Een kindvriendelijke badkamer - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
18.01.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 0 reacties

Dit is een gastartikel
Een kindvriendelijke badkamer

Iedere (aanstaande) moeder zal kunnen beamen dat op het moment dat je kinderen krijgt de kamers in huis er opeens heel anders uit gaan zien. Plotseling ligt er overal gevaar op de loer. De voorheen zo onschuldig lijkende keuken is nu opeens een kamer waar iemand zich overal aan kan snijden of verbranden. Net zoals de keuken is ook de badkamer een plek waar het gevaar overal op de loer ligt voor kleine kinderen. Om dit te voorkomen moeten we de badkamer meer kindvriendelijk maken. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

f010e564ced34e03a7d903ce70048f71
Bron foto

Houd gevaarlijke objecten buiten bereik
Zorg ervoor dat alle potentieel gevaarlijke objecten voor een kind buiten bereik worden gehouden. Hierbij moet je denken aan medicijnen, haarföhns, mondwater en zelfs flessen shampoo. Al deze spullen die de kleine in kan slikken moeten veilig worden opgeborgen in een gesloten kast.

Temperatuurregelaars
Uiteindelijk zullen kinderen uitvinden hoe de kraan in de badkamer werkt. Hierdoor ontstaat er ook een risico dat een kind zichzelf kan branden aan heet water uit de kraan. Om dit te voorkomen kunnen er temperatuur regelaars op de kraan worden gezet. Met deze regelaars kan de temperatuur van het water gemaximaliseerd worden.

Voorkom uitglijden
De meeste badkamers zijn van een tegelvloer voorzien. Tegels zijn namelijk perfect waterdicht, hebben een lange levensduur, zijn hygiënisch en geven de badkamer ook een relaxte sfeer. Een nadeel aan de tegels is wel dat deze soms glad kunnen worden doordat het water op de tegels blijft liggen. Drukke kinderen die een badkamer in komen rennen kunnen hierover uitglijden en zichzelf lelijk bezeren. Dit uitglijden kunnen we voorkomen door antislip matten in de badkamer te plaatsen. Deze matten zijn te koop in de meest doe-het-zelf zaken in Nederland.

Je kind de gevaren leren
Het allerbelangrijkst om ongelukken met kinderen in de badkamer te voorkomen is je kinderen de gevaren van de badkamer leren. We moeten kinderen leren om niet met kranen te spelen. Ook is het beter om altijd te zitten in de badkamer waar makkelijk kan worden uitgegleden. Rennen is natuurlijk helemaal uit den boze. Dit zijn de basisregels die ieder kind zou moeten leren qua gedrag in de badkamer. Echter omdat kinderen onvoorspelbaar zijn en alles nog moeten leren is het toch een slim idee om deze voorzorgsmaatregelen te treffen.

Bron artikel: loodgieterszwijndrecht.nl

0 reacties


Laat een reactie achter