Hoe wij deze bijzondere tijd doorkomen - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
22.04.2020 | Geplaatst in Persoonlijk | 0 reacties

Inmiddels zitten wij in week 6 van deze bijzondere quarantaine tijd. Een bijzondere tijd is het zeker. Geen sociale afspraken, uitjes, niet met z’n allen boodschappen doen of voor de leuk even een rondje door het centrum. Niet meer uit eten, geen koffie drinken buiten de deur en voor Mila betekent dit ook, niet naar school.

Mila zat net een paar weken op school, was helemaal gewend en vond het heel leuk. En dan ineens zit je thuis en moet je thuis zo nu en dan wat werkjes doen. Je kan niet meer spelen met vriendjes en vriendinnetjes en zit continu thuis bij papa en mama. Voor een meisje van 4 jaar is dit best vreemd.

Maar inmiddels zijn wij best gewend aan de hele situatie. Hoe zit dit bij jullie? Ik ben heel benieuwd, werk je thuis? Lukt dit met je kind(eren) thuis en hoe gaat het verder met jullie?

Wij komen onze dagen prima door. Zelf ben ik werkzaam als pedagogisch medewerkster en onderwijsassistent. Normaal gesproken werk ik 3 hele dagen. De afgelopen weken heb ik steeds 3 ochtenden gewerkt op de noodopvang. Hier doe ik met een andere onderwijsassistent de huiswerkbegeleiding. Mijn vriend kan grotendeels thuiswerken en hierdoor hoeft Mila ook niet naar de opvang. Al is ze gister voor het eerst weer naar pake en beppe geweest omdat ook mijn vriend toen even naar kantoor moest. Verder wisselen wij elkaar af met werken, als ik thuis ben kan hij nog wat doen voor het werk en in de ochtend doet mijn vriend zo nu en dan ook wat schoolwerk met Mila.

Mila haar juffen sturen elke dag allemaal leuke en leerzame activiteiten. We doen niet altijd alles en soms zijn er dagen dat wij niets doen qua schoolwerk. Mila is net 4 en hierin zijn wij niet te streng, maar meestal proberen we wel iets te doen. Ze vindt het ook ontzettend leuk om hiermee bezig te zijn, vooral kleuren/tekenen, ”schrijven’ en werken in werkboekjes is favoriet.

Wat ik altijd probeer is positief te blijven, soms is dit heel moeilijk maar ook in deze tijd moeten wij het beste er maar van maken. Wat ik bijvoorbeeld echt niet fijn vind is dat we niet naar mijn zusje kunnen. Zij woont begeleid wonen en bezoek is (zeer begrijpelijk) niet toegestaan in deze tijd. Gelukkig bellen we regelmatig en gaat alles goed met haar.

Maar ik zie dat het ook veel goeds brengt, zeker op gebied van ontwikkeling van Mila. Zo’n tijd thuis met elkaar is ook erg fijn. Naast het genieten van elkaar, het vele samenzijn merk ik ook dat Mila veel meer dingen ”ineens” kan. Ze kan fietsen zonder zijwielen, kan mooie bouwwerken maken met Duplo terwijl ze hier eerst nooit mee speelde, ze kan beter zelf spelen (echt een verademing want dit kon ze eerst echt niet) en ze slaapt sinds kort weer op haar eigen kamer (hopelijk blijft dit goed gaan).

Zoals wij gister hebben gehoord gaan de scholen 11 mei weer gedeeltelijk open. Ik kreeg vanuit mijn werk op school al een mail met een aantal punten hoe wij het waarschijnlijk gaan aanpakken. Ik denk dat wij binnenkort meer horen hoe we dit precies gaan doen en ook hoe het op Mila haar school gaat komen. Hier ben ik heel benieuwd naar. Net nu alles gewend is wordt het weer anders maar ook dit zal wel weer goed komen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik ”mijn” eigen kinderen van school en de bso weer zal zien en ook de collega’s.

Alles zal komend jaar nog wel heel anders zijn dan wij gewend zijn maar we moeten het er mee doen.

Wij kregen laatst een kaart door de bus met de tekst ”houd moed, heb lief”. Een mooie tekst in tijden als deze.

Ik ben benieuwd hoe jullie deze tijd ervaren, laat het weten in een reactie.

Liefs, Dita Rithika

0 reacties


Laat een reactie achter