Gastartikel - Verhuizen zonder stress - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
09.01.2018 | Geplaatst in Uncategorized | 0 reacties

Dit is een gastartikel

1

Met deze checklist verhuis jij zonder stress
Ben jij van plan om binnenkort te verhuizen? Het verhuizen van je spullen van A naar B kan een stressvolle onderneming zijn. Ook bij verhuizen geldt: een goede voorbereiding scheelt het halve werk. Er zijn verschillende dingen die je van tevoren kunt regelen of plannen om een rustige verhuizing te stimuleren. Denk hierbij aan het op tijd inhuren van erkende verhuizers, het juist inpakken van je spullen en het overzetten van je gegevens. In dit artikel geef ik je een checklist met tips mee die je nodig hebt.

De checklist
• Het veranderen van je adres. Een van de meest belangrijke taken die bij een verhuizing komt kijken is het overzetten van je gegevens bij de verzekering, gemeente en de telefoon- en internet maatschappij. De meeste telecomproviders hanteren een opzegtermijn van een maand. Door op tijd de adreswijziging door te voeren voorkom je dat je in je nieuwe woning een tijd zonder internet, tv en telefonie zit en dat de nieuwe bewoners van je oude huis constant post door moeten sturen. Check daarnaast ook alvast het gas, water en licht van de nieuwe woning.
• Het inschakelen van hulp. Nadat je je adres veranderd hebt is het belangrijk na te gaan of je een verhuisservice nodig hebt, of dat een groep vrienden of familie je gaat helpen. Het inschakelen van een verhuisbedrijf zorgt voor nog minder stress tijdens de verhuizing. Ook huren mensen verhuizers in als er veel lastig te verhuizen spullen overgebracht moeten worden. Denk hierbij aan grote meubelen en spullen die zorgvuldig gedemonteerd moeten worden zoals bijvoorbeeld zonwering.
• Inpakken van de spullen. Een van de minder gemakkelijke klussen die bij het verhuizen komt kijken is het sorteren van de spullen en het inpakken ervan. Doe dit sorteren op een systematische manier zodat het uitpakken zo efficient mogelijk zal gaan. Het sorteren en inpakken van je spullen is overigens ook een goede manier om van oude spullen af te komen.
• Overige taakjes. Naast deze 3 belangrijkste klussen mogen de kleinere taakjes ook niet vergeten worden. Vergeet bijvoorbeeld niet op tijd vrij te vragen van werk of een oppas te regelen. Ook niet geheel onbelangrijk is het ontdooien van de vriezer. Door deze 2 dagen voor de verhuizing uit te zetten, zorg je ervoor dat het ijs gesmolten is en er geen water uit loopt.

0 reacties


Laat een reactie achter