Kurkuma - honing - yoghurt masker - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
14.07.2015 | Geplaatst in Beauty | 3 reacties

DSC_7505

Een lekker masker doe ik regelmatig op. Meestal is dit een gekocht masker maar zo nu en dan maak ik het zelf. Eigenlijk is dit zo simpel en heel goedkoop. Dit masker heb ik laatst weer eens gemaakt en het is een heerlijk maskertje!

Kurkuma wordt veel in India gebruikt. Het heeft een sterke antioxidant, anti-ontsteking en antiseptische werking. Ook helpt het bij het verminderen van pigmentvlekken. Indiase bruiden worden een dag voor hun bruiloft ingesmeerd met een mengsel van kurkuma zodat ze op de dag zelf een mooie glow hebben.

Dit heb je nodig:
Kurkuma
Yoghurt
Honing

Je mengt alles goed met elkaar. Zelf kan je wel zien of je het een fijne verhouding vind. Volgens mij had ik een eetlepel yoghurt, een flinke theelepel kurkuma en een flinke theelepel honing. Denk er wel om dat je even een oud shirt aan doet of handdoek om je schouders doet. Voor de foto heb ik deze even snel weggedaan maar kurkuma laat hele gele vlekken achter die er niet makkelijk meer uitgaan.

DSC_7518

Laat het masker zo’n 30 minuten op je huid zitten en was het heel goed af met lauwwarm water. Het kan zijn dat je een beetje een gele gloed op je gezicht hebt, was je gezicht dan nog een keer met een washandje of met wat tonic. Het trekt ook vanzelf goed weg.

Dit masker gebruik ik eigenlijk te weinig, ik vind het zo lekker en het is zo makkelijk te maken. Dit wil ik zeker vaker gaan gebruiken.

Gebruik jij vaak een gezichtsmasker?

Liefs, Dita Rithika.

3 reacties


  14 juli 2015


  Wat apart om kurkuma in je masker te doen! Ik gebruik eigenlijk ook te weinig een gezichtsmasker. Eigenlijk moet ik er tijd voor maken……het gebeurt gewoon niet dan heb ik het veel tr druk en vind ik her zonde om een half uur daaraan weg te gooien….erg hè…….. Vanavond maar even tijd hiervoor vrij maken. Wie weet ga ik die van jou dan proberen heb alle ingedienten ervoor in huis. Eigenlijk altijd wel dus geen excuses mee! Fijne dinsdag liefs Lisanne  14 juli 2015


  Hij lijkt me erg fijn! Ik gebruik echt heel weinig gezichtsmaskers… en als ik ze gebruik zijn ze altijd gekocht. Gewoon uit zo’n zakje. Terwijl ik het juist zo lekker vind! Toch maar weer vaker gaan doen dus.  15 juli 2015


  Ik zou wel wat vaker een masker willen gebruiken maarhet schiet er vaak toch weer bij in. Dit masker klinkt fijn alhoewel ik kurkuma niet ken.Laat een reactie achter