TAG - India/Adoptie/Roots - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
01.11.2014 | Geplaatst in Persoonlijk | 11 reacties

Een betere naam kon ik even niet voor deze tag bedenken. :P
Via facebook kreeg ik een bericht van een meisje die mijn site regelmatig leest. En ze is net als ik ook geadopteerd uit India. Bedankt voor de mail meid! :)

Ze vroeg mij of het ook leuk was om een keer een tag te doen over mijn roots. Met bepaalde vragen over India/adoptie etc. Ik vond het een erg leuk idee en daarom vandaag deze tag.

IMG_5894.PNG

Wat voor eten is jou favoriet?
Ik ben dol op koken en ook op eten. Het liefst ga ik wekelijks uit eten en ergens lunchen. Ik ben er dol op! Qua eten vind ik als ik echt moet kiezen, Italiaans eten wel het allerlekkerst. Ook Indiaas eten vind ik wel lekker maar dit hoef ik niet dagelijks. Een pasta of pizza kan ik bij wijze van spreken wel elke dag eten. Hollandse kost is op z’n tijd ook wel lekker maar Italiaans is mijn favoriet. Wel vind ik het heerlijk als het eten een beetje pittig en kruidig is.

Wat is je favoriete Indiase eten?
Qua Indiaas eten vind ik naan brood erg lekker met een curry er bij. We eten eerlijk gezegd niet super vaak Indiaas maar als we het eten dan is dit wel mijn favoriet.

Wat zijn je favoriete Indiase sieraden?
Ik draag altijd wel sieraden. Het maakt je hele outfit compleet vind ik. Ik draag niet super vaak echt Indiase sieraden maar als ik het draag dan zijn het bangels. Dit zijn ronde armbanden die Indiase vrouwen vaak in een grote hoeveelheid dragen. Als ik in India ben draag ik deze altijd.

Kijk je wel eens Indiase films of luister je wel eens Indiase muziek?
Ik kijk sowieso niet heel veel films, ik vind het gewoon niet super leuk. De films die ik leuk vind zijn romantische comedy’s, verder niet echt. Indiase films kijk ik dan ook niet veel terwijl die overigens vaak wel romantisch zijn.
Indiase muziek luister ik wel vaak. Ik vind dit zo fijn! Ik krijg dan wel altijd de neiging om lekker te gaan dansen, het is echt van die muziek waarop je gewoon ‘moet’ dansen ;). Ik weet trouwens niet precies welke muziek ik dan luister, wie het zingt etc. Vaak zoek ik gewoon op bollywood music en dan vind ik genoeg leuks!

Vier je ook je aankomstdag?
Ja! Vooral de laatste jaren vier ik dit. Het is toevallig dezelfde dag als de dag dat mijn vriend en ik een relatie kregen (3 januari). Op deze dag gaan wij altijd even uit eten en meestal geef ik mijn ouders ook wel iets. Soms een taartje, soms een kaart etc. Het is altijd mooi om even extra stil te staan bij de dag dat ik naar Nederland kwam.

Wat is je favoriete plaats in India?
India is een prachtig land met een groot verschil tussen arm en rijk. Dit heb ik met eigen ogen gezien en vooral het arme gedeelte is niet heel fijn om te zien maar het is wel realiteit. Ik heb zelf nog maar een klein deel van India gezien, vooral het noorden omdat ik daar vandaan kom. Op dit moment is New Delhi wel de fijnste plek voor mij. Waar in Delhi maakt mij niet echt uit. Ik vind het heerlijk om daar in een park te zitten en mensen te kijken, weer even daar zijn! Ik wil ook graag nog meer van India zien zoals Goa en Mumbai.

Heb je nog bepaalde gewoontes uit India die je doet?
Zoals ik al eerder zei, ik hou van pittig en kruidig eten. Ik denk dat dit wel in mijn genen zit want mijn familie houdt er totaal niet van. Verder vind ik het heel leuk om allemaal bij elkaar te zijn met familie. Dit is ook iets wat ze daar veel doen en dit vond ik vroeger altijd al heel leuk. Of dit in de genen zit weet ik trouwens niet. Voor de rest heb ik niet echt gewoontes die per se vanuit daar komen.

