Een nieuwe woning opknappen met betaalbare trucs - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
05.09.2016 | Geplaatst in Wonen | 0 reacties

Een nieuwe woning opknappen met betaalbare trucs

samenwerking/advertentie/advertorial

Ben je van plan te verhuizen naar een woning die wel een opknapbeurt nodig heeft? Voordat je overhaast contact opneemt met verhuisfirma’s is het goed om eerst goed in beeld te brengen wat er moet gebeuren aan de woning en hier een kostenplaatje van te maken. Om de woning snel opnieuw te doen stralen tegen relatief lage kosten hebben wij enkele tips voor je.

Waarom thuis zijn zo fijn is ♥

1. Showroom modellen
Heb je niet erg veel geld te besteden maar wil je wel graag een nieuwe keuken en/of badkamer? Er zijn veel sites die showroommodellen aanbieden tegen een sterk verlaagde prijs. Deze kosten soms zelf enkele duizenden euro’s minder dan een nieuw model. Hierdoor krijg je veel meer ruimte in je budget om overige werkzaamheden uit te voeren.

2. Een nieuw laagje verf kan geen kwaad
Wanneer de voorgaande eigenaren huisdieren hebben gehad of gerookt hebben in de woning is het verstandig om al het behang en de verflagen te verwijderen. Deze geuren blijven hier namelijk in vast zitten en zijn moeilijk te verwijderen. Om de woning weer lekker fris te krijgen is het dus verstandig de muren opnieuw te schilderen. Dit werk kun je prima zelf uitvoeren. Mocht je dit toch niet zelf aandurven verwijderen dan in ieder geval het huidige behang of de verflagen zelf.

3. Een nieuwe uitstraling van het exterieur
De gevel en het dak van een woning zijn net zo belangrijk als de binnenkant. De kosten van dakwerken en gevelwerken zijn relatief laag. Door de dakpannen en gevel te reinigen ziet een woning er vanaf de buitenkant bijna weer als nieuw uit. Is het dak erg vervallen dan is een overzetdak overigens vaak goedkoper dan het plaatsen van nieuwe dakpannen. Dakdekkers kunnen deze binnen één dag plaatsen.

4. Leg je vloer zelf
Kies voor een vorm van voorbekleding die je zelf kunt leggen. Kliklaminaat is erg eenvoudig zelf te leggen en is in honderd verschillende stijlen te verkrijgen. Met een goede ondervloer is dit een uitstekende en betaalbare vorm van vloerbekleding die ook voldoende geluidsdempend werkt. Lichte vloeren zijn erg modern tegenwoordig en vooral bij wat kleinere woningen geven zij de indruk dat er meer ruimte ontstaat.

5. Bespaar op diensten die je niet zelf kunt uitvoeren
Vergelijk zoveel mogelijk offertes voor klussen die je niet zelf kunt uitvoeren aan je woning. Denk hierbij aan een dakdekker of een isolatie specialist. Het vergelijken van offertes voor het opknappen van je woning kan je soms wel 30% op de prijs besparen. De consumentenbond raadt daarom altijd aan minimaal 3 offertes te vergelijk voor renovatiewerken voor je een keuze maakt.
Breng dus voor je aan de verhuizing begint goed in kaart op welke werkzaamheden je kunt besparen en welke klussen allemaal zelf uitgevoerd kunnen worden. Zelfs op de kosten van verhuizers kan uiteindelijk bespaard worden door offertes te vergelijken. Heb je een beperkt budget dan moet je altijd het onderste uit de kan halen.

0 reacties


Laat een reactie achter