TAG: Bloggers Be Like - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
02.03.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 9 reacties

Maris van Haremaristeit bedacht een hele leuke tag, de Bloggers Be Like Tag. Ik vulde deze tag in. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder.

Hoe lang blog je al?
Vanaf half 2012 heb ik een website. Dit is begonnen toen ik een visagie cursus had afgerond en wat opdrachten had. Ik wilde die foto’s graag in een soort portfolio plaatsen. Daarom ben ik een eigen site begonnen. Al jaren volg ik andere bloggers en het leek mij ook wel leuk om te gaan bloggen. Dit deed ik eerst heel zo nu en dan. Sinds 2013 ben ik fanatiek begonnen met bloggen en is de visagie wat naar de achtergrond verschoven. Op dit moment doe ik daar ook niets meer mee. Ik ben nog dol op mooie beauty en verzorgingsproducten maar ik vind andere dingen zoals interieur en lifestyle ook erg leuk en daar schrijf ik ook graag over. Vandaar dat mijn blog nu echt een persoonlijke lifestyle blog is.

20160222_151309-01

Wat vind je het allerleukste en het allerstomst aan bloggen?
Het allerleukste aan bloggen vind ik dat je echt over alles kunt schrijven, wat je maar wilt. Het is mijn site en ik bepaal wat online komt. Ook de contacten met andere bloggers vind ik erg leuk. Dit jaar heb ik al met 2 hele leuke meiden afgesproken die ik ken via de blog. En het stomste…Ik kan het eigenlijk niet bedenken. Ik doe dit puur als hobby en heb er veel plezier in. Er zullen vast dingen zijn die minder leuk zijn aan bloggen maar op dit moment kan ik die even niet bedenken.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Lastig om van jezelf te zeggen wat je kwaliteiten zijn, tenminste, ik vind dit lastig te zeggen. Mijn schrijfstijl, persoonlijke posts? Geen idee, ik denk dat jullie dat beter kunnen zeggen ;) Waar ik nog aan wil sleutelen is mijn lay out. Ik wil het liefst een andere lay out maar hier ben ik zelf niet heel goed in. Ik zou nog beter willen worden in HTML en zou het liefst mijn hele lay out zelf willen ontwerpen.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Ik volg heel wat andere bloggers. Van lifestylebloggers tot interieurbloggers en mamabloggers. Echt een favoriet heb ik dan ook niet. Ik scrol elke dag vaak 2 á 3x door mijn Bloglovin lijst en lees de artikelen die mijn interessant lijken.

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Op social media zet ik mijn artikelen wel altijd. Deze worden vaak niet gedeeld maar vooral via Facebook worden de artikelen erg goed gelezen. De best gelezen artikelen zijn de artikelen die gaan over mijn zwangerschap. Sinds ik zwanger was zijn de bezoekersaantallen ook flink gestegen, heel leuk om te zien. Verder worden andere persoonlijke posts ook altijd heel goed gelezen.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Alles op de foto willen zetten. Voor mijn My Life posts heb ik natuurlijk foto’s nodig met wat ik allemaal doe op een dag. Daarom maak ik regelmatig foto’s van wat we eten, dingen die ik doe, outfit foto’s etc. Ook ben ik zoals bijna elke blogger dol op notitieboekjes. Ik kan er geen genoeg van krijgen en koop er dan ook regelmatig een als ik in de Hema, Action of andere winkel een leuke tegenkom.

20160108_095236-01

Krijg je hulp of doe je alles voor je blog zelf?
Het meeste doe ik zelf maar vooral met het opstarten van de site heb ik hulp gehad van mijn vriend. Mijn vriend werkt in de ICT en weet van bepaalde dingen op dit gebied dus meer dan dat ik weet. Hij heeft mij geholpen de site op te zetten en back ups enzo maakt hij ook altijd. De lay out heb ik ook laten doen, maar zoals ik al zei zou ik dit heel graag zelf willen kunnen. Dingen aanpassen kan ik wel maar een hele nieuwe site bouwen lukt mij nog niet. Verder doe ik wel alles zelf, artikelen schrijven, foto’s maken etc.

20160125_123339

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik lees zelf heel veel verschillende blogs. Ik ben dol op mamablogs, vooral sinds ik zwanger ben lees ik deze erg graag. En ook nu onze lieve Mila is geboren vind ik het heel fijn om ervaringen van andere mama’s te lezen en andere dingen over de kinderen. Ook lees ik heel graag interieurblogs. Ik ben er dol op om bezig te zijn met ons interieur en doe via blogs en Instagram dan ook veel inspiratie op. Daarnaast zijn lifestyle blogs ook leuk om te lezen en de persoonlijke posts op blogs.

