De 25 food vragen - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
26.11.2014 | Geplaatst in Eten & Drinken | 1 reactie

Pauline van Uit Pauline’s keuken bedacht deze #25foodvragen. Aangezien ik dol ben op alles wat met eten te maken heeft vulde ik deze ook in.

Wat is je favoriete ontbijt?
Wat ik eet qua ontbijt wisselt nogal. Soms eet ik een smoothie (vooral in het voorjaar/zomer), soms brinta, soms yoghurt met fruit en/of muesli en soms gewoon een boterham met kaas. Als ik moet kiezen dan ga ik voor Griekse yoghurt met cruesli en een banaan.

DSC_4764

Hoe drink je je koffie?
Tot voor kort dronk ik eigenlijk nooit koffie want ik vond het nooit heel lekker. Nog steeds drink ik niet veel koffie maar als ik ergens ga lunchen dan drink ik graag een latte macchiato. Thuis maak ik soms weekends eens koffie maar dan vaak uit zo’n zakje.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik heb niet echt een lievelingsbroodje. Vaak wel een standaard broodje wat ik bij verschillende restaurants in de buurt neem. Ik hou wel van een broodje carpaccio, iets met kip, kaas of Italiaans.

Soep of salade?
Zeker een lekkere salade. Ik ben niet echt van de soep. Een salade kan ik altijd wel eten, lekker rijk gevuld in de winter en in de zomer een iets wat lichtere variant.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik ben dol op kookboeken en kook er ook soms wel uit. Ik vind het vooral erg fijn als kookboeken er mooi uit zien. Mooie vormgeving, foto’s, lettertype etc. Mijn favoriet op dit moment is Easy Peasy.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Lastig, ik ben dol op chocolade maar echt ander snoep niet echt. Ik denk dan toch nooit meer zoet. Chips, kaas en andere hartige hapjes zijn zoooo lekker!!

Welke keuken (land) is je favoriet?
De Italiaanse keuken. Echt mijn nummer 1!

DSC_4007

Wat is je favo foodfilm?
Ik ben niet zo van de films dus ik heb eigenlijk geen idee.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chocolade, maakt niet uit wat voor soort. Alle chocolade is lekker.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb qua eten betreft niet echt een inspiratiebron. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Van andere blogs, Pinterest, Instagram en 24 Kitchen.

Thuis koken of uit eten gaan?
Allebei. Ik ben dol op koken en kan hier echt van genieten. Een gerecht bedenken, boodschappen er voor doen en lekker lang in de keuken staan. Maar uit eten gaan vind ik ook heerlijk. Lekker met een wijntje er bij en genieten van een uitgebreid diner.

High end of Low profile?
Low. Ik hou wel van netjes en chique maar ben niet zo van het hele chique.

Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb een aantal waar ik dol op ben. Om te lunchen vind ik ‘t Gerecht in Heerenveen echt een aanrader, ook voor de borrel trouwens. Qua diner vind ik ze niet heel goedkoop. El Pacho in Heerenveen is ook een fijn restaurant (Mexicaans). En bij Cook & Ny in Sneek kan je lekker taps eten. Ook niet heel erg budget trouwens. Maar eigenlijk kan je hier in de buurt op veel plekken wel lekker eten. Ik vind het ook altijd wel erg leuk als je er gezellig en fijn kunt zitten, dat het er mooi uitziet.

Boodschappen doe ik bij…
Vaak bij de Lidl, maar ook regelmatig bij de Albert Heijn en Jumbo. En voor groenten en/of fruit ga ik ook regelmatig naar de toko.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Erg lastig om te beantwoorden want ik heb zo veel lekker gegeten. Maar als ik dan moet kiezen. Een heerlijke pizza ergens in Little Itali in New York. Dit was zo lekker dat we er 2x zijn geweest om te eten. Misschien ook de hele sfeer die er om heen hing wat het nog meer bijzonder maakte.

Wat is je favo cocktail?
Ik drink niet vaak een cocktail. Vaker neem ik een rood wijntje. Echt een favoriete cocktail heb ik dan ook niet. Als het maar lekker zoet en fris is.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston?? Geen idee wie dit is. Als ik dan moet kiezen, dan George Clooney maar.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een oven. Ik gebruik deze zo vaak!

Mijn favo snack is…
Erg lastig om er maar 1 te kiezen. Als ik dan echt moet kiezen, nacho’s met zelf gemaakte guacamole en salsa dip.

Wat zit er op jouw pizza?
Heel verschillend. Soms kies voor een vegetarische pizza maar ook pizza’s met vlees vind ik erg lekker.

Wat lust je echt niet?
Ik heb niet echt iets wat ik echt niet lust. Wat ik niet heel lekker vind is spruitjes, erwtensoep, geitenkaas en bitterkoekjes.

DSC_3873

Mijn favoriete foodblog is…
Uit Pauline’s keuken.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik heb nog nooit iets heel geks gegeten dat ik weet.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik heb veel lekkers gegeten dus heb niet veel wensen meer. Er komt vast en zeker ooit weer eens iets heel lekkers bij.

Ik kan niet leven zonder…
Qua eten/drinken. Thee en chocolade.

Wil je deze tag overnemen, dat mag altijd. Maar de credits gaan naar Pauline ;).

Liefs, Dita Rithika.

Je kunt op de foto klikken voor het recept.

Tags: , , ,

1 reactie


Laat een reactie achter