Recept: Groenten quiche - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
07.05.2014 | Geplaatst in Eten & Drinken | 7 reacties

Quiche, iets wat ik zelf nog nooit had gemaakt maar altijd erg lekker vond als ik het at bij anderen. Ik dacht altijd dat het best moeilijk was om te maken. Op internet had ik het een en ander gelezen en ben ik zelf aan de slag gegaan. Toen we al een stuk hadden gehad dacht ik ‘Oh dit is wel een leuk recept voor mijn site’, vandaar dat ik de quiche niet helemaal op de foto heb.

 photo DSC_2890_zpsf2b65950.jpg

Wat heb je nodig:
* Een ovenschaal, bakblik of quichevorm.
* 2 Eieren.
* Ongeveer 100 ml kookroom.
* Bladerdeeg of deeg voor hartige taart.
* Wat boter of olie om de vorm in te vetten, of bakpapier.
* Verschillende soorten groenten.
* Kruiden naar smaak.

Wat moet je doen:
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Vet de vorm in met boter of olie of doe het bakpapier in de vorm.
* Beleg de vorm met het deeg, ook de zijkanten moeten goed worden bedekt. Het ligt aan de grootte van je vorm hoeveel je nodig hebt.
* Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het niet bol gaat staat en dat het vocht er uit kan.
* Zet de vorm voor ongeveer 10 min in de oven zodat het even wat harder wordt.
* Klop de eieren goed los en klop de room er door. Als je een grote ovenschaal/vorm hebt kan je wat meer room en eieren gebruiken.
* Snijd alle groenten in stukjes en kook het als het nodig is. Zelf had ik er wortels en sperziebonen door, die heb ik even kort gekookt. Paprika, tomaten, champignons hoef je van te voren niet te koken of bakken.
* Doe de groentes in de met deeg bekleedde vorm en giet het ei/room mengsel er overheen. Voeg naar smaak kruiden toe.
* Zet dit alles zo’n 40 minuten in de oven.
* De quiche is goed als het ei gestold is en het deeg mooi goudbruin is. Hoelang het in de oven moet is afhankelijk van de grootte van de vorm en van je oven. Houd het dus goed in de gaten.

Ik heb deze quiche vegetarisch gemaakt maar je kan er natuurlijk ook vlees aan toevoegen en je kunt lekker variëren met de groentes. Ik had toevallig bonen, wortels en tomaten in huis die op moesten maar ik denk dat het met alle groentes wel lekker is. Je kunt er eventueel ook nog wat kaas overheen strooien voordat je het in de oven doet.

 photo DSC_2893_zps7ee0e382.jpg

Eet smakelijk!

7 reacties


  7 mei 2014


  Klinkt goed, ik hou wel van quiche, zeker met groenten erbij!

  Dita Rithika

  7 mei 2014


  Ja heerlijk he



  7 mei 2014


  Hmm lekker! Ik ben dol op quiches, vooral de klassieker met ham en prei!

  Dita Rithika

  7 mei 2014


  Ja die is ook heerlijk!



  7 mei 2014


  Ik heb nog nooit een quiche op maar het ziet er lekker uit



  8 mei 2014


  Oh, ziet er best lekker uit!



  8 mei 2014


  mmm lekker :D



Laat een reactie achter