Decoratieve technieken om je woning te pimpen - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
19.04.2016 | Geplaatst in Lifestyle | 0 reacties

Dit is een gastartikel
Decoratieve technieken om je woning te pimpen

Wanneer je toe bent aan vernieuwing in je woning, denk je al snel aan een schilder die heel je woonkamer omtovert. Daarnaast is het erg leuk om andere kleine spulletjes een nieuw leven in te blazen. Je laat niet alleen je inspiratie de vrije loop maar het scheelt je ook nog eens in de portemonnee.

1

Loop eens met een denkbeeldige kwast een rondje door je huis. Kijk wat je tegenkomt en bedenk welke tint je het zou willen geven. Denk hierbij niet alleen aan de bank of tafel maar ook aan een lampenkap en de bloempotten in de vensterbank. Zo kan je met krijtverf heel leuk te werk gaan op een stoffen lampenkap. Zelfs een stoffen stoel schilder je gemakkelijk met krijtverf. Wanneer je grote plannen hebt met je woonkamer en alle taken niet in je eentje af kan, denk dan eens aan hulp van een schilder. Maar wat kost een schilder nou precies als je het verven toch besluit uit handen te geven? Dat is geheel afhankelijk van de meubels en materialen die geschilderd worden.

2

Heb je al wat ideeën opgedaan? Dan is de eerste stap gezet. Naast het uitzoeken van de objecten die je wilt schilderen is het ook leuk om meubels te kopen in een kringloopwinkel en deze vervolgens op te pimpen. Kijk ook eens op marktplaats naar goedkope meubels die je makkelijk op kan knappen. Tussen al het speelgoed staat altijd wel een oud tafeltje of stoeltje die je alleen hoeft te schilderen en klaar! Op deze manier hoeft shoppen niet duur te zijn.

Zo is er voor elk meubel wel een frisse uitstraling mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het verven van kastjes, je plafond schilderen, grafische patronen aanbrengen en het gebruiken van muurstickers.

3

Wanneer je zelf geen inspiratie hebt, zijn er tegenwoordig heel veel workshops die je kunt volgen voor het pimpen van oude meubels in huis. Een schilder legt tijdens een workshop haarfijn uit wat te doen en op welke wijze, vervolgens kun je al deze trucjes gebruiken om je meubels een nieuw leven in te blazen zonder het direct bij het grof vuil te zetten. Dus pak die kwast en maak van je woning een herboren paradijsje!

0 reacties


Laat een reactie achter