TAG: Let's go to work - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
23.09.2015 | Geplaatst in Persoonlijk | 4 reacties


Bron plaatje

Het is weer tijd voor een TAG. Deze tag kwam ik tegen op de site van Cindy. De tag is bedacht door Wendy. Ik vind mijn werk erg leuk en daarom vind ik het leuk om deze tag met jullie te delen.

Wat voor werk doe je op dit moment?
Ik heb op dit moment 2 banen. Ik werk dik 7,5 jaar als pedagogisch medewerkster en 7 jaar als onderwijsassistent op een basisschool. Mijn werk als pedagogisch medewerkster is nu voornamelijk op de BSO. Ik mis de kinderopvang wel en hoop dan ook dat ik wel weer eens meer uren kan draaien op het KDV. Op school werk ik dit schooljaar met groep 8. Maar ik heb hier ook in de andere groepen gestaan. Mijn werk speelt zich dus af met kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
Toen ik in februari 2008 was afgestudeerd als onderwijsassistent heb ik gesolliciteerd bij de kinderopvang organisatie. Ze hadden op dat moment veel invalkrachten nodig en al heel snel werd ik aangenomen. Bij het werken op school heb ik mij destijds bij de stichting hier in de buurt aangemeld. Deze stichting heeft alle openbare scholen in de buurt. Ik kwam zo al snel op mijn oude stage adres terecht om te gaan werken als onderwijsassistent. Ik heb op verschillende scholen gewerkt, ook in het speciaal onderwijs en op dit moment zit ik al weer voor het 3e jaar op dezelfde school.

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?
Eigenlijk wel. Ik wilde vroeger heel graag juf worden. Ik heb ook nog 6 weken de PABO gedaan maar dit was toch niet wat ik wilde. Ook had ik toen al een half jaar in de kinderopvang gewerkt. Het werken vond ik zo ontzettend leuk en in combinatie met dat de PABO voor mij niet goed voelde ben ik weer gestopt. Ik ben nu voor de kinderen ook juf maar heb nu een breder werkveld vind ik zelf. Niet alleen voor de groep staan maar ook de administratie en het kunnen werken in de kinderopvang.

Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?
Alleen een oppasbaantje. Ik pas vanaf mijn 12 jaar op mijn buurmeisje en jongen. Ze zijn oud genoeg om zichzelf te redden maar ik zie ze nog vaak. Ze wonen vlak bij ons en ik drink met hun moeder nog regelmatig een kopje thee.

Ga je nog naar school naast je werk?
Nee. Wel volg ik zo nu en dan workshops of cursussen voor mijn werk. Dit vind ik erg leuk om te doen.

Hoeveel werk je per week?
Bij de kinderopvang heb ik 7 uren op contract. Helaas mogen wij op dit moment niet meer uren werken (die uitbetaald worden). Voorheen werkte ik hier vaak wel 30 uren. Op school werk ik 2 dagen van half 9 tot half 3. 12 Uren dus. Totaal werk ik op dit moment dus 19 uren. Het liefst zou ik gewoon 20 of 25 uren binnen 1 organisatie werken en dat ik gewoon 1 baan zou hebben. Helaas zit dat er qua uren op dit moment niet in dus ik ben genoodzaakt om 2 banen te hebben.

Werk je doordeweeks of in het weekend?
Door de weeks. Ik werk op maandag en dinsdag middag op de BSO en donderdags en vrijdags op school. Het lijkt me ook niet heel fijn om elk weekend te moeten werken. Mijn vriend is weekends ook vrij, dan doen we vaak leuke dingen.

Moet je ver reizen voor je werk?
Nee, gelukkig niet. Met de auto is het 10 minuten naar de BSO en 15 minuten naar school.

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?
Meestal met de auto en regelmatig op de fiets. Op de fiets is het voor mij prima te doen, 25 min naar de BSO en 35 min naar school. Alleen vooral nu het weer wat minder wordt pak ik sneller de auto.

