Hallo! Welkom op mijn persoonlijke lifestyleblog. Ik ben Dita Rithika. Hier deel ik van alles wat ik leuk vind. Van interieur, recepten, outfits en meer. Ik ben mama van Mila (febr'16) en ook over het moederschap schrijf ik regelmatig. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Liefs Dita RithikaCategorieën
Instagram: @ditarithika
Zoeken
Disclaimer
Alle foto's en teksten zijn eigendom van rithika.nl, tenzij anders staat aangegeven. Ik probeer altijd de orginele bron van de foto er bij te zetten. Mocht je iets tegenkomen van jezelf of wat je herkent en er staat geen bron bij, laat het mij even weten. Mijn foto's mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.
Als een artikel is gesponsord en/of een samenwerking met een bedrijf is dan staat dit altijd, in welke vorm dan ook in het desbetreffende artikel beschreven of dit is aangegeven met de onderstaande afbeelding.
10.12.2018 | Geplaatst in Eten & Drinken | 0 reacties
Vandaag deel ik weer een recept met jullie. Eigenlijk wil ik dit veel vaker doen (het laatste recept wat ik deelde is 1,5 jaar geleden). Ik ben dol op koken en probeer ook minimaal 1x per week iets nieuws uit. Dus ik hoop dat ik vaker de tijd heb om lekkere recepten met jullie te delen.
Benieuwd naar deze heerlijke quiche met kip en heel veel groenten? Lees dan verder.
Wat heb je nodig:
– 300 á 400 gram kipfilet
– 2 paprika’s
– 5 grote champignons (ik gebruikte voor dit recept kastanje champignons)
– 1 ui
– 1/2 courgette
– 1 á 2 teentjes knoflook
– olie voor de marinade, invetten en het bakken van de groenten
– 2 theelepels paprika poeder
– zout/peper
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 5 eieren
– 250 ml crème fraîche
– 100 gram geraspte kaas
– 1 pakje bladerdeeg
– quichevorm (ik heb een vorm van 25 cm gebruikt, hiervoor had ik 5 plakjes bladerdeeg nodig. Gebruik je een grote vorm zal je iets meer bladerdeeg nodig zijn)
– hapjespan
Wat moet je doen:
Snijd alle groenten in kleine stukken. Pel en snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn.
Daarna snijd je de kipfilet in stukjes en die doe je in een bak met 2 eetlepels olie, knoflook, paprika poeder en een beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar en laat dit even staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met een beetje olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg ook dat alle randen goed zijn bedekt.
Bak de kip in een hapjespan en zorg dat zeker de buitenkant mooi goudbruin wordt. Daarna voeg je alle groenten toe en dit bak je nog even mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe en meng dit goed door.
Maak een mengsel van de 5 eieren, crème fraîche en een beetje kaas. Laat ook nog wat kaas over voor de bovenkant.
Zorg ervoor dat het groenten/kip mengsel niet teveel vocht bevat (eventueel kun je het afgieten in een vergiet) en doe dit in de quichevorm. Doe daarna het ei mengsel erbij en zorg dat alle groenten en kip bedekt zijn met het ei mengsel.
Strooi er nog wat kaas over en doe het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Zelf was de quiche al mooi bruin na 15 á 20 minuten maar nog niet helemaal gaar. Ik heb de quiche toen afgedekt met aluminium folie zodat die nog even 15 minuten verder kon garen in de oven zonder dat die zwart werd.
Eet smakelijk!
Liefs, Dita Rithika