Recept: Wrap lunch tips - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
21.04.2015 | Geplaatst in Eten & Drinken | 5 reacties

DSC_6927

Een boterham mee naar mijn werk was voor mij altijd heel gewoon. Maar steeds vaker had ik een beetje genoeg van elke dag een boterham mee naar mijn werk. Ik neem nu regelmatig wraps mee als lunch en dit bevalt ook heel goed. Het is lekker, redelijk gezond en het vult goed. Vandaag deel ik met jullie een paar recepten voor een wrap mee als lunch.

Wrap met Avocado
Wat heb je nodig?
Een wrap
1/2 Avocado
kipfilet
Komkommer
Kruiden naar smaak

Wat moet je doen?
Prak een avocado fijn en doe er zout en peper bij met eventueel wat chili en paprika poeder. Zo heb je een heerlijke zelfgemaakte guacamole.
Besmeer een wrap met de guacamole en leg hier wat plakjes kipfilet naar smaak op. Snijd de komkommer in reepjes en leg dit er bovenop. Rol de wrap op en snijd deze doormidden.

Wrap met kaas en sla
Wat heb je nodig?
Een wrap
Wat plakjes kaas
Ijsbergsla
Mayonaise
komkommer
Wortel

Wat moet je doen?
Besmeer een wrap met een heel klein laagje mayonaise. Leg hierop wat sla bladeren en plakjes kaas. Snijd de komkommer en wortel in reepjes en leg dit er bovenop. Rol de wrap op en snijd deze doormidden.

Wrap met gegrilde kip
Wat heb je nodig?
Een wrap
Kipfilet
Ijsbergsla
komkommer
Paprika

Wat moet je doen?
Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze in een grilpan of bak ze in een koekenpan. Leg wat blaadjes ijsbergsla op een wrap en leg hierop de gegrilde kip. Maak het af met in reepjes gesneden komkommer en paprika. Rol de wrap op en snijd deze doormidden.

Wrap met zalm en roomkaas
Wat heb je nodig?
Een wrap
gerookte zalmfilet
Roomkaas

Wat moet je doen?
Eigenlijk heeft deze geen uitleg nodig maar omdat deze wrap het altijd goed doet zet ik deze er toch bij. Besmeer de wrap met roomkaas en leg hierop de gerookte zalmfilet. Rol de wrap op en snijd deze doormidden.

Natuurlijk kan je oneindig variëren met wraps maar de bovenstaande zijn mijn favoriet voor een lekkere lunch. Ze zijn makkelijk van te voren te maken en blijven erg lekker. Deze wraps aten we ook regelmatig vorig jaar met de verhuizing, ik maakte ze dan in ons oude huis al klaar en zo konden we ‘s avonds in ons nieuwe huis zo de wraps uit de koelkast halen en hadden we een lekkere maaltijd dat snel klaar was. Vaak aten we dan wel 2 per persoon.

DSC_6932

Wat eet jij het liefst als lunch?

Liefs, Dita Rithika.

5 reacties


  21 april 2015


  Ziet er lekker en gezond uit! Goeie tip om mee te variëren voor de lunch! Inderdaad weer even wat anders dan een boterham. Ik neem zelf ook weleens een salade mee, zeker met dit weer is dat heerlijk…


  Deepa

  21 april 2015


  Thnx voor dit recept! Het ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen.  21 april 2015


  Dank je wel voor deze recepten. Ik neem eigenlijk altijd brood mee, met verschillend beleg en de ene keer fruit en de andere keer wat groenten erbij.  22 april 2015


  Ziet er erg lekker uit!  22 april 2015


  Ziet er lekker uit, bedankt voor het recept!Laat een reactie achter