuccino op de bank te kruipen en vlogs te kijken en blogs te lezen. Regelmatig eet ik hier dan iets lekkers bij. ‘s Avonds, in het weekend drinken we soms een wijntje, ook heerlijk!

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?
Niet zo heel vaak eigenlijk. Ik kan makkelijk even alleen het centrum in gaan of met mijn vriend uit eten/dagje weg/weekend weg zonder mij schuldig te voelen. Heel soms voel ik mij schuldig dat Mila 4x in de week naar opvang moet. Dit is vaak 1,5 dag naar het KDV en 2 dag delen naar onze ouders. Ze vindt het zelf prachtig om daar te spelen maar ik had liever gehad dat het maximaal 3x zou zijn. Maar voor nu is het qua werk helaas niet mogelijk.

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden
Dat het mama zijn erg leuk is maar soms ook best pittig. Dat iedereen het op zijn eigen manier doet met veel liefde voor het kind. Of je nou borstvoeding wilt geven of bewust kiest voor de fles (wat ik heb gedaan), of je bewust thuisblijft of juist fulltime wilt werken. Iedereen doet het anders maar wel (meestal) met veel liefde voor het kind. Het is fijn om ervaringen te delen met andere mama’s maar dat oordelen altijd… Nee dat hoeft van mij niet.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Als je het leuk vindt kan je deze natuurlijk overnemen.

Liefs, Dita Rithika

0 reacties


Laat een reactie achter