Dreumes update - Mila 16 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
07.06.2017 | Geplaatst in Mama | 3 reacties

Inmiddels is het alweer 7 juni. Aangezien Mila 16 maanden is en de laatste update online kwam toen ze 12 maanden was vond ik het wel weer tijd voor een nieuwe. Vandaag een dreumes update – Mila 16 maanden.

20170605_142412-01

Eten/Drinken
Zoals jullie ook al in de 12 maanden update konden lezen eet Mila volledig met ons mee. Ze eet en drinkt nog steeds goed (hopelijk blijft dit zo).

Tussen 07.00 en 08.00 uur wordt ze wakker en eet ze een boterham. Meestal met pindakaas, dit is echt haar favoriete beleg. Daarbij drinkt ze een beker thee en vaak eet ze nog een banaan of ander stuk fruit bij het ontbijt. Mila drinkt uit een gewone beker. Hiermee zijn wij al vroeg begonnen, dit gaat natuurlijk nog wel eens mis maar over het algemeen gaat dit prima.

Rond half 10 krijgt ze wat fruit. Dit verschilt per keer wat voor fruit. Ze lust eigenlijk alles wel. Hierbij drinkt ze water of thee.

Tussen de middag eet Mila brood. Ze eet zo’n 2 boterhammen en soms nog een cracker of beschuit. Als we lekkere broodjes hebben of we gaan ergens lunchen dan eet ze wat er op de kaart staat. Tosti, pannenkoek etc.

In de middag krijgt ze nog een tussendoortje. Wat dit is verschilt met wat we in huis hebben. Een koekje, rozijntjes en in het weekend soms chips. Hierbij drinkt ze water, diksap/ranja of thee.

‘s Avonds eet ze eigenlijk alles wat wij ook eten. Heel soms krijgt ze nog een potje. Dit is als wij later eten (als Mila in bed ligt. Dit komt overigens heel soms voor). Ik zorg er wel voor dat we altijd wat potjes in huis hebben voor dit soort momenten. Het wisselt erg per dag of Mila goed eet in de avond of niet. Soms eet ze alles op en soms eet ze bijna niets. Wij maken hier geen strijd van. Ze groeit goed en is gezond. Verder eet ze de hele dag ook goed.
Na het eten krijgt ze bijna altijd een toetje. Dit is vaak yoghurt of kwark en zo nu en dan vla of met mooi weer een ijsje.

Slapen
Het slapen gaat nog steeds (klop af…) goed. Mila gaat rond 19.00 uur in bed en wordt rond 07.00 uur wakker. Soms wordt ze iets eerder wakker maar dan laten we haar even liggen. Met het warme weer van de afgelopen tijd had ze wel een beetje moeite met inslapen en laatst werd ze heel erg overstuur wakker. Misschien raar gedroomd ofzo, geen idee.

Overdag slaapt ze op de dagen dat ik vrij ben 1x. Op de dagen dat ik op de BSO werk doe ik haar in de ochtend nog wel even in bed. Aangezien ik haar pas half 2 weg breng is dat weer net wat te lang zo’n hele ochtend opblijven. Ze slaapt vaak zo’n 2 uurtjes.

Spelen
Zoals jullie al eerder konden lezen is het altijd een dingetje dat spelen. Vooral het alleen spelen. Als Mila met anderen is gaat het wel goed maar alleen spelen blijft ze lastig vinden. De ene keer gaat het wel beter dan de andere keer maar echt uren alleen spelen kan ze niet. Vaak ga ik er bij zitten op de grond, dit helpt wel. Zo kan ze wel even spelen zonder steeds bij ons om te hangen. Als wij op de bank zitten wil ze er altijd bij zijn. Op zich geen probleem maar ik zou het ook wel fijn vinden als ze haar zelf kon vermaken. Maar dit komt vast nog wel ;).

Als we wat met haar doen is het altijd dikke pret. Naar de speeltuin, boodschappen doen, op visite…Niet aan de hand, dit vindt ze prachtig! Ook tv kijken is de laatste tijd favoriet. Ze zegt zelf al ‘Nijna’ (Nijntje) en draait met de handjes (van het K3 liedje ‘handjes draaien’). Tv kijkt ze in de ochtend en in de avond. Overdag laten we haar eigenlijk geen tv kijken.

Opvang
Mila ging altijd 1,5 dag naar de opvang. Sinds kort is mijn rooster gewijzigd en wisselt het nogal qua werktijden. Dit betekent ook dat Mila haar opvang dagen wisselen. Op dinsdag middag gaat ze nog wel steeds naar mijn moeder. De overige dagen vaak naar het KDV, opa en oma en op vrijdag is mijn vriend thuis dus hebben we geen opvang nodig als ik dan moet werken. Totaal gaat Mila nu nog steeds zo’n 1,5 dag naar de opvang en 1 dagdeel naar opa/oma.

Het is wel erg fijn om 3 opa’s/oma’s in de buurt te hebben want zo kunnen wij ook uit eten, een nachtje of dagje weg zonder dat we heel veel van ze vragen qua oppas. Dit gebeurt niet wekelijks maar wel regelmatig. Mila vindt het prachtig bij opa/oma, wij hebben even een moment samen en de opa’s/oma’s vinden het heerlijk om met Mila te zijn.

20170525_141500-01

Verder is Mila een heel pittig meisje. Ze heeft heel sterk haar eigen wil en laat haar duidelijk horen als ze het ergens niet mee eens is. Op zich fijn maar soms mag het van mij wel iets minder want het kan erg vermoeiend zijn.
Ze begint steeds meer te praten en begrijpt ook steeds meer. Ik blijf het bijzonder vinden om de ontwikkeling van je eigen kind zo te zien. Oh en ook niet onbelangrijk, sinds deze week loopt ze los! :) Soms nog wat onstabiel maar ik ben super trots!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze update te lezen.

Liefs, Dita Rithika.

3 reacties

  Feinette

  8 juni 2017


  Wat knap dat ze los loopt!
  Fijn om te lezen dat het goed met haar gaat. Mooie foto’s van Mila.


  10 juni 2017


  Dank je wel Feinette!  10 juni 2017


  Leuke foto’s en wat knap dat Mila uit een beker drinkt! Mijn zoontje kan dat pas sinds kort en die is nu (bijna) 2. Bij de volgende ga ik er eerder mee beginnen! Het was overigens uit pure gemakzucht dat ik dat niet deed, want ik had geen zin in water over de vloer…Laat een reactie achter