Home made Lasagne - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
27.02.2013 | Geplaatst in Eten & Drinken | 5 reacties

Vandaag eens wat anders dan beauty of wonen, een recept!

Jullie eten vast wel eens lasagne. Ik ben er zelf echt dol op! Vaak kocht ik zo’n kant en klaar pak lasagne omdat ik het te veel werk vond om zelf te maken. Tot ik een keer in het Jamie Oliver kookboek keek en daar een heerlijke lasagne in zag staan. Dit recept is dan ook gebaseerd op die van Jamie. Wel met een hele eigen touch.

Ik maak deze lasagne vaak wel een keer per week. Ook is het erg handig als er mensen komen eten want je hebt het in zo’n 15 min gemaakt (excl. oven tijd). Vandaag deel ik dit recept met jullie.

Wat heb je nodig?

* Lasagne bladen.

* Gehakt.

* 1 Blik tomatensaus.

* Paprika.

* Champignons.

* Courgette.

* Ui.

* Olijven.

* Crème Fraîche.

* Geraspte kaas.

* Olie of boter.

* Kruiden.

De bovengenoemde groente benodigdheden zijn maar ter inspiratie en die gebruik ik zelf het meest. Je kan natuurlijk alle soorten groenten die je lekker vind gebruiken. Ook kan je zelf tomatensaus maken en zelf bepalen welke kruiden je er door heen wilt doen. Ik houd erg van pittig dus doen er vaak peperoni door en chili peper. Als je er niet van houd moet je die gewoon weglaten. Voor de vegetarische versie die ik ook regelmatig maak en erg lekker is laat je het gehakt gewoon weg.

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).

Doe olie of boter in een pan, zorg dat je een hoge pan gebruikt waar veel in kan.

Rul het gehakt.

Voeg kruiden naar smaak toe.

 

Snij alle groenten in kleine stukjes.

Voeg, als het gehakt mooi bruin is, de groenten toe en roer dit goed door.

Voeg naar smaak nog meer kruiden toe.

 

Als de groenten ook lekker meegebakken zijn voeg je de tomatensaus en de crème fraîche toe.

Ook dit roer je even goed door.

Leg lasagne bladen in een ovenschaal.

Schep er lekker wat saus mengsel op.

Leg nog een laag lasagne bladen op het mengsel en daarna nog een laag saus.

Daarna snijd je de tomaten in plakjes/stukjes en die leg je bovenop.

 

Als laatst strooi je er wat geraspte kaas over en zet het ong. 40 min (tot dat de kaas mooi goud bruin is geworden) in de oven op 200°C.
Van het eind resultaat heb ik geen foto omdat ik deze foto’s al eerder had gemaakt en we de lasagne later aten. Dit kan je dan ook ideaal een dag eerder maken. Wat overblijft vries ik vaak in en ook de saus alleen kan je goed invriezen en lekker eten bij een ander pasta gerecht.

Ben jij ook zo dol op pasta? En vind je het leuk om vaker recepten op Rithika.nl te zien?

Eet smakelijk!

x

5 reacties


    28 februari 2013


    Dit ziet er echt overgoddelijk lekker uit!!! Ik houd van Lasagne <3



    1 maart 2013


    Hmm ik hou van lasagne!



    2 maart 2013


    Hmmm, lasagne vind ik echt heerlijk!



    4 maart 2013


    Ziet er lekker uit!


    elise

    26 maart 2013


    Wat ook kan is dat je eerst lasagnesaus in de schaal doet, en daar dan de bladen op legt, en het zo op deze manier opbouwt. Hierdoor worden ook de onderste bladen beter gaar!



Laat een reactie achter