Recept: Pompoensoep - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
28.10.2015 | Geplaatst in Eten & Drinken | 3 reacties

Het is nu toch echt wel herfst en dan vind ik het heerlijk om zo nu en dan een soepje te eten. Daarom besloot ik vorige week eens een pompoensoep te maken. Een makkelijk recept maar ontzettend lekker. Ben je benieuwd hoe ik deze soep heb gemaakt? Lees dan verder.

DSC_8686

Wat heb je nodig:

1 Kleine pompoen. Ik heb een biologische pompoen gebruikt van de AH
2 Uien
3 Tenen knoflook
4 Middelgrote aardappelen
200 Gram wortelen
Een bouillon blokje, ik heb groenten bouillon gebruikt
1 tot 1,5 liter water
Verschillende soorten kruiden. Zelf heb ik een theelepel komijnzaad, nootmuskaat, wat peper en zout en wat chili poeder gebruikt. De kruiden kan je naar smaak toevoegen. Ik was wat uitgeschoten met de chili dus de soep was eerst heel pittig. Met wat Griekse yoghurt heb ik de soep minder pittig gemaakt.

Wat moet je doen:

Snijd de uien en knoflook fijn. Doe wat olie in een ruime pan en doe de ui erbij. Als deze glazig is geworden voeg je de knoflook toe.
Doe het water bij de knoflook en uien en doe het bouillonblokje er bij. Roer alles goed door.
Snijd de aardappelen, wortelen en pompoen in stukjes. Voeg dit bij de bouillon en roer even door.
Voeg de kruiden naar smaak toe en laat dit alles even een tijdje lekker pruttelen. Kijk na ongeveer 30 minuten of de pompoen zacht is geworden.
Pak een staafmixer en mix alles tot een soep naar gewenste dikte.
Proef nog even of de smaak goed is en voeg zo nodig wat kruiden toe.
Het lekkerst is als de soep een nachtje heeft kunnen staan maar dat vind ik persoonlijk altijd met soep.

Ik heb de soep in bakjes verdeeld en in de vriezer gedaan. Zo hebben we altijd een lekker soepje als we daar zin in hebben.

Eet smakelijk!

DSC_8679

Houd jij van pompoensoep?

Liefs, Dita Rithika.

3 reacties


    28 oktober 2015


    Lekker! Ik kreeg laatst twee pompoenen van mijn moeder. Van de één heb ik pompoencake gemaakt, maar met die ander heb ik nog niets gedaan. Ik denk dat ik jou soep receptje ga uit proberen! :)


    29 oktober 2015


    We hebben ‘m vanavond gegeten. Alleen zonder de aardappelen want die waren op bij ons. Lekker soepje! Ik had hem expres wat pittiger gemaakt en vooral veel komijn toegevoegd (ben dol op komijn!) En er ook een beetje yoghurt bij het serveren er door gedaan. Lekkere frisse tegenhanger. Bedankt voor je recept! :)

    Dita Rithika

    30 oktober 2015


    Wat leuk om te horen! :)



Laat een reactie achter