Recept: Zandkoekjes - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
19.10.2014 | Geplaatst in Eten & Drinken | 2 reacties

‘s Ochtends of ‘s middags een bakje thee met een koekje. Zo lekker! Afgelopen week ging ik met mijn moeder naar de Ikea en van te voren zouden we bij mij thuis nog wat drinken. Ik bedacht mij toen opeens ‘we hebben geen koekjes meer in huis’. Ik zou later in de week naar de supermarkt dus ik besloot om zelf even wat te maken zodat we toch nog wat bij de thee en koffie hadden (niet dat ik altijd per se een koekje bij de thee moet maar als er iemand langs komt vind ik dit altijd wel lekker).

Het werden zandkoekjes, sommige van jullie zullen dit recept wel kennen. Het is erg simpel om te maken en het meeste zul je ook al wel in huis hebben.

DSC_4385

Wat heb je nodig:
– 200 gram bloem
– 100 gram suiker
– 150 gram boter
– 1 eidooier
Dit was voor 17 koekjes, als je meer of minder maakt moeten de ingrediënten altijd in verhouding worden gebruikt.

Wat moet je doen:
De boter in stukken snijden en in een kom doen.
De bloem en suiker en bij doen en de eidooier.
Goed kneden zodat er een bal ontstaat.

De bal in vershoudfolie ong 30 min in de koelkast leggen.

De oven verwarmen op 170°.
Na een half uur het deeg uit de koelkast halen en uitrollen op een met bloem bedekte ondergrond.
Nu kan je er allemaal vormpjes uit drukken net zolang tot het deeg helemaal op is.

De vormpjes kan je nu op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen en alles gaat dan voor ongeveer 15 minuten in de oven.

DSC_4393

Zelf heb ik de koekjes nog bedekt met een glazuur laagje. Deze heb ik gemaakt van poedersuiker en diksap.

Deze koekjes zijn snel gemaakt en heerlijk bij de koffie en/of thee.

Liefs, Dita Rithika.

2 reacties


    19 oktober 2014


    Die zien er lekker uit :)



    19 oktober 2014


    Wat leuk dat je het zelf gemaakt hebt…waarom ook niet he…ziet er lekker uit en goed idee zo’n glazuurlaagje :)



Laat een reactie achter