Ik ben... ZWANGER! ♥ - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
20.08.2015 | Geplaatst in Mama, Zwangerschap | 23 reacties

DSC_7797

Ja lieve mensen, jullie lezen het goed. Ik ben zwanger! Op dit moment ben ik 15 weken zwanger. Wat bijzonder allemaal. Lees verder als je hier meer over wilt lezen.

Mijn vriend en ik zijn nu 5,5 jaar samen en hadden allebei al jaren een kinderwens. Of dit kindje nou van onszelf zou zijn of niet, dat zou ons niet heel veel uitmaken. Ooit hoorde ik eens iemand zeggen ‘Ik hoef niet zwanger te zijn om mama te worden’. Dit is ook zeker bij mij van toepassing. Ik weet als geen ander dat bij het houden van ouders en familie het niet uitmaakt of de band biologisch is ofniet. Mijn ouders zijn de liefste en zijn gewoon mijn ouders. Natuurlijk zullen er mensen zijn die problemen hebben met adoptie en dit heel anders beleven. Ook al blijft India een deel van mijn leven, ik heb er nooit problemen mee gehad dat ik ben geadopteerd. Ik vind het erg fijn dat mij deze kans is gegeven uit liefde en ben dan ook trots dat ik uit India kom.
Wel hadden we zoiets van ‘een kindje van onszelf zou erg leuk zijn’. Een kindje van jezelf krijgen is niet voor iedereen weggelegd en ook dit weet ik natuurlijk maar al te goed. Ik kan er dan ook nooit zo goed tegen als mensen het hebben over ‘kinderen nemen’. Een kind krijg je en of dit lukt is dat is eerst maar de vraag.

Daarom besloot ik in april van dit jaar te stoppen met de pil. Een aantal mensen (ouders en m’n vriendinnen) in onze omgeving wist dit ook want ja, laten we eerlijk zijn… Als je een kindje van je zelf wilt proberen te krijgen moet er toch wat gebeuren ;) Een echt geheim heb ik er ook nooit van gemaakt. Ik heb jaren de pil geslikt en ik had al gehoord dat het een lange tijd kan duren voordat je menstruatie weer op gang zou komen. 1x Ben ik na het stoppen ongesteld geweest, zonder het gebruik van de pil dus. Daarna bleef het uit. Al vrij snel besloot ik een test te doen, ik had ook niet anders verwacht… deze was negatief. Begin juni kreeg ik wat last van blaasontsteking. Mijn huisarts schreef antibiotica voor wat veilig zou zijn voor als ik toch eventueel zwanger zou zijn. Na een dikke week bleek de blaasontsteking nog niet helemaal over te zijn. Ik wachtte nog even af en besloot op 12 juni weer even mijn urine te laten testen. Nog steeds blaasontsteking.

Mijn eigen huisarts was met vakantie en de vervangende assistent adviseerde mij om toch nog even een zwangerschapstest te doen. Ik had verteld dat mijn menstruatie uitbleef maar ook dat ik jaren de pil had geslikt, ook zij zei dat het inderdaad wel weer een hele tijd kon duren voordat alles weer ‘normaal’ zou zijn. Maar om toch veilige antibiotica te kunnen geven deed ik nog een test.
Vrijdag ochtend 12 juni bleek ik toch zwanger! Het 2e streepje was wel wat wazig dus we geloofden het nog niet helemaal. Mijn vriend is toen even snel naar het centrum gereden voor nog een test. Maar ook deze bleek positief. Wat waren we blij! Ik kreeg voor die blaasontsteking dus nogmaals iets dat veilig zou zijn voor als je zwanger bent.

Om een lang verhaal kort te maken, dat hele weekend heb ik plat gelegen. Ik was ontzettend misselijk. Gelukkig kwam het door de antibiotica en was het niet de misselijkheid van de zwangerschap. Ik voelde me zo beroerd. Toen ik die maandag stopte met het gebruik van de antibiotica was de misselijkheid gelukkig ook heel snel weer over.

Het vertellen aan onze ouders dat we een kindje krijgen wilde ik eigenlijk op een speciale manier doen maar eigenlijk hadden we nu beide het gevoel dat we het gelijk wilden vertellen. Een dag na de test zijn we langs onze ouders gegaan en hebben we het verteld. Iedereen vond het ontzettend leuk en was heel blij voor ons.

Al snel heb ik de verloskundige gebeld en we konden vrij snel langs komen. Binnenkort zal ik 1 of 2 updates plaatsen over de 1e weken. Ik houd alles bij in een mooi boekje, ik vind het zo leuk om dat op te schrijven en wil bepaalde dingen ook hier op mijn site delen met jullie.
Mijn site zal dan wel niet alleen maar een zwangerschap/mama blog worden, ik zal hier toch regelmatig over gaan schrijven. Het blijft gewoon een persoonlijke lifestyleblog en daar hoort ook het zwanger zijn en mama worden bij.

Ik hoop dat jullie wat mama en baby praat zo nu en dan leuk vinden. En zo niet, dan sla je die artikelen over ;)

Liefs, Dita Rithika.

23 reacties


  20 augustus 2015


  Ooh wat een prachtig nieuws Dita! Hoera, in berntsje! Gefeliciteerd jullie beiden :)

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  Dank je wel!


  Anna

  20 augustus 2015


  Zo mooi om te lezen Dita! Ik ben zo blij voor jullie! Geniet er van!

  Liefs Anna

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  Lief van je An!  20 augustus 2015


  Wat een fantastisch nieuws! Gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap!  20 augustus 2015


  Wat ontzettend leuk nieuws ! Gefeliciteerd en geniet ervan!


  Feinette

  20 augustus 2015


  Wat mooi nieuws! :) Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Geniet er van. Hoe voel je je nu?

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  Dank je wel. Ik voel me prima! :)  20 augustus 2015


  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!
  Nog iemand die zich bij de bloggers baby boom kan aansluiten ;)
  Ik kijk uit naar alle zwangerschap en baby gerelateerde blogposts!

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  hihi ja, veel bloggers die zwanger zijn.


  Marion

  20 augustus 2015


  Wat een prachtig nieuws! Van harte gefeliciteerd!

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  Bedankt Marion.  20 augustus 2015


  Gefeliciteerd met je zwangerschap.  21 augustus 2015


  Wat een mooi nieuws, gefeliciteerd!


  Brit

  21 augustus 2015


  Gefeliciteerd Dita!! :) :)  21 augustus 2015


  Gefeliciteerd met het mooie nieuws! :)  21 augustus 2015


  Wat een leuk nieuws ik ben ontzettend benieuwd naar je mama updates gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap liefs Lisanne  21 augustus 2015


  Wat ontzettend leuk om dit te lezen zeg, wauw! Van harte gefeliciteerd, ik ben erg benieuwd naar je updates. Geniet van je zwangerschap ♥

  Dita Rithika

  22 augustus 2015


  Dank je wel!  23 augustus 2015


  Waaah! Wat gaaf! Gefeliciteerd!

  Dita Rithika

  27 augustus 2015


  Dank je wel Lonneke!


  Margriet

  23 augustus 2015


  deze blogs ga ik allemaal lezen lieverd! Heel erg mooi en bijzonder.. Tot gauw xx

  Dita Rithika

  24 augustus 2015


  lief! ♥Laat een reactie achter