Recept: Quiche met kip en groenten - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
10.12.2018 | Geplaatst in Eten & Drinken | 0 reacties

20181208_142539

Vandaag deel ik weer een recept met jullie. Eigenlijk wil ik dit veel vaker doen (het laatste recept wat ik deelde is 1,5 jaar geleden). Ik ben dol op koken en probeer ook minimaal 1x per week iets nieuws uit. Dus ik hoop dat ik vaker de tijd heb om lekkere recepten met jullie te delen.

Benieuwd naar deze heerlijke quiche met kip en heel veel groenten? Lees dan verder.

Wat heb je nodig:

– 300 á 400 gram kipfilet
– 2 paprika’s
– 5 grote champignons (ik gebruikte voor dit recept kastanje champignons)
– 1 ui
– 1/2 courgette
– 1 á 2 teentjes knoflook

– olie voor de marinade, invetten en het bakken van de groenten
– 2 theelepels paprika poeder
– zout/peper
– 2 theelepels Italiaanse kruiden

– 5 eieren
– 250 ml crème fraîche
– 100 gram geraspte kaas

– 1 pakje bladerdeeg
– quichevorm (ik heb een vorm van 25 cm gebruikt, hiervoor had ik 5 plakjes bladerdeeg nodig. Gebruik je een grote vorm zal je iets meer bladerdeeg nodig zijn)
– hapjespan

Wat moet je doen:

Snijd alle groenten in kleine stukken. Pel en snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn.
Daarna snijd je de kipfilet in stukjes en die doe je in een bak met 2 eetlepels olie, knoflook, paprika poeder en een beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar en laat dit even staan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met een beetje olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg ook dat alle randen goed zijn bedekt.

Bak de kip in een hapjespan en zorg dat zeker de buitenkant mooi goudbruin wordt. Daarna voeg je alle groenten toe en dit bak je nog even mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe en meng dit goed door.

Maak een mengsel van de 5 eieren, crème fraîche en een beetje kaas. Laat ook nog wat kaas over voor de bovenkant.

Zorg ervoor dat het groenten/kip mengsel niet teveel vocht bevat (eventueel kun je het afgieten in een vergiet) en doe dit in de quichevorm. Doe daarna het ei mengsel erbij en zorg dat alle groenten en kip bedekt zijn met het ei mengsel.

Strooi er nog wat kaas over en doe het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Zelf was de quiche al mooi bruin na 15 á 20 minuten maar nog niet helemaal gaar. Ik heb de quiche toen afgedekt met aluminium folie zodat die nog even 15 minuten verder kon garen in de oven zonder dat die zwart werd.

20181208_142506

20181208_153005

Eet smakelijk!

Liefs, Dita Rithika

0 reacties


Laat een reactie achter