Mijn zwangerschapsboek - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
09.01.2016 | Geplaatst in Zwangerschap | 11 reacties

DSC_9460

Op dit moment zit ik in de 35e week van de zwangerschap. Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was, was dit met ongeveer 6 weken. Vanaf het begin van de zwangerschap hou ik een boekje bij waarin ik verschillende dingen opschrijf. Vandaag laat ik jullie zien wat ik zoal in mijn zwangerschapboek schrijf.

Het boekje wat ik gebruik komt van de Hema. Omdat we natuurlijk eerst niet wisten of we een jongen of meisje zouden krijgen heb ik voor een fel groen kleurtje gekozen. Ik ben sowieso niet van dat alles roze of alles blauw moet. Ik vond dit wel een leuke kleur.

DSC_9480

Als eerst heb ik de testen er ingeplakt. Ik heb de stips uit de houders gehaald en ze er zo ingeplakt.

DSC_9490

Ook staan er een aantal lijstjes in. Zo maakte ik een lijst met wat we wilden qua babykamer, zoals je hierboven kunt zien. Dit is gelukkig allemaal gelukt en klaar. Ben er zo blij mee! Ook maakte ik een lijstje met namen van mensen aan wie we het leuke nieuws persoonlijk wilden vertellen. Natuurlijk onze ouders en goede vrienden maar er waren nog een aantal die we het persoonlijk wilden vertellen zodat ze het niet op mijn blog en/of Facebook zouden lezen.

DSC_9491

En dan de namen. Voor een meisje hadden we al snel een naam, voor een jongen was het wat lastiger. We hebben de namen die we het mooist vonden ook opgeschreven in het boekje. Nog even geduld lieve mensen, dan weten jullie hoe de baby heet. ;)

DSC_9493

Ook maakte ik een lijst van alle spullen die we nodig zouden hebben. Deze lijst heb ik overgenomen van internet en gedeeltelijk uit tijdschriften. Zo kon ik elke keer dingen afstrepen op het lijstje en wisten we nog wat we nodig zouden hebben. En zoals je ziet hebben we nog geen wipstoel en babyfoon maar dat komt nog wel.

DSC_9463

Naast alle lijstjes plak ik ook alle echo foto’s in dit boekje. Dit plak ik vaak bij het verhaaltje die ik dan ook schrijf op dezelfde dag.

DSC_9468

DSC_9473

Ik schrijf regelmatig een verhaal in dit boek. Over hoe het allemaal gaat, hoe ik mij voel etc. Ook mijn vriend schrijft er regelmatig in. Bovenaan zet ik dan de datum en hoever ik zwanger ben. Ik vind dit wel heel leuk voor later, dan kan ons kindje dit ook terug lezen en ook voor ons zelf is het een mooi aandenken.

DSC_9482

Elke zondag maken we een foto van mijn buik. Deze foto’s zien jullie altijd in de zwangerschapsupdates ook voorbij komen. Als de baby er straks is wil ik ook deze foto’s nog toevoegen aan dit boek. En omdat ik het erg leuk vind dat alles er leuk en vrolijk uitziet versier ik elk verhaaltje. Dit doe ik met washi tape, stickers, stiften etc. Zo is het een vrolijk boekje!

Hou jij ook iets bij in je zwangerschap of heb je dit gedaan?

Liefs, Dita Rithika.

11 reacties


  9 januari 2016


  Wat ontzettend lief allemaal zeg! Ik denk inderdaad ook dat het heel erg leuk is om later in terug te kijken. Toen ik er achter kwam dat ik zwanger ben, heb ik ook een zwangerschapsboekje gekocht en daar schrijf ik iedere week in. Ik vind het nu al leuk om af en toe even doorheen te bladeren en stukjes te lezen.  9 januari 2016


  Mijn moeder hield een dagboek bij over mijn eerste 4 jaar. Dit is 1 van mijn meest dierbare bezittingen. Zo leuk om dat te lezen, dus blijf lekker schrijven!

  Dita Rithika

  9 januari 2016


  Wat leuk om te horen Emma!  9 januari 2016


  Heel erg leuk om te lezen! Ik hou niets bij van mijn zwangerschap, maar heb wel het ‘baby’s eerste jaar’ en een kraambezoekboek. Die wil ik zodra onze baby er is wel gaan bijhouden. Wij hadden hier ook een hele lijst aan meisjesnamen en vonden maar 2 jongensnamen erg leuk. Ben erg benieuwd naar jullie naam!
  Liefs

  Dita Rithika

  9 januari 2016


  Ja baby’s 1e jaar heb ik ook! :) Ben ook heel benieuwd naar jullie naam.  9 januari 2016


  Heel erg leuk om de ontwikkeling bij te houden in zo’n boekje! Niet alleen leuk om voor jezelf later terug te lezen, maar natuurlijk ook voor de kleine. Ben erg blij dat mijn moeder toentertijd ook een baby album/boekje heeft gemaakt! :)  9 januari 2016


  Wat leuk! Ik heb van mijn schoonzus een 9 maanden dagboek gekregen van illustratrice Pauline Oud. Ik heb m laatst weer voor 12 weken ingevuld, ik vergeet eigenlijk dat soort dingen, maar ik ga het morgen weer invullen, is leuk voor later!


  Feinette

  9 januari 2016


  Wat heb je een mooi boek ervan gemaakt! Ook fijn voor later.  9 januari 2016


  Ooh wat ontzettend leuk zeg dat jullie zo’n boekje bij houden! Inderdaad ook leuk voor later dat ze het zelf ook terug kan lezen :) Als het moment daar is weet ik zeker dat ik ook zo’n leuk boekje ga bijhouden, hihi!  13 januari 2016


  Wat een leuk boekje om zelf je zwangerschapupdates in bij te houden! Ik gebruik de roze variant voor mijn dagboek, maar ik heb daarnaast een zwangerschapsdagboek gekocht waar ik mijn zwangerschap bij houd. Erg leuk al die lijstjes in jouw boekje!  14 januari 2016


  Wat een leuke manier om deze mooie tijd vast te leggen!Laat een reactie achter