De eerste keer varen met een baby - Rithika.nl | Persoonlijke lifestyleblog
29.05.2016 | Geplaatst in Mama, Persoonlijk | 4 reacties

20160521_141637

De eerste keer varen met een baby. Kan je überhaupt te varen met een baby? Is het wel veilig en hoe gaat dat dan? Vandaag vertel ik hoe wij de eerste keer met de boot weg gingen met Mila.

Vorige week zaterdag gingen wij voor het eerst met Mila te varen. Mijn vriend is opgegroeid met boten en was zelf ook nog heel klein toen hij voor het eerst op de boot ging.
Mila zal ook opgroeien met boten en zal straks beter kunnen varen dan ik (ik had voor ik mijn vriend heb leren kennen nooit iets met boten).

We gingen vorige week een middag te varen, niet gelijk een weekend, eerst maar even kijken hoe het zou gaan.

20160521_125343

De luiertas mee, wat eten en drinken en lekker gaan! Mila zit altijd in de maxi cosi. Natuurlijk zit ze daar geen uren in maar met het op de boot gaan wel en ook als we varen. Binnenin hebben we een net zodat ze straks ook lekker kan slapen in de boot zonder dat ze op de grond valt. En zodra het kan doen we haar natuurlijk een zwemvest om. Deze heeft ze al maar past nog niet.

20160521_135259

We gingen lekker in de buurt varen en hebben even bij een stijger aangelegd zodat Mila de fles kon krijgen. Onderweg kwamen we mijn schoonouders ook nog tegen en toen hebben we bij hun op de boot nog even een kopje thee gedronken. Mila vond het ook erg leuk!

20160521_142331

Varen met een baby kan dus prima. Denk wel om de veiligheid! Bij het overpakken van Mila van de steiger naar de boot zorgen we er voor dat we verder niets anders in de handen hebben. Zoals ik al zei krijgt ze zodra het kan een zwemvest om. Ook gaan we een net spannen aan de zijkant van de boot en binnenin is het ook veilig gemaakt zodat ze daar lekker kan slapen en spelen.

Zelf vond ik het ook erg spannend en was benieuwd hoe het zou gaan. Helemaal goed dus! We hebben genoten en hopen op vele mooie zomerse dagen.

Liefs, Dita Rithika.

4 reacties

  Feinette

  29 mei 2016


  Wat fijn dat het zo goed ging! Mooie foto’s.  30 mei 2016


  Wat leuk! Zoiets kan inderdaad prima. Maar kan mij voorstellen dat het de eerste keer wel even spannend voelt.  30 mei 2016


  Wat fijn dat het allemaal goed ging. Ik kan me voorstellen dat je even moet kijken hoe het gaat. Hebben jullie ook echt gezeild of alleen gemotord?  30 mei 2016


  Fijn dat het allemaal zo goed ging :-)!Laat een reactie achter