TAG: De Happiness tag - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
20.01.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 7 reacties

Tags vind ik altijd leuk om in te vullen. En een tag die over geluk gaat helemaal! Want ik ben zeker van mening dat je elke dag moet genieten van alle fijne dingen in het leven. Of ze nou groot of klein zijn, er is zoveel moois in het leven! Cindy bracht mij trouwens op het idee om deze tag te doen.

20160116_125731-01

Van welk eten word je blij?
Ik kan heel blij worden van eten want ik ben dol op lekker eten. Mijn lievelingskeuken is Italiaans. Ik kan heel blij worden van lekker brood met tapenade, een fijne pizza of pasta en een lekker dessert. Uit eten gaan vind ik dan ook heel leuk maar ook van thuis eten koken word ik heel blij. We eten niet vaak aardappels, groente en vlees. Meestal maak ik iets met veel groentes, rijst, pasta of wraps. Als het maar gezond en gevarieerd is. Ik probeer thuis zo weinig mogelijk uit pakjes en zakjes te koken. Vaak halen we 1x per week iets of eten we even buiten de deur. Dit is zo gezellig. Ook kan ik heel blij worden van een lekker uitgebreid ontbijt, een lekkere lunch en heerlijke snacks. En die zijn echt niet altijd even gezond ;)

20151228_150222-01

Welke film maakt je vrolijk?
Zelf ben ik niet heel dol op film kijken. Heel zo nu en dan vind ik het wel fijn om een leuke film te kijken maar ik kijk liever iets anders zoals een leuk programma of Youtube filmpjes. (Nederlandse) romantische komedies vind ik dan het allerleukst.

Omschrijf de mooiste en leukste reis die je gemaakt hebt.
Er zijn meerdere reizen die heel gaaf waren. Zo kan ik echt niet kiezen tussen de reis naar New York en die naar India. In 2012 gingen mijn vriend en ik naar New York. Wat een gave stad is dit zeg! Ik ben compleet verliefd geworden op die stad. Alles is er mogelijk en het leeft echt 24/7. De mensen zijn vriendelijk, je hebt er zo veel mogelijkheden om ergens te gaan eten, je kan er naar hartenlust shoppen en lekker relaxen in de mooie parkjes en natuurlijk in Central Park. Ik hou van NY! ♥

De reis naar India was natuurlijk heel anders. India is een land waar ik normaal gesproken niet heen zou gaan op vakantie maar omdat ik er ben geboren heb ik er wel heel veel mee. Het is zo’n andere wereld dan bij ons. Je hebt ontzettend veel arme mensen in India, om dit met eigen ogen te zien is heel heftig en doet je ook zeker wat. Maar ook heb je heel veel rijke mensen in India. Die kloof tussen arm en rijk is zo groot. Het is een prachtig land, een land waarvan je nog zoveel kunt vertellen aan een ander maar je weet pas wat ik bedoel als je het zelf hebt ervaren. Ik hou van India, de mensen, de kleding, het eten… Het is een prachtig land maar helaas ook nog met veel sloppenwijken en armoede.

Ik hoop dat ik nog veel meer van de wereld ga zien in mijn leven, samen met mijn vriend en ons kindje. Ik hoop zeker nog regelmatig naar India te kunnen maar ook andere landen zoals Curaçao, Griekenland en andere delen van Amerika staan hoog op mijn reis wishlist.

Van welk kledingstuk word je vrolijk?
Ik word altijd heel vrolijk van jurkjes. Vooral in de zomer draag ik het liefst een jurkje met slippers. Maar ook van een goede spijkerbroek met een leuke top kan ik heel vrolijk worden. Eigenlijk vind ik het belangrijkst dat kleding er leuk uitziet, een beetje hip is en lekker zit.

Welke mensen heb je het liefste om je heen?
Mijn lieve vriend heb ik het liefst om mij heen. Hij steunt mij in alles wat ik doe en samen hebben we het gewoon heel erg leuk en gezellig. Ook ben ik graag bij mijn vriendinnen, bij mijn ouders en schoonouders en bij mijn zusje. Zij kennen mijn allemaal heel goed en bij hen kan ik mijzelf zijn.

IMG_6372

Van welke beautyproducten word je blij?
Ik kan heel blij worden van mooie beauty producten. Als iets er mooi en leuk uitziet word ik er al snel blij van. Als het fijn spul is dan is het natuurlijk helemaal goed! Ik ben dol op mooie oogschaduw, een felle lipstick en lekkere producten voor in bad.

