Mijn favoriete healthy snacks - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
14.04.2016 | Geplaatst in Eten & Drinken | 4 reacties

Chocolade, koekjes, chips… Ik hou er van! Natuurlijk is het niet goed om alleen maar ongezonde snacks te eten. Zelf probeer ik dit de laatste tijd wat te beperken tot het weekend, al lukt dat niet altijd even goed.

Maar ook van healthy snacks kan ik erg genieten. Dit zijn mijn favoriete gezonde snacks.

20160411_152807-01

– Rauwkost. Komkommer, worteltjes, tomaten. Vooral de snacktomaten. Ook lekker vind ik komkommer met een stukje kaas, dit is alleen dan wel wat minder gezond.

– Fruit. Nu het lente is eet ik altijd veel meer fruit dan in de wintermaanden. Ik kan er zo van genieten. Eigenlijk lust ik al het fruit wel en dit wissel ik ook regelmatig af.

– Smoothie (of een verse sinaasappelsap). Lekker veel fruit door elkaar en dit in een mooi glas met een leuk rietje drinken. Als ontbijt maak ik dit regelmatig met spinazie er door of fruit met yoghurt. Nou las ik laatst ook weer ergens dat je beter een stuk fruit kunt eten i.p.v. een smoothie te drinken. Maar ja, als je soms dingen leest is niets meer gezond. Ik denk dat een smoothie altijd beter is dan een hele zak chips leeg eten toch?

– Noten. Een handje noten, heerlijk!

– Rijstwafel of cracker. Lekker met een plakje kaas of een geprakte avocado. Een goede snack voor in de middag.

– Rozijnen. Als kind kreeg ik dit vroeger al en nog steeds vind ik een handje rozijnen heerlijk.

– Kwark/yoghurt. Als ik wat meer trek tussendoor heb vind ik een bakje kwark of yoghurt ook erg lekker. Soms met een beetje muesli er door of wat fruit.

– Healthy baksels. Ik ben dol op koken en bakken en maak dan ook graag wat lekkers. Zo nu en dan maak ik iets wat niet zo heel gezond is maar ook gezonde snacks vind ik leuk om te maken. Op mijn site heb ik al een aantal gedeeld zoals een bananencake, suikervrije kokosmakronen en eierkoeken.

Frisdrank drink ik bijna niet. Vaak drink ik thee of water. Ook ben ik dol op spa rood met citroensap, vooral als het wat warmer is. Koffie drink ik ook, vaak 1 kopje per dag. Ik dronk voorheen nooit geen koffie maar sinds de zwangerschap vind ik het heerlijk! Vooral een latte of een cappuccino.

Kies jij vaak voor een gezonde snack?

Liefs, Dita Rithika.

4 reacties


  14 april 2016


  Yaaaay fruit en rauwe groente zijn ook echt mijn favorieten. Groenten eet ik dan soms ook nog met hummus (YUM!). Een sapje persen vind ik verder ook heel fijn. Als ik dit soort dingen in huis heb, heb ik eigenlijk helemaal geen behoefte aan koekjes, chocolade, chips of weet ik veel wat.


  14 april 2016


  Ja hummus is ook heerlijk!  15 april 2016


  Yes, ook bij ons thuis zijn rozijntjes, verse fruit en groentes favoriet! Ik maak sapjes zelden thuis, maar ik vind de sappen van de sappenbar bij ons in de buurt heerlijk :) Liefs Marjon  15 april 2016


  Groente en fruit zijn idd ook mijn favo snack, je hoeft je dan ten minste nooit schuldig te voelen als je er te veel van hebt gegeten :) !Laat een reactie achter