Sta je stil bij de Indiase feesten/vier je het?
Niet bij alle feesten. Volgens mij wordt er in India veel feest gevierd en welke dat precies zijn weet ik niet. Wel sta ik altijd even stil bij Diwali. Diwali vier ik altijd wel een beetje op mijn eigen manier en dit is erg leuk!

Denk je vaak terug aan je roots?
Ja, bijna elke dag denk ik er wel even aan. Je komt iets tegen wat je er aan doet denken of mensen praten er over. Dit vind ik ook helemaal niet erg trouwens. Ik praat er makkelijk over en vind het ook wel leuk. Op dagen als mijn verjaardag of kerst denk ik er vaak nog even extra aan. Dan gaan de gedachten ook vaak naar mijn moeder/familie daar, ik ken ze helemaal niet maar door mijn biologische moeder ben ik nu wel hier. Ik hoop haar en andere familie ooit te mogen ontmoeten. Ik ben super blij met mijn leven hier maar dat komt wel mede door haar. Via Facebook hebben we een groep voor geadopteerden uit India en dat is ook fijn om dingen te delen met mensen die je in dat opzicht goed begrijpen. Binnenkort gaan we met elkaar ook een hapje eten, erg gezellig!

Voel je je meer Indiaas of meer Nederlands?
Ik voel me van beide evenveel denk ik. Soms is dit erg lastig want waar hoor je dan echt? Maar ik kan er wel goed mee omgaan. Ik ben een echte Nederlandse/Friese meid die uit India komt en dit zie je ook zeker aan mij. Ook vind ik het leuk om dingen over India te lezen en te horen maar ik ben in India ook wel weer een Nederlander merk ik. Ik ben dol op kaas, mis dan mijn ouders/familie en katten altijd erg en ik merk dat ik daar niet zou kunnen wonen. Van allebei een beetje en ja zoals ik al zei, soms is dit best lastig maar vaak gewoon erg leuk!

Weekendje Vlieland

Dit waren alle vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust in de reacties en ik zal er antwoord op geven.

Liefs, Dita Rithika.

11 reacties


  1 november 2014


  Heel erg leuk om te lezen!

  Dita Rithika

  1 november 2014


  Dank je Marion!  1 november 2014


  Wat leuk en interessant om te lezen, ik heb je net weer wat beter leren kennen ;)
  Liefs

  Dita Rithika

  1 november 2014


  Wat lief! :)  1 november 2014


  Wat leuk om te lezen over je roots! Mooi hoe je beschrijft dat je beide culturen in jezelf verenigd hebt!

  Dita Rithika

  1 november 2014


  Dank je!  1 november 2014


  Wat een leuke tag, deze heb ik nog niet eerder gezien. Ik ben zelf uit Colombia geadopteerd en ga a.s. kerst voor het eerst terug naar het land. Ik ben ontzettend benieuwd, want ga tantes/neven/nichten zien. Mijn biologische ouders zijn er helaas niet meer. Heb jij ook je biologische familie kunnen ontmoeten en hoe was dat?

  Dita Rithika

  1 november 2014


  Bedankt, deze heb ik zelf bedacht. Wat bijzonder zeg, in India is dit heel moeilijk maar ik ben er wel mee bezig. Veel plezier alvast! Erg bijzonder en mooi lijkt me.


  Deepa

  2 november 2014


  Wauw echt super mooi geschreven . Leuke tag ! Veel herkenbaar ;) ik houdt ook erg van pittig eten . En mijn aankomstdag vier ik ook altijd. ( 10 jan.) . Alleen naar India ben ik nog nooit geweest. Wie weet ooit !!!

  Dita Rithika

  2 november 2014


  Leuk om ge horen Deepa!

  Dita Rithika

  2 november 2014


  *teLaat een reactie achter