Recept: naan met hummus - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
18.04.2014 | Geplaatst in Eten & Drinken | 14 reacties

Via de site van Oh My foodness kwam ik een recept tegen om zelf naan te maken met hummus. Ik ben dol op naan. Dit is een brood dat veel in India wordt gegeten. Je kunt het maken met of zonder kruiden, zelf vind ik het met kruiden het lekkerst.

 photo IMG_3520_zps386dd789.jpg

– Naan –

Wat heb je nodig?
* 300 gr bloem
* Een klein beetje gesmolten boter
* Een halve theelepel kristalsuiker
* Een half zakje gist
* Een snufje zout
* 120 ml yoghurt
* 60 ml melk

Wat moet je doen?
* Verwarm de oven voor op 180°C.
* Doe de gist, bloem, suiker en zout in een kom en meng dit goed door.
* Doe de melk en yoghurt er bij en meng dit alles goed door met je handen, een keukenmachine of een mixer met kneedhaken.

Is het geheel wat te droog dan voeg je nog wat melk toe, is het wat te nat dan voeg je nog wat bloem toe. Kneed er een mooie bol van en laat dit 1 tot 1,5u rijzen.

* Als het deeg is gerezen dan maak je er kleine bolletjes van, het ligt er aan hoe groot jij het brood wilt maken, ik kon met dit recept 6 broodjes maken.
* Deze rol je met een deegroller mooi uit tot een plat stuk.
* Besmeer de beide kanten met de gesmolten boter en bak dit af in de voorverwarmde oven. Blijf alles goed in de gaten houden, bij mij duurde het ong. 20 min toen de broodjes klaar waren.

Je kunt de broden ook afbakken in een gril of koekenpan maar dit ging bij mij niet helemaal goed. Vandaar dat ik de oven heb gebruikt. Als je kruiden wilt toevoegen kan je dit voor het rijzen doen.

– Hummus –

Wat heb je nodig?
* Een blik kikkererwten (ik heb een blik van de Jumbo gebruikt van 400gr)
* 2 theelepels tahin (ik had per ongeluk 2 eetlepels gebruikt waardoor het wel erg naar sesampasta smaakte)
* 2 á 3 Teentjes knoflook in stukjes gesneden
* Wat citroensap
* Peper en zout
* Kruiden naar smaak (ik heb paprika poeder en chili poeder gebruikt)

Wat moet je doen?
Doe de kikkererwten met het sap in een kom, doe de tahin er bij en alle andere ingrediënten. De kruiden voeg je toe naar smaak. Zelf hou ik erg van pittig dus ik heb er redelijk wat chili aan toegevoegd. Meng dit alles met een blender tot een mooi papje. Het is denk ik nog handiger om met een keukenmachine te maken.

 photo IMG_3518_zps00aca632.jpg

Deze hummus is erg lekker bij het Naan en zelf had ik er nog een lekkere salade bijgemaakt. Zo heb je een heerlijke maaltijd.
Eet smakelijk!

14 reacties


    18 april 2014


    Thats an interesting combination ! My naans always have to have an indian curry! need to try your hummus recipe!
    Great post

    Dita Rithika

    18 april 2014


    Aah thank you, Indian curry is also nice! Nice to hear that you visit my site.



    18 april 2014


    Ik heb nog nooit humus gegeten en ik ben zo benieuwd!

    Dita Rithika

    18 april 2014


    Nee ik had het tot een week terug ook nog nooit gegeten. Maar het is erg lekker.



    18 april 2014


    Ziet er heerlijk uit !

    Dita Rithika

    18 april 2014


    dank je!



    18 april 2014


    Mmmm hummus! Ik heb alle ingrediënten in huis dus probeer jouw recept eens te maken! :-)

    Dita Rithika

    18 april 2014


    Lekker! Leuke site heb je trouwens.



    18 april 2014


    Toevallig heb ik laatst ook zelf hummus gemaakt. Ik was het al langer van plan, maar kon geen tahin vinden. Totdat ik er aan dacht een keer bij de toko langs te gaan! :)
    Zelf eet ik het graag met Turks brood, maar met naan zal het ongetwijfeld ook lekker smaken. Leuk idee om dat ook eens zelf te maken.



    18 april 2014


    Lijkt me erg lekker. Ik heb het nog nooit gehad maar ben erg benieuwt, leuke tip!



    18 april 2014


    Ziet er heerlijk Uit!!

    Xx



    18 april 2014


    Het ziet er heerlijk uit!



    25 april 2014


    Ik maak ook naan en als je een pizzasteen gebruikt dan hoef je echt geen 20 minuten te wachten. Dan heb je al naan brood binnen 5 minuten ;-) Ik wil nog gevulde naanbrood proberen te maken met aardappel of gehakt

    Dita Rithika

    25 april 2014


    Oh wat handig!



Laat een reactie achter