Er op uit zonder je kind? - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
14.05.2016 | Geplaatst in Mama | 4 reacties

20160507_082441-01

Sinds ik mama ben staat mijn leven in het teken van ons kleine meisje. Heel logisch natuurlijk maar ik ben meer dan alleen moeder.

Ik vind het super fijn om mama te zijn maar ik ben ook nog de vriendin van… en vind het belangrijk om zonder kind ook regelmatig dingen te ondernemen.

Zo ga ik nog regelmatig met vriendinnen weg. Even de stad in, lunchen, of gewoon thuis gezellig een bakje thee drinken. Ik vind het dan wel eens fijn dat Mila er even niet bij is. Als ze er bij is ben je toch veel met haar bezig en gaan de gesprekken soms onbewust ook veel over baby’s.

Mijn vriend en ik proberen ook samen nog vaak dingen te doen. We hebben 3 paar ouders (mijn ouders zijn gescheiden) die om de hoek wonen en die willen zo nu en dan wel even oppassen. Zo kunnen wij samen een middagje naar de sauna, uit eten of naar een feestje.

Wel vind ik het belangrijk dat Mila niet te vaak naar de oppas gaat. Het is en blijft ons kind. Met haar kunnen we ook nog veel doen. Het is alleen iets meer plannen maar ook met een baby kan je de stad in of naar vrienden en familie. Ook zorgen we ervoor dat ze niet 2x een avond achter elkaar naar de oppas gaat. Als ze in de avond bij een van onze ouders is slaapt ze vaak toch iets minder goed dan thuis in haar eigen bedje. Daarom vind ik het fijn als dit niet 2x achter elkaar is.

Ik denk dat wij het op dit moment allemaal prima geregeld hebben. We genieten volop van ons meisje maar ik merk dat ik de behoefde heb om soms ook even iets te doen zonder haar en dat is prima te doen. Soms gaat ze naar opa/oma of de pake’s/beppe’s maar natuurlijk is mijn vriend er ook vaak voor haar of als hij weg is ben ik er voor haar.

Hoe heb jij dit geregeld met je kindje? Ga jij vaak iets doen zonder je kind?

Liefs, Dita Rithika.

Tags: ,

4 reacties


  14 mei 2016


  Heel goed dat je dit doet! Ik vind het ook zo belangrijk! Michiel en ik doen dit dan ook en een poosje terug waren we lekker een nachtje weggeweest :) stiekem best lang dan, maar zo de moeite waard!


  14 mei 2016


  Ja, erg belangrijk. Ee nachtje weg is ook gezellig!  14 mei 2016


  Ik denk dat het belangrijk is om ook nog eens dingen samen met je partner te doen zonder kind erbij of om even bij te kletsen met vriendinnen. Dus ik vind zeker dat je het goed doet zo! :-)  15 mei 2016


  Lastig he, om daar voor jezelf een goede balans in te vinden. Het is wel goed hoor om ook aan jezelf te blijven denken en soms eens iets voor jezelf te gaan doen. Ik had in het begin ook de neiging om zoveel mogelijk thuis te blijven, gewoon omdat ik niets liever deed dan bij mijn kindje zijn.Laat een reactie achter