Recept: Home made tomatensoep - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
17.03.2016 | Geplaatst in Eten & Drinken | 2 reacties

DSC_0454

Afgelopen week had ik weer eens zin om een lekkere soep te maken. Ik ging dit keer voor een tomaten soep. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

Wat heb je nodig?
800 gram tomaten
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
peterselie
chili peper
peper
zout
1 bouillon blokje
800 ml water
300 gram gehakt in kleine balletjes

Wat moet je doen?
Snijd de ui, knoflook en tomaten in kleine stukjes. Doe wat olie in een pan en bak hierin de ui, doe daarna de knoflook er bij en bak dit mee. Doe daarna de tomatenpuree er bij en de in stukjes gesneden tomaat. Roer dit allemaal goed door elkaar. Los het bouillon blokje op in het water en schenk dit bij de rest in de pan. Voeg de kruiden naar smaak toe, roer alles goed door elkaar en pureer met een staafmixer tot gewenste dikte. Voeg op het laatst de balletjes gehakt toe en laat dit nog zo’n 10 á 15 minuten pruttelen.

Serveer met brood en/of een salade.

Eet smakelijk!

DSC_0461

Liefs, Dita Rithika

2 reacties


    17 maart 2016


    Lekker, tomatensoep! Ben ik dol op :)
    Pureer jij nou ook het gehakt of lees ik dat verkeerd? Een kleine wortel heel fijn gesnipperd met de ui mee bakken geeft een ietwat zoete smaak mee aan tomatensoep, ook lekker!


    17 maart 2016


    haha nee, dat was een foutje. Heb het al aangepast ;) En ja een wortel is ook altijd lekker er door, of andere groenten.



Laat een reactie achter