De Trowback TAG - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
13.12.2014 | Geplaatst in Persoonlijk | 8 reacties

Vandaag vul ik de Trowback TAG in voor jullie. Op verschillende blogs heb ik deze tag voorbij zien komen en ik vind het een hele leuke tag.

In welk jaar ben je geboren?
Ik ben geboren in het jaar 1989. Als ik dit zo typ dan klinkt dit echt al als heel lang geleden.

Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was? Zo ja, laat eens zien.
DSC_5360  DSC_5362  20866385_120_120_ZWIA  SONY DSC

Op de eerste foto ben ik denk ik een jaar of 9, op de 2e denk ik een jaar of 12, de derde een jaar of 13 en op de 4e foto ben ik denk ik een jaar of 15.

Welke TV shows keek je als kind?
Vroeger, toen ik heel klein was keek ik altijd naar Sesamstraat. Later keek ik vaak naar Bobby’s world en Beugelbekkie. Dit vond ik zo leuk!

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?
Vroeger wilde ik graag juf worden. Dit is toch een soort van gelukt. Ik ben onderwijsassistent en pedagogisch medewerkster. Ik heb de Pabo ook een paar weken gedaan maar dit was toch niet wat ik wilde.

Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?
Ik speelde vroeger graag met de Duplo/Lego en met poppen. Ook speelde ik graag schooltje en dan wilde ik graag de juf zijn.

Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?
De katten in de droger doen. Nu zul je denken, katten in de droger.. uuh ja.. inderdaad. Wij hadden eens jongen katjes en er zouden mensen komen kijken voor de katjes, dit vond ik niet heel leuk dus toen verstopte ik ze maar in de droger. Gelukkig heb ik die niet aangezet..maar toch, dit was ook best wel heel gek.

Drie liedjes die je als kind geweldig vond.
Echt specifieke liedjes die ik heel leuk vond heb ik niet echt. Wel vond ik bepaalde artiesten erg leuk. Dit waren Solid Harmonie en Destiny’s Child. Verder luisterde ik graag naar de hitzone cd’s.

Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween?
Aan Carnaval/Halloween deden wij nooit. Wel hadden en hebben we nog steeds bij ons in het dorp elk jaar optocht. Ook de school deed hier aan mee. De ouders maakten dan een praalwagen en wij als kinderen moesten daar op zitten. Altijd een hele belevenis. Zo ben ik al eens iemand geweest die op een trompet speelde in een orkest en een eskimo.

Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.
Mijn buurmeisje/vriendinnetje en mijn moeder en ik gingen een keer naar de winkel. We moesten ook even langs de slager en als kind krijg je vaak een plakje worst. De verkoopster zei tegen mijn moeder ‘uw dochter (wijzend naar mijn vriendinnetje met blond haar) wil vast wel een plakje worst maar mag het vriendinnetje van haar (wijzend naar mij) ook wel een plakje worst of niet?’ De verkoopster dacht dat ik het vriendinnetje was en dat ik wellicht geen vlees mocht. Toen mijn moeder zei dat ik haar dochter was wist die vrouw even niet waar ze moest kijken. En wel vaker heb ik dit soort dingen meegemaakt. Mensen vinden het ook altijd erg raar dat ik Fries spreek (mensen, ik was 4 maanden toen ik naar Nederland kwam, dan spreek je nog niet! :P). Dit krijg ik trouwens nog wel eens te horen, dit heeft niets met leeftijd te maken.

Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was?
Sokjes die mijn lieve beppe altijd ging breien, mijn geboorte tegel en nog een jurkje.

Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?
Vast genoeg dingen maar ik kan ze me zo even niet herinneren.

Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind?
Echt hele enge dingen heb ik als kind niet meegemaakt. Wat ik me nog wel kan herinneren is dat mijn moeder een keer een aanrijding had met de auto. Hierdoor kwam degene die ze aanreed in de sloot terecht (gelukkig niets ernstigs overigens). Ik zat toen bij mijn moeder in de auto en vond dit, vooral de eerste paar weken na dit ongeluk wel erg eng. Ik vroeg toen steeds ‘wie rijdt er, heit of mem?’.

In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?
In heel veel dingen. Vooral het feit dat alles digitaal gaat. Dat was vroeger niet zo. Wij hadden op een gegeven moment voor het eerst internet en toen mocht ik er maar kort op. Ik zat regelmatig op MSN maar dit kon niet te lang want dat was veel te duur. Als ik nu al zie hoe de kinderen op mijn werk omgaan met een tablet, computer etc. Dit was er toen ik zo oud was nog niet eens.

Als je deze tag ook wilt overnemen, doe dit gerust!

Liefs, Dita Rithika.

8 reacties


  13 december 2014


  Wat een leuke tag! Volgens mij heb ik deze nog niet eerder gezien. Die eerste foto is heel erg cute!  13 december 2014


  Wat een leuke foto’s van jou van vroeger. En leuk dat je die spulletjes hebt bewaard!


  Deepa

  13 december 2014


  Wat een ontzettend leuke tag. Leuk dat je wat foto s deelt van dat je jong was :)


  Feinette

  13 december 2014


  Leuke tag. Mooie foto’s!  14 december 2014


  Wat leuk om te lezen! En helemaal met de foto’s erbij, je bent niet heel erg veranderd qua trekken… Dat wat je beschrijft over dat voorval met je moeder, vriendin en jij en dat plakje worst…zo herkenbaar als ik met mijn blonde vriendin en blanke moeder ging winkelen! Ik werd ook altijd gezien als vriendin van de blonde dochter, tja, meestal is het natuurlijk wel het geval, even omdenken voor de ander ;)  14 december 2014


  Wat een mooie tag! Vroeger zat ik steevast elke avond te msn’en met vriendinnen tijdens het huiswerk. Zo raar dat dat opeens verdween .

  Dita Rithika

  14 december 2014


  Ja msn, deed ik ook zo vaak!  14 december 2014


  Leuk om te lezen!Laat een reactie achter