Je droombaan - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
15.11.2016 | Geplaatst in Persoonlijk | 7 reacties

De laatste tijd zit ik steeds meer te denken wat ik nou eigenlijk wil qua werk. Ik vind mijn werk ontzettend leuk, maar er zijn zoveel dingen zo leuk. Wat is nou eigenlijk mijn droombaan?

photo-1416339684178-3a239570f315

Foto via Unsplash

In februari 2008 ben ik afgestudeerd als onderwijsassistent. Ik ging op reis naar India (oh, wat was dit een gave reis!! Soms zo’n heimwee naar India, hopelijk kunnen we snel met ons drieën weer eens heen) en in maart 2008 werd ik aangenomen bij de kinderopvang organisatie waar ik nu nog steeds met veel plezier werk. Mijn plan was destijds om hier een half jaar te werken en dan te gaan beginnen aan de PABO. In die tijd kon ik heel veel werken. Ik werkte op het kinderdagverblijf en de BSO en maakte minstens 30 uren per week.

In september 2008 ben ik gestart met de PABO. Mijn baan in de kinderopvang hield ik er bij, er was genoeg werk en regelmatig kon ik nog invallen. Van te voren had ik al twijfels of ik het allemaal wel zo leuk zou vinden op de PABO. Die twijfels bleken terecht, na 6 weken (ja zo snel, anders moest ik al het geld weer terug betalen) ben ik gestopt met de PABO. Ik zag mijzelf niet 4 jaar studeren om ‘alleen maar’ juf te zijn. Ik wilde meer dan voor de klas staan.

Al heel snel nadat ik gestopt was werd ik gebeld door een directeur van een school waar ik stage had gelopen. Hij vroeg of ik wilde komen werken als onderwijsassistent op die school. Super leuk! Ik ging op gesprek en heb daar een jaar gewerkt. De 2 jaren daarna heb ik ook op scholen binnen dezelfde organisatie gewerkt. Ontzettend leuk! Ik werkte in de ochtend als onderwijsassistent en in de middag op de BSO en soms nog op het KDV.

Na totaal 3 jaar die combi functie te hebben gehad moest ik een vast contract krijgen, dit gebeurde in tijd van crisis niet dus ik had geen baan meer in het onderwijs. Aangezien het ook in de kinderopvang niet storm liep heb ik zo’n 1,5 jaar als kamermeisje in een hotel gewerkt. Dit altijd naast mijn 7 vaste uren in de kinderopvang die ik inmiddels had gekregen. In 2013 ben ik weer begonnen als onderwijsassistent. Dit keer op een kleine school bij ons in de buurt. Hier heb ik 3 jaar met heel veel plezier gewerkt. Helaas ging de school afgelopen zomer sluiten en aangezien ik steeds een jaar contract had verloor ik mijn baan.

Op dit moment werk ik alleen weer in de kinderopvang. Ik werk rond de 20 uren, 2 middagen BSO en 2 ochtenden op het KDV. Maar steeds vaker merk ik dat ik mijn werk op school mis. Op school deed ik van alles. Geen dag was gelijk. De ene dag stond ik voor de klas, de andere dag begeleide ik leerlingen individueel of in groepjes of ik deed de administratie. Ik heb voor groep 1 t/m 8 gestaan en vond dit allemaal erg leuk! Sinds Mila er is vind ik het gek om je eigen kind naar de opvang te brengen om er zelf (wel op een andere locatie maar toch) te gaan werken.

Als ik ga nadenken wat mijn droombaan is denk ik ook wel eens dat het super leuk is om een eigen bedrijf te hebben, een eigen kinderopvang of iets heel anders dan met kinderen. Ik vind zoveel dingen leuk, mijn blog, koken/bakken, interieur en styling etc. Ik sta ook zeker open voor iets anders.

Maar het werk met kinderen is en blijft leuk. Het liefst zou ik weer op een (grote) school aan het werk gaan als onderwijsassistent en dan eventueel in de middag de BSO doen. Een combinatie functie dus. Ze willen deze functie steeds meer inzetten dus ik hoop ooit nog eens binnen 1 organisatie zo’n functie te mogen krijgen. Ook werken in de kinderopvang en dan iets meer doen dan alleen op de groep staan vind ik erg leuk. Ik hoef overigens niet fulltime te werken. Qua uren (zo’n 20 uren) werk ik nu genoeg. Zeker met een kleintje thuis is dit ideaal. We willen Mila ook niet alleen maar naar de oppas/KDV doen.

Ik ben erg benieuwd of jij wel eens heb getwijfeld aan je baan. Vind jij het geen wat je doet ontzettend leuk of zou je liever wat anders willen doen? En wat doe je voor werk? Of zit je nog op school?

Laat het mij zeker even weten in de reacties.

Liefs, Dita Rithika.

7 reacties

  Feinette

  15 november 2016


  Leuk verhaal! Ik ga de onderwijsasvacatures in de gaten houden.

  Laatst liep ik in het ziekenhuis en toen dacht ik hier was het werken ook erg leuk. Maar ik ben erg blij met mijn baan in het onderwijs. Een leuke en afwisselende baan. De stagebezoeken vind ik ook erg leuk om te doen, zo kom je nog eens ergens!


  15 november 2016


  Dank je Feinette! Stage bezoeken lijkt me ook super leuk :)  15 november 2016


  Ik zit nu in mijn laatste jaar van mbo- verpleegkunde. Hoewel ik nu soort van een pauze heb, heb ik er nooit aan getwijfeld aan een andere baan. Na ja, ik wilde vroeger wel heel graag fysiotherapeut worden. Al vanaf ik in groep 8 zat. Helaas is dit een HBO opleiding en deed ik na groep 8 vmbo-t. Ik wilde perse niet naar de HAVO, omdat ik meer iemand ben die graag met haar handen werkt. In fysiotherapie is tegenwoordig ook te weinig werk en ik wil wel een baan later hebben waarvan ik weet dat ik er werk in vind. Vandaar dat ik voor verpleegkundige heb gekozen. Daar is altijd werk in gelukkig.

  Nu werk ik af en toe in een verpleeghuis voor dementerenden en vind het werk steeds leuker en leuker worden. Dat je echt voor iemand wat kan betekenen op zijn of haar laatste dag geeft mij zoveel voldoening. Ik hoop dat ik volgend schooljaar in februari mijn diploma in handen kan hebben. Nog even er voor gaan en dan lekker aan het werk :)


  15 november 2016


  Succes met je opleiding!


  Margriet

  15 november 2016


  Jaa je eigen kinderopvang! Hoef je mila ook niet meer weg te brengen en groeit ze super sociaal op met allemaal andere kindjes❤ als ze groter is kan ze je ook hier en daar een klein beetje helpen?


  15 november 2016


  Haha ja, zou leuk zijn. Alleen wil wel graag met collega’s werken en toch het liefst in het onderwijs. In combi met bso ofzo.  15 november 2016


  Het is heel belangrijk om je dromen te volgen. Zeker als het om je baan gaat, daar breng je toch heel wat tijd door.Laat een reactie achter