En dan ineens gaat je kind naar de basisschool. - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
10.03.2020 | Geplaatst in Mama | 0 reacties

Begin januari was het zover, de juf van Mila haar school kwam langs voor een huisbezoek. Omdat ik zelf ook in het onderwijs werk was het allemaal niet nieuw voor mij wat juf vertelde. Ook Marco wist de meeste dingen wel maar altijd fijn om even kennis te maken en te horen hoe het er aan toe gaat op school.


Een week later mocht Mila voor het eerst proefdraaien. We kozen er voor om dit op een vrijdag te laten doen want zo konden wij haar samen brengen en halen. Vonden wij wel prettig voor de 1e dag. Mila had er ontzettend veel zin in! Deze papa en mama vonden het erg spannend. 

De afgelopen 4 jaren zijn om gevlogen. Wat hebben we genoten van de tijd dat Mila thuis was. Ook al ging ze vaak 1 tot 2 dagen naar het kdv/peuters, van de tijd samen hebben we echt genoten! De dagen samen bestonden dan ook vaak uit leuke dingen doen. Even boodschappen doen en ergens wat drinken of lunchen, langs een vriendin of er op uit. Nu zien mijn vrije dagen er heel anders uit. Maar ik geniet hier inmiddels ook volop van. Even door huis of boodschappen doen gaat toch net wat sneller zonder kind in huis die constant je aandacht vraagt.

De eerste dag moest ik er wel aan wennen om in de ochtend 2 bakjes klaar te maken. Op de school waar Mila zit hebben ze een continurooster (super fijn!) dus ze eten op school. Mila krijgt een bakje met fruit mee, een brood bakje en 2 bekers. Een voor bij het fruit en een voor bij het broodje. Dan natuurlijk zelf nog eten ‘s ochtends en aankleden etc. Even een ander ritme vinden maar inmiddels na een maand weten wij niet beter.

Mila vindt het erg leuk op school. Het voordeel was ook dat ze veel kinderen al kenden van de kinderopvang en peuteropvang. Ook haar vriendinnetje zit bij haar in de klas dus zeker de eerste dagen had ze daar ook wel wat steun aan. 1x In de week heeft ze gym, dit vindt ze nog wel spannend. Maar dit komt vooral omdat het door een meester wordt gegeven. Hier moest Mila nog erg aan wennen, net als de bso trouwens. Op maandag gaat ze naar de bso en ook dit vindt ze nog spannend. Als ze er eenmaal is gaat het gelukkig wel goed.

Zoals jullie op mijn Instagram wel hebben kunnen lezen vond ik het allemaal best spannend en keek echt wel op tegen dit moment. Maar zoals veel dingen, het went super snel. 

Inmiddels is het een dikke maand verder. Mila gaat 5x per week naar school tot 14.00uur. Zo nu en dan speelt ze met een vriendinnetje maar ze kiest er ook vaak voor om lekker thuis te zijn. Even bijkomen en lekker zelf spelen. Zoals ik al zei gaat ze 1x in de week naar de bso en daarnaast nog 1x naar opa/oma of pake/beppe. Het is wel erg prettig dat wij haar zelf 3x in de week kunnen brengen en halen. En zo blijft er nog genoeg tijd over om te spelen of samen nog wat te doen.

Een hele nieuwe fase maar ontzettend leuk!

Keek/kijk jij ook zo op tegen dit soort momenten? En hoe hebben jullie het met werk en opvang geregeld?

Liefs, Dita Rithika

Attachment.png

0 reacties


Laat een reactie achter