Een geplande keizersnede - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
24.02.2016 | Geplaatst in Mama, Persoonlijk, Zwangerschap | 13 reacties

Dit verhaal heb ik geschreven in de ochtend op 3 februari. De dag dat onze lieve Mila is geboren.

Al van jongs af aan leek het mij helemaal niets om ooit natuurlijk te moeten bevallen. Ik had ooit eens een bevalling op tv gezien en vond het zo eng! Ik heb altijd gezegd, doe mij maar een keizersnede. Niet wetende wat het allemaal inhield.

03

Toen mijn vriend en ik voor een kindje wilden gaan bleek dit al snel te lukken. Wat waren we dankbaar en gelukkig. In mijn zwangerschap heb ik de afleveringen van ‘Birth Day’ gekeken. In dit programma ging een Belgische journaliste naar verschillende landen om te kijken hoe een baby daar ter wereld komt en hoe het voor een kindje is om in dat land ter wereld te komen. Zeker de moeite waard om eens terug te kijken, volgens mij kan dit wel via NPO gemist.

Ook gingen ze in een aflevering naar India. Dit trok mij natuurlijk heel erg. Je zag hoe die Indiase vrouwen bevielen. In een klein kamertje met tig vrouwen op bedden van ijzer. Heel heftig om te zien. Ook werden ze vaak na een korte tijd al weer buiten gezet met hun kindje en moesten ze zich maar redden. Ik had toen echt zo iets ‘Als zij dit zo kunnen dan kan ik het hier in Nederland helemaal’.

Mijn zwangerschap verliep heel voorspoedig. Ik heb eigenlijk 9 maanden lang nergens last van gehad. Tot op de laatste dag voelde ik mij top fit! Ik was nog lekker actief en ook dit was allemaal prima te doen. Ik probeerde zo gezond mogelijk te eten, maar ook af en toe een lekkere snack tussendoor als ik hier zin in had. Doordat mijn hele zwangerschap zo voorspoedig verliep heb ik ook totaal geen stress gehad. Nu heb ik sowieso weinig last van stress maar ik keek ook niet meer op tegen de bevalling. De baby moest er toch uit en ik had zoiets van ‘We zien wel’. Ik liet het allemaal op mij af komen.

In week 27 bleek de baby in stuit te liggen. Na een mislukte draaipoging hebben we wel bewust voor een keizersnede gekozen. Een stuit bevalling leek mij niets.

Op het moment van typen is het 3 februari 2016, 06.00 uur en moeten we over 2,5 uur in het ziekenhuis zijn. Ons kindje wordt straks gehaald. Heel onwerkelijk allemaal, vorige week wisten we al dat ons meisje vandaag ter wereld zou komen (als de weeën niet eerder zouden beginnen natuurlijk). Ons laatste weekend samen zonder kindje is geweest, ons leven zal heel anders worden maar oh zo mooi! Samen met mijn lieve vriend een kindje krijgen, wat kijken we er naar uit.

En dat het een keizersnede wordt, ik denk dat dit gewoon zo heeft moeten zijn. Ondanks dat ik niet meer opkeek naar een bevalling heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik perse natuurlijk moet bevallen.

We zullen zien hoe deze dag gaat verlopen en laten ook deze dag maar lekker op ons af komen. Het enige wat telt is dat ons lieve meisje gezond en wel ter wereld komt.

Op dit moment is onze lieve Mila al weer 3 weken. Alles gaat goed en ook ik voel me helemaal top! Binnenkort komt mijn bevallingsverhaal op mijn blog.

Liefs, Dita Rithika.

13 reacties


  24 februari 2016


  Mooi geschreven Diet! Xx


  24 februari 2016


  Dank je wel!  24 februari 2016


  Van harte gefeliciteerd met je dochter, dat heb ik helemaal gemist. Gek idee he van de geplande keizersnede. Ik had er ook twee. Mijn kindjes kwamen dan alsnog vanzelf, maar bij de tweede vond ik het besef dat ze er binnen een half uur zou zijn ook zo onwerkelijk.


  24 februari 2016


  Ja gek idee he! Ik heb jou blog laatst ook gelezen. Leuk om te lezen :)  24 februari 2016


  Het lijkt me héél gek om een geplande keizersnede te hebben. Aan de andere kant ook wel een opluchting, want straks zit je 2 weken na je uitgerekende datum nog te wachten, bij wijze van. Ik heb ooit eens een keizersnede gezien in real life, tijdens stage in het ziekenhuis en nee.. Maar als het moet, dan moet het. Gelukkig ligt ons kindje nu goed en al een beetje ingedaald.