Werk je vooral alleen of in een team?
Voornamelijk in een team en dat vind ik erg fijn. Op de BSO werk ik op maandag met 2 naaste collega’s en dinsdags met 1 en nog een stagiaire. Met hoeveel we werken hangt wel af van het aantal kinderen. Op het KDV/BSO heb ik ook wel regelmatig alleen gewerkt. Op school werk ik ook met collega’s.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?
Dat geen een dag hetzelfde is. Mijn baan is heel afwisselend. Op de BSO doen we elke dag een andere activiteit, je hebt elke dag andere kinderen en ook op school is geen dag hetzelfde. Soms zit ik op school een hele dag achter de computer om administratie te doen, soms sta ik ook veel voor de klas. Erg leuk allemaal!

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?
Nee, ik kan gelukkig mijn eigen kleding aan hebben op mijn werk.

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?
Soms, vaak draag ik thuis wel een felle lipstick en op mijn werk eigenlijk nooit. Verder is het niet heel anders.

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?
Op de BSO hoef ik pas vanaf 14.00u te werken dus eet ik thuis. Op school neem ik mijn eigen eten mee. Toen ik nog veel op het KDV werkte at ik wel altijd op mijn werk met de kinderen en ook als de BSO kinderen vrij zijn (in vakanties en met vrije dagen) eten wij met de kinderen mee en hoeven we dit zelf niet mee te nemen.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?
Een middag BSO begint om 14u. Meestal ben ik er al eerder. We zorgen ervoor dat de agenda met de namen up to date is, maken drinken klaar en overleggen wat de activiteit is die we gaan doen. Om 14.15u komen de kinderen. We drinken eerst en daarna gaan we als het even kan naar buiten. Om 15.30u gaat er vaak een van ons naar binnen om de crackers klaar te zetten en drinken en dan gaan we drinken en eten. Over de middag verdeeld doen we de activiteit(en). Het is maar net wat we gaan doen en hoe het uitkomt. Vaak worden de eerste kinderen rond 16.30u al weer gehaald. Een van ons werkt tot 17.30u en de ander tot 18u. Ook observeren we regelmatig en houden we administratie bij.

Op school begin ik om 08.30u. Ik kijk wat ik die dag op de planning heb. Soms veel administratie, soms maak ik wat schoon, ruim ik op of sta ik voor de klas. Om 10u hebben we pauze en eten de kinderen fruit en gaan we naar buiten tot 10.30u. Daarna ga ik weer verder met mijn dingen. Om 12u eet ik even alleen en 12.15u ga ik naar buiten met de kinderen. ‘s Middags doe ik ook mijn dingen. Soms kook ik met de kinderen, doe ik een creatief les of voer ik resultaten in. Om 14.00u gaan de kinderen naar huis en praten mijn collega en ik nog even bij. Omdat ik dit jaar op een school werk met alleen groep 8 (de school sluit na dit schooljaar) is er niet heel veel te doen qua voorbereiding voor mij. Vaak ben ik voor 15u wel thuis. (Mijn werk op school ziet er dit schooljaar anders uit dan andere jaren omdat we maar 12 kinderen hebben dit hele schooljaar op school. Normaal gesproken begeleid in meer groepjes kinderen en doe ik activiteiten met de leerlingen. Ik heb dan vaak een vast schema binnen de school in alle groepen. Vorig jaar had ik 4 ochtenden de kleuters. De administratie en opruimen etc is normaal gesproken minder.)

Ik ga niemand taggen. Als je deze TAG leuk vind, neem deze dan vooral over (en link even naar Wendy die deze TAG heeft bedacht).

Wat doe jij voor werk?

Liefs, Dita Rithika.

Tags: , ,

4 reacties

  Feinette

  23 september 2015


  Leuk om je werkervaringen te lezen! Bij 1 organisatie werken lijkt mij ook prettiger, ook i.v.m. vergaderingen etc. Leuk dat je af en toe ons op de opleiding helpt! De studenten hebben al zin in de Kinderboekenweek.

  Dita Rithika

  23 september 2015


  Dank je Feinette. Ik vind het ook erg leuk om zo nu en dan voor jullie iets te kunnen betekenen.  24 september 2015


  Wat een leuke tag en ook leuk om wat meer over jouw werk te lezen. In Oranjewoud hoorde ik al van een school met alleen nog een groep acht, daar hoor jij dus bij! Leuk :)  13 oktober 2015


  Wat leuk dat je mijn tag overgenomen hebt van een medeblogger. :) Blijft ontzettend leuk om te lezen hoe andere hun werk zien/beleven en wat ze er van vinden. :)Laat een reactie achter