Recept: Indiase butter chicken - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
26.02.2019 | Geplaatst in Eten & Drinken | 0 reacties

Zoals jullie weten ben ik geadopteerd uit India. Ik ben ook dol op Indiaas eten en ook vriend en Mila zijn er dol op (misschien nog wel meer dan ik).

Butter chicken is een van ons favoriete gerechten. Het is heerlijk met rijst en naan brood en omdat ik het zelf nog nooit had gemaakt zonder pakjes en zakjes besloot ik dit eens te gaan doen.

Het is niet moeilijk maar het kost wel even tijd. Vandaag deel ik met jullie het recept.

Wat heb je nodig voor de kip marinade:

  • 500 gram kippendijfilet
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl garam massala (dit kan je gewoon bij de supermarkt kopen)
  • 1 el tomatenpuree

Wat moet je doen:

Snijd de kip in stukjes en meng dit met alle bovenstaande ingrediënten/kruiden. Laat het 30 tot 45 minuten marineren.

Wat heb je nodig voor de saus:

  • 600 gram / 6 grote tomaten
  • 2 grote uien
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl garam massala
  • 1 1/2 el suiker
  • 50 gram boter (en nog wat om in te bakken)
  • 3 tenen knoflook
  • een handje ongezouten cashewnoten
  • 3 el kookroom/slagroom
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml water

Wat moet je doen:

Snijd de tomaten, knoflook en uien in kleine stukjes.

Doe wat boter in een koekenpan of wok en fruit de ui aan. Voeg de tomaten en knoflook toe en bak dit even een paar minuten.

Voeg de boter, noten, room, suiker en alle kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna het water toe samen met de tomatenpuree.

Doe een deksel op de pan en laat dit lekker sudderen op laag vuur ongeveer 15 minuten. Roer alles af en toe wel goed om.

Doe het mengsel in een diepe kom of bak en pureer dit met een staafmixer tot een egaal mengsel.

Zeef dit mengsel dan boven een pan of grote kom tot er alleen wat drap overblijft. Zo krijg je een mooi egaal mengsel.

Bak dan de kip aan in een koekenpan of wok tot deze gaar is. Daarna voeg je de saus toe en roer je alles goed door elkaar.

Proef of je het lekker vindt smaken en voeg zo nodig nog wat zout of peper toe.

Wij aten dit gerecht met wat rijst en zelf gebakken naan brood. Het recept van dit brood heb ik gevonden op de site van Eef kookt zo, hier vind je het recept.

Eet smakelijk!

Liefs, Dita Rithika

0 reacties


Laat een reactie achter