Recept: Havermout koekjes - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
08.04.2014 | Geplaatst in Eten & Drinken | 6 reacties

Vandaag een heerlijk en gezond recept voor jullie, havermoutkoekjes. Deze koekjes kan je eten als tussendoortje en zelfs voor het ontbijt en lunch zijn ze heerlijk.

 photo DSC_2495_zps1078be76.jpg

Wat heb je nodig:

– 2 Bananen
– 100 gram havermout
– Kokos rasp
– 1 á 2 eetlepels pindakaas
– Eventueel nog andere ingrediënten zoals noten, rozijnen, honing etc.

Wat moet je doen:

Verwarm de over voor op 180°.
Prak de bananen fijn. Doe de havermout er bij en meng dit goed door. Ik heb dit mengsel in tweeën verdeelt omdat ik twee verschillende soorten koekjes had gemaakt.

Het ene deel heb ik gemengd met pindakaas en het andere deel met kokosrasp. Ook de andere ingrediënten kan je nu toevoegen.

Meng het allemaal goed door elkaar en maak er hoopjes van, allemaal ongeveer even groot. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en zet het voor ongeveer 20 min in de oven.

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat eten.

De bananen en havermout zijn de basis voor deze koekjes, je kunt er dus naar smaak alles doordoen wat je lekker vind.

 photo DSC_2499_zps9291a5aa.jpg

Eet smakelijk!

6 reacties

    Deepa

    8 april 2014


    ziet er goed en lekker uit kokos en banaan . Ik zou zelf de pindakaas en havermout weg laten als ik het zou maken . Ach smaken verschillen. Je doet het goed hoor.Ik volg je blog met Plezier !!!!

    Dita Rithika

    8 april 2014


    De havermout en banaan is de basis van deze koekjes ;)

    Deepa

    9 april 2014


    Lekker wakker ben ik haha. Ziet er lekker uit



    8 april 2014


    Oe, ik maak ook weleens havermoutkoekjes maar zonder bananen. Dit ga ik proberen en ik ben benieuwd hoe het zal smaken met zonnebloempasta ipv pindakaas ;-)

    Dita Rithika

    8 april 2014


    Oh ja ben benieuwd



    9 april 2014


    lekker!



Laat een reactie achter