Mijn roots, India ♥ - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
16.05.2016 | Geplaatst in Persoonlijk | 6 reacties

SL373718

Ik was wat foto’s op mijn computer aan het ordenen en toen kwam ik de map met de foto’s van India tegen. Als ik de foto’s bekijk zou ik willen dat ik er weer even kon zijn. De laatste keer was in februari 2011 met mijn vriend. Fijn om in het land te zijn waar je bent geboren, waar je roots liggen, waar mensen op je lijken en waar je in Indiase kleding kunt lopen. Soms verlang ik er echt na om dit weer even te kunnen doen. Daarom besloot ik om een aantal foto’s met jullie te delen.

De eerste foto is genomen in Delhi. Bij de India Gate.

SL373698

Het straatbeeld van India. Overal mensen, een grote chaos maar ook fijn om er door heen te wandelen. Hier is het overigens nog best rustig.

SL373730

Deze vrouw maakte een armbandje voor mij met mijn Indiase naam. Ik heb dat bandje nu nog steeds. Het hangt aan mijn sleutelbos als sleutelhanger.

SL373784

Riksja chauffeurs die even bijkomen.

SL373795

Koeien op de weg, ook niet heel vreemd in India. Je ziet ze overal, ze zijn ook heilig in India. Je mag ze dus niet weg jagen en het vlees van de koe wordt ook niet gegeten.

SL373809

Een vrouw met een baby achterop de brommer. In Nederland zouden we dit niet in ons hoofd halen maar in India kan het allemaal en is het eigenlijk heel normaal.

SL373834

Love it, zo veel mooie armbanden. Indiase vrouwen dragen deze veel en hebben vaak bij iedere outfit wat anders om de arm.

SL373839

Een kar vol kruiden. ♥

SL373913

Lieve kinderen in Agra. Deze kindjes vonden mijn vriend wel erg interessant. Hij is een Nederlandse man en dat hadden deze kindjes nog niet zo vaak gezien.

 

SL373925

En als je in Agra bent moet je natuurlijk naar de Taj Mahal. Helaas was het toen wij er waren erg slecht weer. De 1e keer toen ik in India was, in februari 2008 was het stralend mooi weer. Het is dan wel mooier om te gaan.

SL373782

Indian food. Zo lekker! :)

Ik hoop snel weer eens naar India te kunnen gaan, dan natuurlijk met z’n 3en. Het is een land van arm en rijk. Je kunt langs kasten van huizen rijden en 200 meter verder kan je weer een zwerver tegen komen of een gezin wat op straat leeft. Heel heftig om te zien. Maar als je er bent geweest realiseer je je ook maar weer al te goed hoe fijn en goed wij het hier in Nederland hebben.

Hou jij van reizen?

Liefs, Dita Rithika.

6 reacties


  16 mei 2016


  Prachtig. De Taj Mahal is zelfs op deze foto indrukwekkend. Ik hou van reizen, maar kan het helaas niet. Zeker niet die kant op waar het warm en vochtig is. Dat vind ik wel jammer. Het lijkt me zo bijzonder al die andere landen en culturen.


  16 mei 2016


  Zo jammer dat het er voor jou niet inzit om te reizen. Dikke kus!


  Feinette

  16 mei 2016


  Mooie/indrukwekkende foto’s! Ik ga in juli op vakantie naar Srilanka. Super veel zin in.


  16 mei 2016


  Wauw Feinette! Wat gaaf.  16 mei 2016


  Ik hou zielsveel van reizen. Ik ben nog maar een keertje naar India geweest (Delhi, Agra en Rajasthan), maar ik vond het wel mijn heftigste reiservaring tot nu toe. Je foto’s zijn mooi en geven wel goed het bizarre van india weer: het enorme verschil tussen arm en rijk, de vervuiling maar ook de prachtige paleizen. En voor het echte Indiase eten mag je me zelfs wakker maken. Wat heb ik daar heerlijk gegeten. Je mag best heel trots zijn op je roots.


  16 mei 2016


  Wat leuk dat jij daar ook bent geweest. Zo mooi om te reizenLaat een reactie achter