DSC_8733-894x1024-01

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Meestal plan ik de posts van te voren in. Voorheen blogde ik op mijn vrije ochtend vaak en schreef dan een aantal artikelen voor de hele week. Sinds onze dochter is geboren heb ik iets minder tijd om te bloggen maar alsnog probeer ik in de vrije uurtjes lekker te bloggen en zo artikelen in te plannen. Soms heb ik zin om een artikel te schrijven en zet ik het wel gelijk online.

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten
Blijf bij jezelf. Wees uniek en doe wat jij leuk vind. Heel cliché misschien maar zo waar. Het is jou blog en jij bepaalt wat er online komt.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Ik mocht een keer aanwezig zijn bij het persevent van de Hema. Dit was zo ontzettend leuk! Sowieso om op het hoofdkantoor in Amsterdam te kijken maar ook om alle nieuwe producten te zien, ik hou er van! Ook mocht ik een keer bij een persevent van Lush aanwezig zijn. Verder heb ik andere leuke samenwerkingen gehad en wel eens fijne producten mogen ontvangen door mijn blog.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit echt eens iets stoms of gek heb gedaan op mijn blog. Ik denk altijd goed na over wat ik post. Ik bedenk mij ook altijd ‘iedereen kan dit lezen, van collega’s tot ouders, familie, vrienden en onbekenden’. Dus alles wat je leest op mijn blog, daar is goed over nagedacht.

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel je veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik deel veel persoonlijke dingen op mijn blog maar dat vind ik alleen maar leuk. Ook om dit bij anderen te lezen. Zoals bij de vorige vraag al zei, ik denk wel altijd goed na over wat ik online zet. Onze dochter zal ook niet veel in beeld komen op internet. Natuurlijk zal ik wel eens een foto posten maar niet zeer regelmatig. Wel wil ik bijvoorbeeld outfit foto’s van haar plaatsen maar haar gezicht zal ik zoveel mogelijk uit beeld proberen te houden. Zij kiest er niet voor om online te komen.

20160120_105347-01

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Ik hoop nog meer leuke bloggers te mogen ontmoeten, nog eens naar leuke persevents te mogen gaan en een leuk persreisje zal ik ook niet afslaan…;) Maar wat ik vooral hoop is nog lekker door te kunnen gaan met bloggen. Gewoon lekker als hobby.

Kende jij deze tag al?

Liefs, Dita Rithika

Tags: , ,

9 reacties


  2 maart 2016


  Leuk om te lezen! Ik heb deze tag al wel eens voorbij zien komen, maar het blijft leuk om de verschillende antwoorden te zien.  2 maart 2016


  Leuk om te lezen!!  2 maart 2016


  Wat leuk om te lezen. Wel handig dat je vriend in de ICT zit. Ik heb al die HTML zelf moeten leren, veel tijd gekost maar wel erg leerzaam. En blogvriendinnen vind ik het allerleukste van het bloggen.  2 maart 2016


  Gave tag, leuk ingevuld! Deze wil ik ook nog wel eens doen :)  4 maart 2016


  Dit blijft echt een leuke tag. Ik wil jouw vriend wel eens lenen haha. Ik doe het allemaal zelf op mijn blog (en dat is ook wel te zien ook haha)  6 maart 2016


  Leuk dat jij ‘m ook hebt ingevuld, ik voeg je toe aan de lijst!
  P.s. je hebt mijn blognaam met 2 x ‘S’ geschreven, moet maar met 1 ;-)


  6 maart 2016


  Leuk! En ik heb het aangepast ;)


  Ana Ferreira Alves

  21 maart 2016


  @Dita Rithika

  Ik vind het echt bijzonder hoe je dit aanpakt en heb veel respect voor hoe je dit doet. Vooral omdat ik zelf ook bezig ben een blog op te starten en te kijken van moet ik een nieuwe website maken of dit door iemand laten doen?
  Ik krijg inspiratie hieruit, maar denk dat ik voor het technische toch wel een expert moet inschakelen toch?

  https://www.dtg.nl/producten/websiteservices/website.aspx


  21 maart 2016


  Voor de site en technische dingen heb ik ook iemand gevraagd hoor. Succes met je site!Laat een reactie achter