DIY: Ikea Duktig keukentje pimpen - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
19.01.2018 | Geplaatst in Inspiratie, Wonen | 5 reacties

Nog 2 weken en dan wordt Mila 2 jaar. Omdat ze dol is op spelen met haar servies hebben we besloten om haar een keukentje te geven op haar verjaardag. Zelf ben ik dol op het Ikea keukentje, de Duktig.
Via Pinterest en Instagram heb ik een aantal foto’s opgezocht en inspiratie opgedaan om het keukentje te pimpen. Benieuwd naar het resultaat en hoe ik dit heb gedaan? Lees dan verder.

20180119_123259

Ik heb er voor gekozen om 2 deurtjes te schilderen in een mint groene kleur, een achterwand te plaatsen, te behangen en de losse onderdelen (kraan, wasbak etc) zwart te maken. Met achterwand vind ik het keukentje erg leuk, vooral omdat deze bij ons tegen een muur komt te staan.

20180119_123308

Benodigdheden:

Ikea Duktig keukentje
– Marmer plakfolie (ik kocht deze van de Leen Bakker)
– Klein potje verf
– Mat zwarte spuitverf
– Schuurpapier
– Schilderstape
– Kwast en/of roller
– Houten plaat (68cm x 49 cm)
– Kleine spijkers
– Behanglijm
– Stippen behang (ik kocht deze van de Kwantum)

20180119_123318

20180119_123444 (2)

Als je alles uit de verpakking hebt gehaald kan je de losse onderdelen schuren. Daarna spuit je ze met de zwarte verf en laat je alles goed drogen. Zo nodig spuit je alles nog een keer. Voor het fornuis heb ik in het midden schilderstape geplakt zodat alleen het randje zwart werd.

Alles wat je wilt verven schuur je op en verf je in de gewenste kleur. Denk er om dat je de ramen ook weer goed beplakt met tape. Ik heb er voor gekozen om 2 deurtjes te verven en de rest zo te laten.

Voor het aanrechtblad rol je de folie uit en leg je het blad er op. Knip het op maat en probeer het folie er zo netjes mogelijk op te plakken, dit is best een priegelwerk, helemaal glad heb ik het helaas niet gekregen als je goed ziet. Het deel waar het gasfornuis en de wasbak komt kan je er uit knippen of snijden.

Voor de achterwand knip je het behang op maat. Smeer de behanglijm op het behang en plak dit netjes op de houten plaat. Het bovenstukje van het keukentje zelf is aan de binnenkant ook behangen zodat je naast het bovenste deurtje geen witte vlakken ziet.

Als je alles hebt geschilderd, gespoten en de plaat hebt behangen kan je het keukentje in elkaar zetten. De achterplaat moet nog wel even vast gespijkerd worden. Dit wil het beste met kleine spijkers.

20180119_123353 (2)

Het was best nog een werkje, waarvan ik eerst dacht ‘dit doe ik even’, bleek het toch best een klus te zijn. Maar ik hoop dat Mila het leuk gaat vinden. Zelf vind ik het keukentje zeer geslaagd en het zal ook erg leuk staan in onze keuken.

En dan hopelijk uren speelplezier voor je kindje!

Liefs, Dita Rithika

5 reacties


  19 januari 2018


  Hee Dita,

  Het keukentje voor Mila is echt leuk geworden!

  Liefs Suzanne


  24 januari 2018


  Dank je wel!


  Moniek

  25 januari 2018


  Mooi geworden zeg!???


  Karen

  20 januari 2019


  Hallo,

  Is de achterwand voor heel het stuk, of heb je het kleine stukje achter het kastje apart beplakt?


  21 januari 2019


  De achterwand is voor het hele bovenstuk. Deze heb ik eerst helemaal beplakt en daarna achter het keukentje bevestigd.Laat een reactie achter