Wat is je gelukkigste herinnering?
Dit is een lastige vraag. Ik heb zo veel gelukkige herinneringen. Vroeger heb ik altijd zo fijn gespeeld met vriendinnen, daar kijk ik altijd met een grote glimlach op terug. Maar ook het thuis wonen vond ik altijd heel fijn. Ondanks dat we als gezin veel hebben meegemaakt en we het niet altijd makkelijk hadden met mijn zusje was het altijd heel fijn om thuis te zijn. Maar ook de afgelopen jaren zijn er veel fijne herinneringen. Het samenwonen in ons appartement, het leren kennen van mijn lieve vriend, de reizen die we hebben gemaakt en mijn werk wat ik ontzettend leuk vind. Echt een herinnering die mij het gelukkigst maakt heb ik dan ook niet. Het zijn er zo veel! :)

Van welke muziek word je blij?
Ik ben dol op top 40 muziek. Eigenlijk moet ik bekennen dat ik niet heel veel muziek luister. In de auto heb ik wel altijd muziek aan maar als ik alleen thuis ben niet vaak. Ik vind Indiase/Bollywood muziek ook heel fijn. Ik hou wel van muziek waar je lekker op kunt swingen.

Wat doe je op dagen dat jij je down voelt en je weer happy wilt voelen?
Dagen dat ik mij niet zo fijn voel komen gelukkig niet heel vaak voor. Vaak voel ik mij wel blij en ik heb weinig last van stress. Maar als ik mij dan toch een keer down voel ga ik vaak wat lekkers eten, vaak niet zo gezond. Ik kruip dan lekker op de bank met een goed boek of tijdschrift of ik ga lekker blogs lezen en Youtube filmpjes kijken. Een lekker warm bad doet mij trouwens ook altijd goed. Want ook al hebben we nu een bad waar ik regelmatig in ga, ik blijf het een luxe vinden. Zo lekker!

20151031_172353-01

Waar ga jij nog heel blij van worden komend jaar?
Op nummer 1 staat dan toch wel de geboorte van ons kindje. Ik hoop dat ik daar heel blij van ga worden. Samen met mijn vriend en ons kindje een gezinnetje zijn en genieten van elkaar. Ook hoop ik weer lekker aan het werk te kunnen, ook straks na de zomervakantie (de school waar ik nu werk gaat dan sluiten dus ik moet weer op zoek naar wat anders aangezien ik bij de kinderopvang maar 2 middagen werk. Mocht je nog wat leuks weten, een baan in de kinderopvang of onderwijs, let me know!). Want ook als ons kindje er is wil ik lekker blijven werken, het liefst zo’n 20/25 uur per week.
Verder hoop ik dit jaar met ons gezinnetje ook nog even lekker weg te kunnen op vakantie. Wellicht met de boot, of iets anders leuks. Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat lopen.

Waar ga jij nog heel blij van worden komend jaar?

Liefs, Dita Rithika.

7 reacties


  20 januari 2016


  Ik blijf dit een super leuke tag vinden om te lezen! Ik hop in 2016 blij te worden van een nieuw huis ;-)  20 januari 2016


  Ik of eigenlijk wij, haha kijken nu alweer uit naar de zomer vakantie en er dan lekker op uit in de caravan. Sinds we de caravan hebben ontdekken we zulke leuke nieuwe plekjes en campings!

  Dita Rithika

  20 januari 2016


  Dat kan ik mij voorstellen Suuz! Lijkt mij erg leuk om lekker weg te zijn met je gezinnetje.  20 januari 2016


  Lief dat je me noemt, dit blijft een leuke tag. Ik kijk ook enorm uit naar de geboorte van ons kindje.


  Feinette

  20 januari 2016


  Leuke tag! Leuk om je verhaal te lezen… Betreft een baan, ik ga het voor je in de gaten houden! Ben je goed in rekenen/nederlands? Binnen het mbo schijnt er vraag / aan bod te komen voor onderwijsassistenten m.b.t. deze vakken.
  Maar eerst lekker genieten van je verlof!

  Dita Rithika

  20 januari 2016


  Dank je wel Feinette! Ik ben er niet heel slecht in ieder geval. Dus wie weet.. laat maar weten als er wat komt.  20 januari 2016


  Wat een leuke Tag! Ik heb er zeker van genoten!
  Hopelijk ga ik heel blij worden van mijn diploma wanneer ik hem in mijn handen heb.

  xLaat een reactie achter