Indeling commode op de babykamer - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
17.12.2015 | Geplaatst in Mama | 9 reacties

De commode is wel iets wat je heel veel zult gaan gebruiken in de babykamer. Tenminste, als ik anderen moet geloven. Wij hebben dan ook gekozen voor een grote, ruime commode. Eigenlijk is het niet een officiële commode maar deze vonden we het mooist. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik de commode op dit moment heb ingedeeld. Het zal wellicht wat gaan veranderen de komende tijd en zeker als de baby er is moeten we kijken wat handig en prettig is maar voor nu is het prima.

DSC_9167

Als commode hebben we gekozen voor de Malm kast van Ikea. Deze kast is tijdloos, wit en heeft 4 grote lades. Ideaal voor veel spullen. Bovenop de commode ligt een aankleedkussen en daarnaast moet nog een tissue box komen. Ik moet nog even een leuke zien te vinden.

In de eerste lade van de commode heb ik de volgende spullen:

 • Hydrofiele luiers
 • Rompertjes in maat 50-56 en rompertjes in maat 62
 • Spuugdoekjes
 • Sokken
 • Mutsjes
 • Een paar slabbetjes
 • Kleine verzorgingsproducten (haarlotion, sudocréme, wattenstaafjes etc)

DSC_9182

De tweede lade:

 • Shirtjes in maat 50, 56 en 62
 • Broekjes in maat 50, 56 en 62
 • Grote maat kleding die ons kindje na een paar maanden aan kan

DSC_9186

In de derde lade zit nog niets, in de vierde lade zit:

 • Luiers
 • Billendoekjes
 • Flesjes
 • 2 Kruiken
 • Overige spullen die we eerst niet echt nodig zijn

DSC_9189

De flesjes zullen als de baby er is wel naar beneden gaan en ook de luiers ga ik nog in een mandje doen zodat ze voor het grijpen liggen. Ik denk dat we de eerste paar weken ons kindje ook beneden zullen gaan wassen/omkleden aangezien we daar de badkamer hebben. Qua kleding blijf ik het moeilijk vinden. Ik twijfel of we wel genoeg hebben maar dat zal wel goed komen.

In de inbouwkast op de babykamer heeft mijn vriend planken gemaakt. Hier kan later de kleding op liggen en spullen die niet meer passen kunnen we hier eerst neerleggen. Ook heb ik er een kleding rek hangen. Deze komt ook van de Ikea. Hier hangen nog wat boxpakjes en een vestje.

DSC_9198

De verzorgingsproducten staan ook nog even in de inbouwkast net als het badje. Als de baby er is gaat dit allemaal naar beneden toe.

Lakentjes en dekentjes heb ik trouwens in de andere lades, deze zitten ook ingebouwd in de kamer. Erg handig!

Zoals ik al zei zal het hier en daar nog wel wat gaan wijzigen qua indeling maar ik ben al wel erg blij met hoe het nu is. Er past ook nog genoeg bij ;)

Liefs, Dita Rithika.

9 reacties


  17 december 2015


  Erg leuk om te zien! Wij gaan deze en volgende week shoppen voor de babykamer. Waar hebben jullie die mandjes voor in de commode gekocht?
  Liefs

  Dita Rithika

  17 december 2015


  Dank je Tineke. De mandjes komen van de Action.


  Doenja

  17 december 2015


  Mooi! Zelf heb ik een wat bredere commode zodat ik wat meer ‘aflegruimte’ heb, heel fijn. Maar zie dat je voldoende lades hebt, dus dat komt wel goed.  17 december 2015


  Ik denk inderdaad dat de luiers straks in de bovenste la liggen hihi! Net als bv goedemorgen haarlotion en kam en hydrofiel luiers. Alles wat je voor t grijpen nodig hebt haha! Maar dat komt vanzelf. Ziet er super uit Diet!  17 december 2015


  Leuk om te zien hoe je de commode hebt ingedeeld! Wij hebben de commode ook al staan, maar hij is nog helemaal leeg (maar goed, ik heb ook nog wel even).  17 december 2015


  Ik zeg.. luiers in de eerste lade ;-)
  Ik heb de commode tig keer opnieuw ingericht tot ik tevreden was haha.

  Dita Rithika

  19 december 2015


  Ja, ik denk ook dat de luiers in de 1e lade komen hoor. Maar ik denk dat we ons kindje eerst beneden aankleden en verschonen.


  Jildou

  11 januari 2016


  Mooie babykamer! Wij zijn ook al druk bezig. Ik vindt die trap erg leuk die je hebt staan. Waar heb je die vandaan? Je kunt ze veel vinden, maar deze is erg mooi!

  Dita Rithika

  11 januari 2016


  De trap komt van Xenos. Jullie succes met klussen :)Laat een reactie achter