Dreumes update - Mila 12 maanden - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
28.02.2017 | Geplaatst in Mama | 3 reacties

Margriet-FotografieDSC_5447

Foto gemaakt door Margriet-fotografie

Het is vandaag 28 februari. Mila is inmiddels bijna 13 maanden. Zoals je van mij gewent bent schrijf ik regelmatig een update over haar. In haar 1e jaar deed ik dit om de maand. Er veranderde natuurlijk vaak iets. Nu verandert er niet veel maar toch zal ik regelmatig een update delen. Zelf vind ik dit ook altijd erg leuk om te lezen op andere blogs. Mocht je benieuwd zijn naar Mila haar schema op dit moment, lees dan zeker even verder.

Eten/Drinken
Mila eet en drinkt zo goed als volledig met ons mee. Ze is dol op eten (van wie zou ze dat toch hebben? ;)) en dit gaat dan vaak ook erg goed. Wil Mila niet goed eten/drinken dan is ze niet helemaal fit.

Tussen 7.00 en 8.00 uur wordt ze wakker. Ze krijgt een fles van 120ml water en 4 schepjes melkpoeder. Daarbij eet ze 1 boterham.

‘s Ochtends rond half 10 eten we fruit. Dit is vaak vers fruit in stukjes. Ze is gek op mandarijn en sinaasappel. Maar ook ander fruit vindt ze heerlijk. Soms maak ik een smoothie en dit eet zij dan ook.

Tussen de middag krijgt ze vaak 1 broodje en een cracker. Qua beleg is ze dol op pindakaas en smeerkaas. Ander beleg eet ze ook wel maar deze 2 zijn favoriet. Soms eten we een tosti of eten we buiten de deur en dan eet Mila ook gewoon mee.

‘s Middags krijgt ze nog een tussendoortje. Dit kan een soepstengel zijn, een rijstwafel maar ze krijgt ook wel eens een koekje of rozijntjes.

Tussen 17.30 en 18.00 uur gaan we avond eten. Ook dit eet Mila vaak met ons mee. Zo nu en dan krijgt ze nog een potje of een kliekje van een vorige dag. Dit is alleen als wij pizza eten of laat thuis zijn uit ons werk. Mila eet dan soms bij onze ouders. Soms eten we nog een toetje.
Voor het slapen gaan krijgt ze nog een fles. Vaak ook 120ml water en 4 schepjes melkpoeder.

Qua drinken krijgt ze vaak water en vaak 1x per dag diksap. Als we weg gaan krijgt ze ook wel eens een pakje appelsap. Ik vind het wel belangrijk dat ze gezond leert eten maar wil zoetigheid ook niet helemaal verbannen. Wij eten ook regelmatig een koekje, toetje o.i.d. Mila mag dit dan ook. Alles wel met mate natuurlijk.

Slapen
Zoals jullie in de vorige updates al konden lezen gaat het slapen eigenlijk altijd erg goed. Wij mogen zeker niet klagen. Mila gaat ‘s avonds tussen half 7 en 19.00 uur in bed. Ze wordt vaak tussen 7 en 8 uur weer wakker. In het weekend wil ze nog wel eens langer slapen of bij ons in bed verder slapen tot een uur of half 9/9 uur. Overdag zit ze op dit moment echt tussen 1 en 2 slaapjes in. Zo nu en dan doen we haar in de ochtend nog even in bed. Zeker als ik half 2 pas hoef te werken op maandags en dinsdags. Dan gaat ze naar onze ouders/opvang en kan ze daar in de middag wat later in bed.
Als ze in de ochtend slaapt is dit meestal tussen 10 en 11 uur. En dan slaapt ze in de middag tussen 14.30 en 15.30/16.00uur. Slaapt ze in de ochtend niet dan gaat ze rond 12.00 uur in bed en slaapt ze vaak dik 2 uur of langer.

Spelen
Mila kan haarzelf steeds beter vermaken. Dit is ontzettend fijn, ook voor ons. Ze is dol op spelen met de Duplo, haar poppen en met speelgoed wat muziek maakt. Ze kan sinds kort ook lopen met ondersteuning en dit doet ze ook graag. Ze heeft een poppenwagen waar ze mooi achteraan kan lopen. Er in zitten is ook een groot feest trouwens, vooral als wij haar duwen! Buiten zijn vindt ze ook super leuk. Lekker op haar loopfiets, haar driewieler of wandelen.

Opvang
Mila gaat 4x per week weg omdat wij moeten werken. Zelf vind ik dit eigenlijk 1x te veel maar het is op dit moment even niet anders.
Op maandag middag gaat ze vanaf 13.30 tot 17.30 uur naar het KDV, op dinsdag dezelfde uren naar mijn moeder en haar man, op woensdag gaat ze van 08.15 tot 13.30 uur naar mijn schoonouders en donderdag een hele dag naar het KDV. Vrijdags zijn we met z’n 3 al vrij en dit is ook erg fijn.

Op maandag en dinsdag ben ik een groot deel van de dag wel bij Mila en op woensdag ben ik de middag bij haar. Ze vindt het erg leuk bij onze ouders, het is voor haar zo eigen en dit maakt het voor ons ook fijn om haar daar te laten. Ook op het KDV heeft ze het naar haar zin. Soms is het bij het weggaan nog wat lastig maar ze vermaakt haar prima daar. Wij vinden het erg belangrijk dat ze zo leert spelen met andere kinderen en daarom zijn we erg blij dat ze naar het KDV gaat.

Als wij eens een avondje weg gaan dan gaat Mila altijd naar een van onze ouders. Zoals ik al zei voelt dit ontzettend vertrouwd en erg fijn. Het is maar net wie van de 3 (mijn ouders zijn gescheiden) er kan.

Zoals je kunt lezen gaat alles zijn gangetje. Mila doet het goed. Het is een meisje met een eigen willetje maar stiekem vind ik dat ook wel leuk. Ze laat duidelijk merken als ze het er niet mee eens is en ze geeft goed aan wat ze wilt. Ze is vaak erg vrolijk en tevreden. Ook vind ik het steeds makkelijker worden. Eten we nu wat later dan maakt dat niet heel veel uit. Slaapt ze een dagje wat minder goed omdat we weg gaan dan maakt dit ook minder uit dan toen ze nog heel klein was. Wij genieten volop van haar en ik vind het ontzettend leuk om al die ontwikkelingen te zien.

20170224_150701-01

Liefs, Dita Rithika.

3 reacties

  Deepa

  1 maart 2017


  Wat fijn dat alles goed gaat met Mila :) leuk om te lezen!


  Feinette

  5 maart 2017


  Wat een mooie foto’s van Mila. Ik zach jullie zaterdagmiddag nog fietsen, bij Oranjewoud.


  Cindy

  15 maart 2017


  Aaah zo fijn dat het goed gaat met haar. Hier is Mels voorzichtig langs de bank aan het stappen, zo schattig. En hij zei gisteravond ineens tijdens het eten “Papa mama”, wauw. Dat eigen willetje herken ik wel hoor. En dat dol op eten ook haha!Laat een reactie achter