Hallo! Welkom op mijn persoonlijke lifestyleblog. Ik ben Dita Rithika. Hier deel ik van alles wat ik leuk vind. Van interieur, recepten, outfits en meer. Ik ben mama van Mila (febr'16) en ook over het moederschap schrijf ik regelmatig. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Liefs Dita RithikaCategorieën
Instagram: @ditarithika
Zoeken
Disclaimer
Alle foto's en teksten zijn eigendom van rithika.nl, tenzij anders staat aangegeven. Ik probeer altijd de orginele bron van de foto er bij te zetten. Mocht je iets tegenkomen van jezelf of wat je herkent en er staat geen bron bij, laat het mij even weten. Mijn foto's mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.
Als een artikel is gesponsord en/of een samenwerking met een bedrijf is dan staat dit altijd, in welke vorm dan ook in het desbetreffende artikel beschreven of dit is aangegeven met de onderstaande afbeelding.
Mila krijgt bijna elke dag een boterham tussen de middag. Op dit moment krijgt ze na haar broodje nog een fles. De boterham besmeren we met smeerkaas, leverpastei, pindakaas (speciaal voor baby’s), boter of appelstroop. Dit vind ze erg lekker maar voor de afwisseling heb ik de laatste tijd ook wel eens wat anders gemaakt. Benieuwd wat je naast een boterham nog meer kunt geven? Lees dan verder.
Banaaan/ei pannenkoekjes.
Gebruik 1 banaan en 2 eieren. Prak de banaan goed fijn en klop er 2 eieren door heen. Als je dit met een staafmixer of blender doet krijg je nog mooier beslag. Bak van het beslag kleine pannenkoekjes in een koekenpan. Met een beetje kaneel er door heen is het ook lekker.
Groente muffins.
Het recept van groente muffins heb ik laatst geplaatst op mijn site. Je kan het hier terug vinden.
Soep, gemaakt van broccoli, pompoen of een andere groente.
Kook de groenten in wat water. Giet het af maar bewaar nog een beetje kookvocht. Pureer de groenten en maak het met het kookvocht wat dunner zodat het een soep wordt. Denk er wel om dat je de soep niet te dun maakt. Baby’s verslikken zich makkelijk in dunne vloeistof dat op een andere manier dan in een fles of tuit wordt gegeven.
Zoals ik al zei krijgt Mila meestal brood. Wat ook lekker is op brood is geprakt fruit, avocado, (zelf gemaakte) hummus, geprakt ei of zelf gemaakte jam zonder (te veel) suiker.
Wat is favoriet bij jouw kindje?
Liefs, Dita Rithika.
Wij zijn nu sinds een paar dagen begonnen met brood, zonder beleg nog. Eerst wennen aan het brood. Wel heb ik van de Kleine Keuken pindakaas en appel/peerstroop gekocht.
Ik zag laatst iets van courgette/paprika en ei in een muffinvorm in de oven, schijnt ook lekker te zijn (van een Rapley recepten pagina of iets)
Onze meisjes schelen niet zo veel, dus ben blij met deze tips! Ga de muffins zeker proberen (ook voor in de avond handig), thanks!
Rozijnenbrood:
250gram kokosyoghurt/gewone yoghurt
250gram tarwemeel/speltmeel
1 theelepel kaneel
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
Rozijnen zoveel je wilt.
Als bij elkaar in een kom,goed mixen. Daarna in een cakeblik. Cakeblik invetten of met bakpapier (bakpapier even natmaken zodat het makkelijker te vormen is)
En 20 min in de oven op 180 graden,heeeeeerlijk met een laagje roomboter
Klinkt goed! :)
Dit is echt Eva haar favoriet… Hier smult ze zo lekker van.
Bananenbrood:
4 zeer rijpe bananen
85 gr gesmolten boter
1 geklopt ei
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel baking soda
Mespuntje zout
190 gr bloem
Alles bij elkaar in 1 kom en door elkaar roeren, eindigen met de bloem.
Goed mixen
In de oven
1 uur (tot het gaar is) op 180 graden…
Dank je! :)