  25 februari 2016


  Haha ja. We zeiden toevallig deze week nog dat Mila bij een normale bevalling ook best pas nu op de wereld had kunnen komen. Ik ben ook zo benieuwd naar jullie kleine man.  25 februari 2016


  Hi, ik ben nieuw hier! Leuke blog.
  Ja, veel vrouwen hebben de drang perse natuurlijk te willen bevallen en dat had ik ook niet. Ik had zelfs het gevoel dat het een keizersnee werd en dat was ook zo. De eventuele volgende zwangerschap wordt dus ook een geplande keizersnee en ik vind dat eigenlijk prima.. hoewel de afgelopen x met spoed was en de volgende gepland zou gaan, dat lijkt me wel gek idd.


  25 februari 2016


  Welkom op mijn blog Lonneke! Ik vond een geplande keizersnede wel fijn maar idd ook best gek ;)  25 februari 2016


  Ik heb het allebei gehad: een spoedkeizersnede en een geplande. Mijn eerste zwangerschap liep ook prima, en toen ik 2 weken overtijd was, zou ik worden ingeleid. Toeval wilde dat de vliezen de nacht voor de inleiding braken en de bevalling op gang kwam. Ik zal je de details besparen, maar na 19 uur weeën en wee-opwekkers en persweeën en slechts 6 cm ontsluiting is besloten over te gaan tot een keizersnede. En toen bleek dat dochterlief er nooit ‘normaal’ uit had gekund, omdat ze met haar hoofd scheef voor de uitgang lag. Ze had de spildraai nooit kunnen maken. De keizersnede is me toen zo tegen gevallen. Ik was helemaal kapot van 19 uur weeën en mijn herstel heeft toen ontzettend lang geduurd. Bij mijn tweede zwangerschap bleek al snel dat de kleine man ook een flink grote baby was (dochterlief 54 cm en 4395 gram!!), en omdat ik niet weer zo’n bevalling als de eerste keer wilde, heb ik gevraagd om een geplande keizersnede. De gynaecoloog heeft daar toen mee ingestemd, en zoonlief is met 39 weken en 6 dagen gehaald, en was ook 54 cm en 4400 gram.. Kan je nagaan wat dat geworden zou zijn als hij ook 2 weken overtijd was geweest. En dit keer is het me zooo ‘meegevallen’. Ik ging uitgerust de OK in en mijn herstel was dit keer 100.000 keer beter dan bij de eerste keizersnede. Ik ben dus heel blij met mijn keuze.

  Het was echt wel gek om te weten dat op moment X je kindje ter wereld is, dat is met een gewone bevalling natuurlijk niet zo.
  En ik kan me helemaal voorstellen dat je geen stuitbevalling wilde doen, dat lijkt me ook heel vreemd (en eng!).


  25 februari 2016


  Jeetje wat een verhaal! Ik denk zeker dat ik mij ook zo goed voel zo snel omdat ik niet uren in de weeën enzo heb gezeten. Fijn dat je bij je 2e kindje ook sneller bent hersteld.  25 februari 2016


  Leuk lezen zeg, en proficiat met de kleine meid :)
  Bij ons was er ook een datum gepland, maar niet voor een keizersnede, wel voor een ingeleide bevalling… Dus ja, als het er niet voor gebeurde, dan wist iedereen wel, oh, dat is de dag!
  En alles ook super verlopen, een klein meisje op de wereld gezet :)  28 februari 2016


  Gefeliciteerd met Mila! Mijn zoontje lag ook in een stuit en ik koos zonder moeite voor een geplande keizersnede. Sommige vragen hebben daar echt moeite mee en voelen zich gefaald. Maar ik snap dat niet helemaal. Mijn kind wilde ik via de meest veilige manier op de wereld zetten, nadat ik hem bijna 9 maanden zou hebben gedragen. Hoezo falen? Volgens mij gaat het om dat einddoel, dus ik had er geen moeite mee.

  Wat ik wel erg jammer vond, is dat het een geplande zou moeten worden. Zo van: de verjaardag van mijn zoon is 4 december en hij is geboren om 14:15. Dat kwam namelijk beter uit in de agenda van de gynaecoloog. Daar zag ik echt tegen op. Dat zijn verjaardag bepaald zou worden door een agenda van iemand anders.

  Gelukkig was dat dus niet zo. Voordat de datum gepland kon worden, braken mijn vliezen. Ik had weeën en mijn zoon meldde zich dus zelf. Geweldig. Zo heeft hij alsnog zijn eigen verjaardag kunnen bepalen en daar en ik erg blij mee. De kz verliep soepel en het herstel was appeltje eitje. Dat ik de weeën mocht meemaken vond ik echt een cadeautje :) En ik ben er dankbaar voor dat ik woon in een land als Nederland, waar ze de middelen hebben dat kinderen veilig geboren kunnen worden. Want in landen zoals India had ik helemaal niet moeten denken aan een keizersnede!


  29 februari 2016


  Bedankt voor je reactie. Ik ben ook zeker heel dankbaar dat wij hier wonen en alles zo goed is geregeld.Laat een reactie achter